Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GamesLive - Server Silkroad

V3LL

Silkroad Cap  

161 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakim capie chcia?by? zagra??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Czy waszym zdaniem granie z itemami startowymi typu ( Avatar, Premka , Reversy ) jest czymś niezbędnym?

2. Na co zwracasz uwagę przy wyborze serwera?
3. Czy Twoim zdaniem bot powinien być dozwolony na serwerze? ( w każdej postaci - wliczając GF itd.)

4. Czy strona serwera Twoim zdaniem ma jakiekolwiek znaczenie?

5. Czy chciałbyś aby aktualizacjie były przeprowadze ( nowości) sporadycznie czy rzadko?

6. Opowiedz jak Twoim zdaniem wygląda "idealny " serwer do gry.

AD.1 Mało istotne, aczkolwiek przydają się jakieś bajery.

AD.2 Na to co na nim jest wprowadzone, jakie systemy i rozwiązania. jeśli uważam za ciekawe przeglądam dalej temat i może ściągam.

AD.3 Tak, chyba nie sądzicie, że ktoś będzie grał ręcznie, ale czasem trzeba;) max limit IP 2/3 max.

AD.4 Nawet ważna jak widzę, że strona to jest tylko reg, albo strony których jest już masa bo wszystkie są od chemobyla to pokazuje czy admistracja myśli poważnie.

AD.5 Zależy od update, najlepiej żeby inspy były na tyg, chyba, że są bugi i już je macie poprawione to fast inspa, shouttime mnie odstrasza, server startuje a za 1h jest off przez 5 bo nie było beta testów;c

AD.6 Max 100. nie lubię zbierać tych cionów i tak dalej... wszyscy myślą, żeby zarobić golda i od kogoś kupić.

Fajnym sposobem jest Job Honor bufff to przyciąga ludzi na joba, dalej jakieś zabezpieczenie na wypadek DDoS, Silki za free na start? nie to dla Cieci... Silki za czas w grze to dla botów... Ale silki za grę owszem jeśli trzeba coś zrobić żeby mieć silki czemu nie, najlepiej gdyby nie były tradeable to pozwoli zlikwidować GF'y silków.. Co z sunami myślę ze drop z iSro lub mniejszy jak mówiłem coin system to jakiś bullshit tak samo jak FGW zaraz znajdzie sie jakiś bug i maja po 5 sunów... Forteca 1 ale gold z całego servera =) było by o co grać;] jeszcze pare fajnych rzeczy bym wymyślił ..

PS. Co do Silkow za Kase ofc. muszą być ale ich cena nie może być za duża i za mała server musi na siebie zarobić. I najważniejsze GMowie którzy sa aktywi Nie jeden który odpisuje raz na rok ale ludzie lubią wiedzieć co się dzieje

kilka systemów płatności już wecześniej przez was sprawdzonych żeby nie było draki.

"Zamilcz Chłopie zanim Cię zakopie" 52 Dębiec

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na forum widzialem juz nie jeden taki temat i powiem szczerze ze jedyny polski serwer ktory sie udal to crystal. Chodz gm`y byli zjebani w szczegolnosci retrox ale gralo sie zajebiscie. Mam nadzieje ze wam wypali i ludzie z mpc sie zbiora na jednym serwerie. Mozna znac w jakim miesiacu serwer ruszy bo nie wiem czy mam juz komputer naprawic :-)

1373700515-U207193.jpg
Opublikowano

@up gościu Ty nawet 1ego posta nie przeczytałeś w całości;/

Na koniec chciałbym zaznaczyć że planujemy start na sierpień!

Odpowiadając na wasze pytania odnośnie stronki i serwera jedynie na
obecną chwilę mogę wam powiedzieć że stronka najpóźniej powstanie do
końca lipca, a serwer do końca września.

"Zamilcz Chłopie zanim Cię zakopie" 52 Dębiec

Opublikowano

Wszystko idzie w kierunku serwera cap140 wiec to będzie ala l2.Kurcze liczyłem że to będzie wkońcu cap 90/100 ale cóż : /

14568e76ec678c83d1c0.jpg

Opublikowano

1. Nie , wręcz to głupota dawać takie itemy na start

2. strona internetowa , kontakt z adminem/supportem ilość osób , cap

3. Bot i owszem ale max na 2 konta

4. bardzo duże

5. sporadycznie

6. hm nie ma takiego ale jak widzę np : server z cap 80 i edytowane sun bronie z capu 110 to aż mnie krew zalewa ;)

Lune ;)

beTfef :)

1361476211-U21484.jpg

Opublikowano

Jeżeli chodzi o modele 3D, mamy od tego osobę :)

Jeżeli chodzi o stronę - layout jest już na etapach końcowych, teraz tylko pociąć i zakodować.

Zdradzę dodatkowe info, planujemy stworzyć coś 'nowego' - nie zwykły serwer, chcielibyśmy stworzyć nowe rzeczy, system poleconych będzie jedną z tychże rzeczy, chciałem ją wprowadzić już na Lyssie, aczkolwiek wtedy doszedłem do sporów z AceBoy'em i opuściłem team :).

Jako, iż rozpoczęliśmy wakacje to prace pójdą pełną parą ! :>

Pozdrawiam, Łukasz.

Opublikowano

Wszystko idzie w kierunku serwera cap140 wiec to będzie ala l2.Kurcze liczyłem że to będzie wkońcu cap 90/100 ale cóż : /

Masz mase takich serwerów teraz ! Na 140 cap jest w chwili obecnej nisza i da się wybić ;p

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

Opublikowano

Bo nie ma takiego serwera prawdziwego olda , każdy tylko robi jakies serwerki z nowymi coin systemami pierdołami ... Żygać się chce , nie spotkałem ani jednego serwera opartego o cap 90 low rates , większe job rates i stare awatary bez nowości.Założe się że jeżeli by taki był cieszył by się wiekszą populacją od tych capów 110+ + + z nowinkami :>

14568e76ec678c83d1c0.jpg

Opublikowano

Prosty przykład: Lyssa zrobiła serwa opartego na starych plikach, bez żadnych dodatków, napal był na maxa, a ilość online nie przekraczała 10 graczy.

Opublikowano

@UP

Nie wprowadzaj ludzi w błąd bo tak nie było ! Mieli nawet do 300 graczy, lecz pliki były czyste vsro...

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

Opublikowano

1. Czy waszym zdaniem granie z itemami startowymi typu ( Avatar, Premka , Reversy ) jest czymś niezbędnym?

Oczywiście że tak, serwer na swoim początku ma zachęcać a nie zniechęcać. "A gram bo mam premkę=więcej expa szkoda olać"

Na to czy coś się dzieje, czy są organizowane eventy, w trakcie gry czy nie ma favoryzowania graczy. Wszystko jasno i przejrzyście opisane na stronce.

3. Czy Twoim zdaniem bot powinien być dozwolony na serwerze? ( w każdej postaci - wliczając GF itd.)

Początki gry są nudne, osobiście pozwolił bym na boty.

4. Czy strona serwera Twoim zdaniem ma jakiekolwiek znaczenie?

Znaczące, system vota jest dobry i potrzebny dla graczy którzy nie wykładają geltu na gry.

5. Czy chciałbyś aby aktualizacjie były przeprowadze ( nowości) sporadycznie czy rzadko?

NA BIEŻĄCO!

Dużo ludzi, aktywni GMi, Eventy, i 20% więcej miejsc niż graczy.

Fornication Under Consent of the King =)

Opublikowano

1. Czy waszym zdaniem granie z itemami startowymi typu ( Avatar,

Premka , Reversy ) jest czymś

niezbędnym?

Nie lecz fajnie dostać premke na start.

Cap max 110,ilosc graczy online oraz raty(30+lecz nie za wielkie)

3. Czy Twoim zdaniem bot powinien być dozwolony na serwerze? ( w

każdej postaci - wliczając GF itd.)

moim zdaniem bot powinien byc zakazany aby czuło sie ze sie gra

4. Czy strona serwera Twoim zdaniem ma jakiekolwiek znaczenie? Tak.

5. Czy chciałbyś aby aktualizacjie były przeprowadze ( nowości)

sporadycznie czy rzadko? Serwer powinien byc dobrze dopracowany i rzadko aktualizacje

Myslalem kiedys o takim serwerze od 1 do 10lvl wbijamy normalnie od 10 do 32 musimy wziasc questa bez tego questa nie dostajemy expa od 32 lv bierzemy questa i musimy zrobic karawany gdy karawana zostanie wykonana mozemy dalej expic do 52lv poczym musimy wykonac questa na karawane oraz wziasc questa na gre w party (poza party nie dostajemy expa) itd.

77678022723864382104.png

Opublikowano

1. Nie

2. Na cap 90-100, ilość graczy, funkcje serwera
3. Tak

4. Tak, ma duże znaczenie

5. Rzadko

6. Dla mnie musi być Cap:90 , lub Cap:100, Żeby serwer był cały czas on, bez żadnych inspekcji chyba, że dodawają nowości lub naprawiają bugi, duża ilość graczy oraz dużo eventów i exp musi być min 30, sp na start min 100k.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

logo.png

No Witam was ponownie, trochę była luka od czasu mojej ostatniej odpowiedzi więc w tym momencie ją załatam. Widzę że powstało sporo "sugestii" które przeczytałem sam osobiście, parę dni temu dołączyło do nas kilka osób do ekipy, które dostaną poszczególne zadania. Obecnie jest kończony layout przez naszego grafika i niedługo zajmiemy się kodowaniem go, może wydać wam się iż będziecie czekać jeszcze sporo ale macie rację tak pewnie będzie. Nie obiecywaliśmy wam podania - dokładnej daty startu serwera lub strony, bo to wszystko zależy od tego jak szybko będziemy mogli pracować . Nie chcemy zrobić wszystko na "teraz" bo to nie miało by większej perspektywy jednie wspomnieliśmy wam o tym projekcje z racji tego iż chcemy znać opinie naszych przyszłych graczy i jak osób które posiadają jakieś doświadczenie w związku z grą Silkroad Online. Małymi kroczkami brniemy do przodu aby robić wszystko co możemy, pamiętajcie że dla nas będzie się liczyła przede wszystkim wasza opinia, którą my dokładnie przewertujemy i przeanalizujemy. Mogę zapewnić że pracę nie zastały się a idę cały czas do przodu i z czasem będzie widać efekty . Obecnie postanowiliśmy po wspólnej decyzji stworzyć cap 140 lecz niekoniecznie będzie to "czysty" lvl up do tego poziomu. Moim zdaniem jak i pewnie wielu osób poziom ma świadczyć o ilości wkładu włożonego w wytrenowanie danej postaci w grze :) Ale więcej już nie zdradzę ale pewnie czeka was wiele niespodzianek :) Zachęcam dalej do wyrażania swoich opinii ale tym razem pod innym już kontekstem. Pozdrawiam Piotr P. wraz z ekipą GamesLive.pl

True love survives all

Opublikowano

- Reversy, Instanty, Pet na 7 dni, Ds na 7 dni, jakiś tani avek i od razu lepiej się gra ;)

- Cap, exp i drop, liczba osób online, nowości, aktywna administracja, fajna stronka

3.Czy Twoim zdaniem bot powinien być dozwolony na serwerze? ( w każdej postaci - wliczając GF itd.)

- Tak, ale ograniczona ilość 2/3 na ip

4.Czy strona serwera Twoim zdaniem ma jakiekolwiek znaczenie?

- Tak

5.Czy chciałbyś aby aktualizacje były przeprowadzne ( nowości) sporadycznie czy rzadko?

- Raz na tydzień/ raz na 2 tygodnie

- Nie ma takiego

Były mod, GM & GA Lyssy Online

Może czas wrócić do silka :D ?

Opublikowano

@up,

Wybaczcie, nie opłaciłem hostingu w terminie :P

Sprawa została zgłoszona do supportu, niebawem strona wróci do normy :) !

Dziękuję za waszą spostrzegawczość :) !

Pozdrawiam, Łukasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...