Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Premiera]Insomnia

WHT

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Insomnia...

Zapewne o niej już słyszeliście.

Jeśli nie - przeczytajcie proszę te pare poniższych linijek.

Insomnia, z języka angielskiego oznacza bezsenność.

Co bezsenność ma wspólnego z grą MMORPG?

Nic?

Zgadliście.

W grze, słowo Insomnia oznacza Błogosławieństwo.

To Błogosławieństwo, jest najważniejszym podmiotem w trzech królestwach.

Insomnia(błogosławieństwo) zostało zniszczone przez ludzką pychę rządzenia nad kontynentem, co przyczyniło się do rozpadu Dalekiego Wschodu na trzy wrogie

sobie królestwa.

Podczas jednej z wojen, poległ ostatni z kapłanów Insomnii z królestwa Chunjo, przez co cały kontynent nie był zabezpieczony żadną mocą przed działaniem sił

zewnętrznych, nieznanych ludzkiej cywilizacji.

Na orbitę kuli ziemskiej trafiła asteroida średnicy mniej wiecej... 5 000km.

Gdy asteroida wchodziła w atmosferę, rozbiła się(nie spaliła) na miliony mniejszych skał z dziwnymi hieroglifami.

Stary mędrzec z Shinsoo(gdy jeszcze żył) opowiadał o tym, jak na jednym z kamieni które dostrzegł za swą wioską, był wyryty dziwną czcionką napis "metin".

Krzyknął ile sił w płucach "Insomnia zagineła!", a zdziwieni ludzie zbiegliwszy się zamiast uciekać, zrozumieli z czym mają do czynienia.

Co zrobili później nie wiemy i raczej się nie dowiemy. Wiadome zostało tylko to, że właśnie od tego wydarzenia, zaczęto używać nazwy "metin" jako nazwy tych

kamieni emanujących nieznaną nam siłą.

Co można powiedzieć o samej grze?

Niektórzy sądzą, iż jest to gra MMO.

Są w błędzie.

Insomnia to najprawdziwsza gra MMORPG, posiadająca własną Historię, Genesis i połączenia fabularne pomiędzy zdarzeniami oraz postaciami.

Każdy NPC(Non Player Character - postać sterowana przez komputer) jest owiany chłodną tajemnicą i w jakiś sposób - ze sobą są połączeni.

Gra posiada częsciowo własną - klimatyczną muzykę i jest udoskonalana przez bardzo zgrany zespół kreatywnych ludzi.

Naszymi głównymi motto są poniższe zdania:

"Priorytetem jest oryginalność"

"Insomnia to nie prywatny serwer, lecz prawdziwa MMORPG"

"Insomnia to fantastyczne połączenie bardzo dobrze zgranego składu kreatywnych ludzi, ich niebywałej wiedzy na temat informatyki i programistyki oraz bardzo

dobrego sprzętu i nieograniczonych możliwości!"

Administracja gry, to dwa główne składy:

Stały Skład(Insomnia ConstSquad):

[HA]Bialy - Główny Administrator, nadzorca wszystkiego, hoster... pełnione funkcje: HeadAdmin, WebAdmin, Programista, Grafik, Muzyk, Fabularz

[GA]Zonni - Administrator dbający o sprawność serwera... pełnione funkcje: GameAdmin, Programista

[GA]Sui - Administrator dbający o sprawność serwera... pełnione funkcje: GameAdmin, Programista

[GA]Sandman - Administrator dbający o estetykę i możliwą realność serwera... pełnione funkcje: GameAdmin, Fabular

[HP]Flipper - Specjalista graficzny

Stały skład wyróżnia się trzema przewodniczącymi zasadami:

-nie można do niego dojść;

-nie można awansować na wyższe stanowiska;

-można z niego odejść/wylecieć

Drugim składem jest

Zmienny Skład(Insomnia VarSquad),

do niego należą Tutorzy i GameMasterzy.

Nie podajemy tutaj listy Tutorów i GameMasterów, ponieważ to skład zmienny i w każdej chwili może ulec zmianie.

Z zasad wynika, że można do niego dojść(gdy rekrutacja jest otwarta), awansować na wyższe rangi, degradować na niższe oraz odejść/wylecieć.

Nasz skład od składów na innych serwerach wyróżnia ich temperament, zapalenie oraz bardzo wyraźną granicę miedzy sprawiedliwością a rozluźnieniem.

Członkowie Teamu nie są niemili. Można z nimi porozmawiać jak z normalnymi ludźmi. Czasem mogą się pomylić ale należy ich rozumieć - to też ludzie, wielcy

ludzie...

Tak od siebie dodając, dlaczego ten serwer a nie np. SpoxZiomMT2(zbieżność nazw jest przypadkowa)?

Nie wiem. To jest Wasza decyzja. My do niczego nie namawiamy, lecz dajemy bardzo dobrą(wręcz znakomitą) alternatywę zarówno prywatnych serwerów, jak i samego

Koreańskiego Metina.

Jak najkrócej opisać serwer?

Tak:

Dwie strony medalu...

Co to oznacza?

Dwie strony medalu - silny kontrast. Dwa przeciwieństwa. Dobro i zło...Insomnia i Metin...

Skąd mamy takie pomysły?

Nie, nie kopiujemy ani nie podglądamy innym.

Naszymi pomysłodawcami są Sui i Zonni.

To praktycznie oni większość pomysłów wymyślili i zrealizował.

Co mogę na koniec powiedzieć?

Nic.

W jakim celu jest powyższa zapowiedź?

A w takim, że dokładnie jutro, serwer będzie miał swoją premierę(godzina 14:00), więc chyba potrzebny jest jednak klient do gry?

Tak, lecz my nie bawimy się w spolszczenia ani mody od Kamera. My mamy w pełni funkcjonalny własny klient, z własną muzyką, profesjonalnym Launcherem(funkcja AutoUpdate'u jako pierwsza w Polsce w tej dziedzinie).

A skąd go pobrać?

Oficjalna strona serwera:

www.insomnia.otvk.pl

Premiera w Wigile o 14:00(rejestracja będzie otwarta 15 minut przed premierą)!

San-Hai przyjaciele!

See You in Insomnia!

Biały

11166-2.png

Mission possible...

• Odpowiedzi 186
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Admin Cienia
Opublikowano

Widzę jako jest iż to pierwszy profesjonalny serwer który może powstać, dopuszczam publikację tego tematu w przeddzień otwarcia serwera. Niech żaden moderator/kidmod nie otwiera temat bez porozumienia zemną na gg. Pozdrawiam.

@

Co za idioci minusy dają..

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Bywalec
Opublikowano

No dobra, podam parametry ;x

Procesor: AMD PHENOM 4X(4 cores), 3.2gHz

Ram: 4GiB

HDD: 1TiB

NET: 100MiB/s (mam za free, bo ojciec jest dostawcą)

Mission possible...

Opublikowano

Serwer odlotowy w kosmos ale czemu niema spol mam wolny internet więc będzie długo ściągac

ps. Zmieniłbym wygląd strony

Bywalec
Opublikowano
zmieniliście jakieś questy czy coś? bo nie wiem czy ściągać

Oczywiście, że część questów jest tylko spolszczona a część zupełnie nowa.

zrob ktos spol dam 3x5 o co kaman z tym aktualizatorem ??? chinskim

Niedługo planujemy wydać aktualizator, zamieniający klient Metin2 w klienta Insomnii.

Mission possible...

Opublikowano

ci co juz graja niech wejda do wiersza polecen i wpisza "netstat -n" oczywiscie bez " i podaja nam te ip obok tego ma byc port 11002 albo 13002 albo cos z 13k

Opublikowano

Server wydaje się naprawde spoko ściągnąłem klienta i zarejestrowałem zaraz się okaże czy Insomnia jest wyje.... w kosmos

Nick na Hamachi i na Privach:GoldenWolf

10208121.jpg

otherwild12668517593053.gif

Pomagam przy serverach hamachi błędy itp moje gg 10473886

NIE SPAMUJE DLATEGO MAM MAŁO POSTÓW

Opublikowano

Jeśli ktoś tutaj da spolszczenie lub zauważę SkillHacka na Insomnii następuje zmiana portów i wymagana aktualizacja klienta :*

30.01.2010 - 16.06.2013 - Główny technik i administrator Yitian2/XLasT. <3

Tworzę i sprzedaje: Lib'y, Questy, GUI, nowe systemy, funkcje bla bla bla. Wszystko prócz grafiki i przeniesienia metina na nowy silnik graficzny.

Kontakt na PW.

Opublikowano

Widze ze postarali sie gz Panowie

Mam taka propozycje odnosnie dropu stalek jak wiadomo aby dorobic sie talki musimy wbic conajmniej 75 lvl i zabic ripera albo na tysieczniki , red las od 86 moja propozycja dodac do dropu np zolwia dosc trudny boss do ubicia wiec jak byscie mogli dodac drop staki do niego nie chodzi mi drop z co zabicie bosa ale jaka 0.4

to na tyle pozdrawiam

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

JESLI KTOKOLWIEK PODA IP/ZROBI SPOLSZCZENIE/CHINSKI LAUNCHER ETC.

TAK JAK JUZ PISAL ZONNI, ZOSTANA ZMIENIONE PORTY, I KAZDY BEDZIE MUSIAL POBRAC NOWE PLIKI! WIEC POMYSL 10X ZANIM KOMUS PODASZ IP!

brak ;<

Opublikowano

jeszcze jedno pytanko mniejwiecej kiedy pojawia sie pliki do podmienienia ?? zauwazeylem na stronece ze maja byc

ps* mozliwe bledy wynikaja z zmeczenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...