Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Danganronpa: Kibou no Gakuen to Zetsubou no Koukousei - The Animation

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnia klasa liceum posiadająca 15 najlepszych uczniów. Ukończenie liceum daje możliwość osiągnięcia największych sukcesów w życiu.

Dyrektor ów liceum jest niedźwiedziem, zwanym Monokuma. Pewnego razu wyjaśnia im fakt, że jedyny sposób ukończenia szkoły, to zabicie kogoś z klasy i nie danie się złapać.

W przypadku, gdy wyjdzie na jaw kto jest zabójcą, zostanie zabity i reszta ukończy szkołę, jeśli zabójca nie zostanie wykryty - wtedy zginą wszyscy, oprócz jego.

Premiera w sezonie letnim tego roku.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Pierwsze skoajrzenie po przeczytaniu opisu? Mirai Nikki. Zapowiada się coś ciekawego. Znana jest planowana data emisji?

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Interesujący tytuł, ale po kresce coś mi się wydaje że będzie sporo cenzury.

Wiecie...z jednej strony misiek, a z drugiej latające flaki? Chyba nie :P

58815786.jpg

Opublikowano

Interesujący tytuł, ale po kresce coś mi się wydaje że będzie sporo cenzury.

Jak cie boli cenzura, to poczekaj do BDków. Tam zazwyczaj takowej cenzury nie ma.

Last.fm

Opublikowano

Ma wyjść w lipcu, anyway w sezonie letnim.

Ze stron wychodzi, że +16, a więc cenzury może nie będzie.

Przepraszam za taki opis, ale nie wiem jak to ująć w słowach ;_;

Znalazłem opis z listy anime sezonu letniego, macie po angielsku:

szich0.jpg

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Tłumaczenie opisu jak najbardziej poprawne.

Co do cenzury, to taki np. Railgun tez jest 17+, a pokazali oderwaną nogę, a już miejsce po wyrwanej nodze zasłonili(zasłonili od pasa w dół).

Last.fm

Opublikowano

jak cie boli cenzura, to poczekaj do BDków. Tam zazwyczaj takowej cenzury nie ma.

Troche podobne do mirai nikki, pod tym względem, że musi przezyć jedna osoba, aby coś osiągnać ( w przypadku mirai nikki, żeby zostać bogiem) mimo to wydaje mi się, że mirai nikki będzie lepsze, chodzi mi o sam pomysł, oryginalność itp.

Opublikowano

Troche podobne do mirai nikki, pod tym względem, że musi przezyć jedna osoba, aby coś osiągnać ( w przypadku mirai nikki, żeby zostać bogiem) mimo to wydaje mi się, że mirai nikki będzie lepsze, chodzi mi o sam pomysł, oryginalność itp.

Nie wyszedł nawet 1 ep tej baji, a ty już porównujesz? :O

Last.fm

Opublikowano

@up

chodzi mi o sam pomysł na te anime, jest spoko, ale moim zdaniem nie dorównuje temu zrealizowanemu w mirai nikki

Opublikowano

Ten misiek też nie wygląda za bardzo normalnie :P

@up

chodzi mi o sam pomysł na te anime, jest spoko, ale moim zdaniem nie dorównuje temu zrealizowanemu w mirai nikki

Wiesz, teraz tak będziesz porównywać, bo pierwsza seria z takim pomysłem zawsze jest najlepsza.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Taka odskocznia od codzienności anime. Podoba mi się opis, ogółem fabuła wydaje się fajna. Wiesz czy będzie kilka sezonów? A no i ile będzie odcinków w jednym sezonie? :P

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Niestety nie mam pojęcia.

Raczej kilka sezonów nie będzie, skoro to jest jedna gra. Oczywiście może trzynaście osób wygrać, no ale nie przewiduję takiej możliwości.

Nie trzymaj się mojej teorii, bo nie jest potwierdzona.

Z ilością odcinków też nie wiem.

QtiV6xY.gif

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A, zapomniałem o tym temacie. Ogólnie ok, najgorsze to..krew. Różowa? zero klimatu, na horror to nie wygląda..jeszcze jak połączą tak banalnie z kreską, to już fatalnie wygląda

ale tak ogólnie to spoczko

Opublikowano

A mi się nawet lekko spodobało, ale tylko do 9 minuty drugiego odcinka.

Ta różowa krew to strzał w stopę ze strony twórców tego anime. Wygląda to co najmniej dziwnie,

Samo anime jak do tej pory oceniam na 6/10. Niemniej jednak serię postaram się skończyć. W końcu to tylko 13 odcinków.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Tak to jest z aktualnymi nowymi seriami że pierwsze 1/2 epy to jakie to nie zajebiste i wgl .. a później się z epa na epa tylko coraz gorzej robi, mało jest teraz dobrych anime z tych nowych. Ale jest masa świetnych starszych anime na szczęście.

NJxbd4x.png

Opublikowano

A mi się nawet lekko spodobało, ale tylko do 9 minuty drugiego odcinka.

Ta różowa krew to strzał w stopę ze strony twórców tego anime. Wygląda to co najmniej dziwnie,

Samo anime jak do tej pory oceniam na 6/10. Niemniej jednak serię postaram się skończyć. W końcu to tylko 13 odcinków.

To nie wina samych twórców, a cenzorów. Na prawdziwą krew trzeba poczekać do BDków.

Tak to jest z aktualnymi nowymi seriami że pierwsze 1/2 epy to jakie to nie zajebiste i wgl .. a później się z epa na epa tylko coraz gorzej robi, mało jest teraz dobrych anime z tych nowych. Ale jest masa świetnych starszych anime na szczęście.

Zawsze możesz sobie zagrać w Danganronpę i sprawdzić. Tak, anime powstaje na podstawie gry.

Last.fm

Opublikowano

No to zrobimy dyskusję 3 epa:) mnie osobiście on ciekawi, tzn to całe

głosowanie na sprawce

, pewnie i tak to będzie w średnim wykonaniu, a jak to będzie przebiegało każdy chyba wie, bo anime przewidywalne:D nie warnować mi tego posta czasem, dziś wieczorem ew. jutro rano powinny być eng suby to obejrzę i zedytuję xD

Opublikowano

anime według mnie jest totalną porażką ( w trasie ) krew różowa to idiotyzm, charakter jak i same postacie są kiczowate..

rubyq.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...