Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GamesLive - Server Silkroad

V3LL

Silkroad Cap  

161 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakim capie chcia?by? zagra??

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ja mam jedną sugestie . Myślę że dawanie capu powyżej 110 nie ma sensu . Odstraszy to graaczy którzy lubią oldschool a tego typu ludzi jest duzo. Proponowałbym cap 90 lub 100 eu i china lub cap 90 china only . To tak z mojej strony :) Oldschool sciągnął by na serv dużo dobrych polaków którzy potrafią grać w silka. I dobry byłby limit ip 1 . Dlaczego? Każdy ma równe szanse . Nie liczy się moc kompa ;) Tyle z mojej strony , czekam na open . Pozdrawiam guild RED . SZefunio ;)

Opublikowano

@up

Zgadzam się co do cap 110, od dłuższego czasu ze znajomymi czekamy na jakiś porzadny server cap 110,( z resztą każdy powyżej wydaje mi się nudny i " bez przyszłości :) ) poza kilkoma nie ma nic ciekawego. Co do IP, wydaję mi się, że 2-3 będzie odpowiednie, ponieważ i tak kto będzie chciał ominie to sobie.

Opublikowano

cap 100/110 będzie odpowiedni :)

exp nie za duży żeby można było się trochę pomęczyć

limit ip 3

dać większe raty joba :>

na początek jedna forteca

z 20ksp na start i z 5m gold pet na 7dni

"W życiu pewne są trzy rzeczy...

Honor, śmierć i kac morderca."

Opublikowano

Jak dla mnie wszystko powyżej 110 odpada. Dlaczego ? Bo powyżej 110 lvl robi się straszny bałagan jeśli chodzi o równość co niektórych buildów. np Blader robi się za bardzo op. Nawet bez dobrego blade z tymi skilami jakie blader dostaje powyżej 110 potrafi zabić większość przeciwników a ponad to nie ma już praktycznie szans go zabić na pvp( przez co na każdym 120+ capie wiekszość graczy to bladerzy). Gracze z Heuxal tym bardziej str już w ogóle nie maja nic do gadania bo drzewko kolejny raz nie wnosi nic nowego w przeciwieństwie do bicheon. Także granie na servie gdzie nie ma stabilizacji buildu nie ma sensu tym bardziej ze nie będzie urozmaicenia postaci bo każdy to blader.

Cap 80-90-100 i ewentualnie 110 to najbardziej wyrównane capy jeśli chodzi o buildy. Generalnie Eu chary psuja rozgrywkę na mass pvp/jobwarach/FW niektorymi op buffami i skillami. Ja byłbym za tym by server był only china ( oldschool zawsze najlepszy) lub ewentualnie wyłączyć niektóre op skille takie jak black ress/warrior buffy i ewentualnie bless. Pt z 1 warriorem i clerem jest praktycznie nie zniszczalne - nie widze sensu w klepianiu sie 2 takich pt i czekaniu az im sie te buffy pokoncza... dmg na tych bufach jest smiesznie male i nikt sie nie moze pozabijac.

Jesli chcecie skupic sie na jobie proponuje zrobic cos na przykladzie Velestii. Tam dziennie lataly karawany po 20/30 traderow naraz. I dlatego mowie ze Euro zepsulo by caly fun bo odbicie takiej karawany bylo by niemozliwe gdyby wszyscy tam latali na eu buffach. Wylaczyc suny z dropow i dac nagrody za joba w postaci takich itemow. Wtedy kazdy by ganial za karawana a nie botowal w pt na spocie.

To tak w skrócie... Większość moich pomysłów już wam wyslalem mam nadzieje ze zrobicie z tego uzytek. Jesli serv bedzie mi odpowiadal mozecie liczyc ze wbije tam z jak najwieksza ekipą :)
BTW jak bedziecie konczyc prace dajcie mi znac może troche pomogę :)

Opublikowano

@up jak widac po Velesti która odniosla wielki sukces tym capem gdyby nie lagi i ciagly delay pewnie bym tam gral dalej. I bylo tam bardzo duzo polakow bo swego czasu byly tam 2 full polskie gildie. Widocznie nie grales na isro na capie 80/90/100 ani tez na pierwszych privach i przez to nie doceniasz tych czasow. Dla mnie 110+ to czysta sciema. Jak widac po isro wlasnie po updacie na 120 byli oni zmuszeni do polaczenia serverow bo tak malo ludzi zostalo. Naprawde nie wiem kto glosuje tutaj na cap 140 ale trzeba tez brac po uwage ze server full nie bedzie z samych polakow. Z calego forum MOZE by sie udalo poskladac 1 gildie i to tyle wiec ankieta nie jest wcale taka wiarygodna bo nie bierze pod uwage ludzi z zagranicy. A przeciez tych i tak bedzie wiecej nic Polaków.

Ankiete mozna tez odczytac inaczej. Gracze którzy sa za oldschoolem (90/100/110 cap) oraz gracze za capem 110+. Po Dodaniu glosow widac ze Graczy za oldschollem jest wiecej. Więc czy ja wiem czy tak naprawde tutaj wiekszosc za capem 140 jest... :) za capem 120/130 w ogóle nikogo prawie nie ma... jak dla mnie Ci ludzie glosowali na 140 tylko dlatego ze pewnie jeszcze na takim nie grali i tyle w temacie.

Opublikowano

Moim zdaniem cap 110+ to jedno wielkie gówno, tyle tych rzeczy jest dodane, że aż rzygać się chce. Teraz wiele graczy chce powrócić do dawnych czasów isro, gdzie można było czerpać tyle przyjemności z gry. Mianowicie te czasy to cap 70-100, tzw. oldschool. Postawicie 140cap? Na elite powstaje dziesięć takich dziennie. Bezsens, ale to wasz wybór.

Opublikowano

Up widac ze nie zerkasz na elite :) od tego zacznijmy ze w tym momencie sa 2 serwy 140 cap demonroad oraz fornax :) a serwery 70-100 cap zobacz ile ich jest codziennie nowe ale graczy juz nie maja bo gracze siedza na kilku serwach a nie beda zmieniac co chwile bo nowy temat jest z cap 90 np

579571423327107377857.png

Opublikowano

@up zainteresowalem sie serverami z capem 90 i tylko jeden byl godny uwagi jak wczesniej pisalem velestia lecz lagi daly nam ostro w kosc. Jak dla mnie nie ma to znaczenia ile jest tematow na epvp jesli server ma byc dobry to przyciagnie duzo ilosc graczy mimo wszystko. Co dziennie ludzie odchodza z innych serverow i szukaja nowych. Przykladowo Velestia byla Crowded 1000/1000 po 4 dniach bodajze. Dobra prezentacja duzo nowych pomyslow i zainteresowanie wzrasta. Trzeba tylko odpowiednio wczesnie sie rozleklamowac a nie dzien szybciej no i nie zwlekać z otwarciem bo z kazdym dniem traci sie osoby.

Opublikowano

Podoba mi się to o czym mówi Firez, poza tym 110+ to dla mnie totalny nie ogar tego wszystkiego. Karawany na cap 80, hm .. coś pięknego :) serverów na każdy cap są setki, a na dany cap można policzyć je na palcach jednej ręki. Osobiście pograłbym na capie 80 bądź też 110. Capem 90-100 już lekko wymiotuję, bo mamy ich na pęczki i można się pogubić. Ważne jest też, tak jak powiedział Firez, żeby zareklamować server kilka dni wcześniej, wtedy ludzie mogą się zmobilizować, podyskutować trochę, etc. Na dobry początek ( jeżeli byłaby niewielka ilość graczy ) wprowadziłbym zmiany co do ilości guild w unii, bądź też ludzi w guild. Co do joba wypowiedział się już Firez. Dodałbym jakieś plusy za wygrane Guild Wary, aby trochę je rozruszać, bo dawno już na czymś takim nie śmigałem :)

Opublikowano

Moim zdaniem cap 100-110 max.
Powinny być rate max.25-30 by serwer nie był na 1-2 tygodnie.
Bot powinien być ale jedynie na 1 ip. Tylko 1 postacią można by było odpalić bota, a nie full pt 24 / 7.
Powinien być zbalansowany job.
Nie powinno być startowych itemków, jedynie co to może grab pet 1-3 dni max.
EU / CHN powinno być, oraz wszystkie miasta.
Dość częste aktualizacje, ale nie bezsensowne typu wprowadzanie darmowych silków.
Eventy z unikatami.
Brak możliwości kupowania sos / sun / som / son w NPC.
PVP eventy np. pierwsza 3 wygrywa itemki za silki.
Magic POP mógłby być, lecz taki jak na ISRO, a nie że bedzię co 2 raz wypadało co chcemy.

Tyle z mojej strony. Pozdrawiam.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

jak dla mnie:

11 dgr

Vote4Silk w jakiś normalnych przedziałach czasowych

zbalansowanie pvp - na 11 dgr Warrior wszystkich kosi -.-'

eventy typu hide and seek, uniqe etc... Tutaj w sumie licze na jakieś pomysły inne, bo niektóre eventy już sie przejadły

max rate x10/15. Dlaczego? Wszyscy polecą w party od początku, wtedy jest szansa ze max lv nie będzie po jednym dniu

koniecznie teleporty po calym jangan cavie

Chyba wszystko z mojej strony.

CS GO PLAYING

Global Elite

Lenovo Y50-70 Geforce GTX 860m Intel i7 4700HQ SSD 240GB + Monitor zęwnetrzny 60hz FHD

Tesoro Aegis X4

Steelseries Kinzu v3

Creative Aurvana Live!

Steam :

http://steamcommunity.com/profiles/76561198056403525

Czasem potrzeba ludzi do mixa/faceita. Zapraszajcie.

Opublikowano

Jak dla mnie to server powinien mieć wysoki cap, podoba mi się dg10 i dg11 reszta jest pedalska, exp może być mały jak na zszc i aby server nadrabiał respawnem unique co 2h na wszystkich respawnach (jak na blubb) i jak kolega pisał, teleporty powinny być po całej mapie ( główniejsze miejsca ), i ułatwienie jak się da questa na blue zerka ( pułapki na taklamatanie ). Trochę sp na początek aby można było pograć w pt i nie dawać sox do npc dla utrudnienia gry. Koledzy pisali aby był coin na unique w arenie co 8h, może być podoba mi się, ale można dać co tyg event gdzie pojawia się ROK, i kto go zabije ma tych coinów np.5 albo więcej. Set egipski może być w npc w alex albo dalej (zależy od cap), cena mogła by wynosić 100B lub więcej i np. 20 coin za party seta, 10 za accesory i 50 za broń i tarcze. Pisałem to na spontana, to są moje poglądy servera.

ichimaru7.jpg
Opublikowano

1. Tak speed scroll coś na expa pet BEZ AVATARA!! Reverse Potki itp.

2. Raty, Popularność, cap!!

3.Tak ale gdy spotkamy gracza afk na bocie ban!(30min nie odpisuje ban) i oczywiście brak GF.

4.Tak

5.Nie lubie wiekszych zmian ale naprawa bugów miło widziana.

6. Server nie Pay to win Cap 110 średnie raty Nova leci dość żadko alchemia x1 old job system + zwiekszone raty job. Eventy nie tylko dla int charów. Hmm coś jak początkowo był osiris! Silki za free ale na drobne sprawy typu pety do trade lub arrow;p

Opublikowano

Witam Nie chciałbym nic mówić, ale nie radze zakłądać cap 120/130/140, ponieważ na takich lvlach pvp jest nudne, FW = strata czasu dla low lvli, bronie 13/14dg są brzydkie, Ogólnie gra na systemie max 110lv jest najciekawsza :)

Nie jest to tylko moja opinia, ale wiekszosci ludzi z którymi grałem w Silkroad ;)

Opublikowano

@UP

Trolololo !!!!! Jak 13-14 dg jest brzydkie to masz ładnie na j..... pod kopułą... 80-90-100-110 To już stare dzieje gracze chcą czegoś nowego :) Lecz w silku już o to trudno !

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

Opublikowano

No nie żebym coś mówił ale ja cały czas czytam wasze komentarze :) Nie odpowiadam może i z braku czasu , albo z jakiejś niechęci :) Wracając, dla tych którzy są bardziej zainteresowani projektem tym to za jakiś czas się pojawi ( ale nie zdradzę za jaki ) . Więc tylko czekać, cały czas działać i do przodu! :)

True love survives all

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...