Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Jak się naczyć dobrze grać w LoL'a ?

FastFlash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, chciałbym się nauczyć dobrze grać w LoL'a tylko ze nie wiem jak, każdy mówi że mam dużo grać i się nauczę ale chyba miesiąc/2 temu grałem po 5/6 rundek codziennie i za dużo się nie nauczylem, czytałem poradniki itd, obecnie mam 12 lvl a gram już z rok z przerwami jak mu się odechciewa grać, jak się nauczyć ?

Opublikowano

Nie da się nauczyć grać czytając bez praktyki przeciez nikt Ci nie wymieni 924891 sytuacji i jak masz się w nich zachować.. Możesz oglądać filmiki na youtube jak mocniejsi gracze nagrywają, oglądać streamy i czytać poradniki dotyczące postaci, ale to i tak tylko tipy musisz sam się nauczyć jeżeli nie dajesz rady na Pvp poćwicz na botach, ale i tak PVP jest najważniejsze bo boty mają określone waypointy zachowania ustalone z góry i jak zagrasz z 20 gier znasz to na pamięć więc to też nie ma większego sensu. Ćwicz, graj nie poddawaj się ;)

Opublikowano

Nie ma innej opcji. Graj, graj aż zacznie ci coś wychodzić. Trening czyni mistrza c'nie ? ;)

Ja z początku też nie ogarniałem strasznie, zagrałem kilka razy z kolegą i mi się znudziło więc to rzuciłem, a po jakimś czasie jakoś mnie naszło żeby zagrać i grało mi się przyjemnie, z czasem ogarniałem :)

Opublikowano

Mi niekiedy wychodzi a niekiedy nie, niekiedy mam dużo killów, pieknie mi idzie a na 2 raz tym samym champem kijowo...

Opublikowano

Grac, grac i jeszcze raz grac. Kazdy sie wkoncu nauczy grac po jakims czasie. Ogladaj tez troche streamerow, napewno Ci pomoze, bo przeciez nie zaszkodzi.

sstwc.jpg

Opublikowano

(btw. wchodzę patrzę na ilość przeglądających a tu taki tłum - widzę, że każdy chce być natychmiast pr0 i szuka złotego środka)

Jak Ty masz 12 lvl to co Ty chcesz o tej grze wiedzieć?
Myślisz, że będziesz pr0 w jedną chwilę? Trochę realnego podejścia. Są ludzie, którzy w to grają od paru lat.
Wbij poziom 30, zagraj po co najmniej 50 meczy na każdej linii (z czego 100 na bocie bo raz jako ADC raz jako support) potem zrób te 300 winów.
I wtedy dopiero będziesz mógł powiedzieć, że coś o tej grze wiesz, i że swoje przegrałeś już. Ale to dopiero początek Twojej przygody. Bo po tych 300 wygranych powinieneś znać swoją najmocniejszą linię, najmocniejsze champy itp. Wtedy rozgrywasz ew. 100 winów przygotowawczych na drafcie i na rankedy.
I jak okażesz się dobry to może wbijesz srebro i już na nim przez ten sezon zostaniesz albo nawet i pojawisz się na złocie (w co wątpie). A jak nie to pomęczysz się na brązie, doznasz wielu emocji (niekoniecznie pozytywnych).

Wiesz nie chcę Cię straszyć, ani nie chce Cię jakoś motywować. Chcesz grać dobrze?
Graj jak najwięcej, bo to poprzez grę najwięcej się uczysz.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Osobiście jestem tego bardzo ciekaw. Czy taki coach jest w stanie dać jakieś rady, które sprawią, że wybijemy się wyżej. Jeżeli taki koleś powiedziałby mi jak wyjść z Gold V z mmr na poziomie silver III, bo tacy ludzie są tam zaje**ści (pozdrawiam wszystkich, którzy tak usilnie strali mi się s*ierdolić większość gier), to chyba bym się skłonił, żeby wykupić coś takiego.

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

'' chyba miesiąc/2 temu grałem po 5/6 rundek codziennie i za dużo się nie nauczylem, czytałem poradniki itd, obecnie mam 12 lvl a gram już z rok z przerwami jak mu się odechciewa grać, jak się nauczyć ?''

No sorry, ale to jest jakiś paradoks...

1. Jak grając 5/6 rund dziennie można mieć tylko 12 lv i chcieć się czegokolwiek nauczyć?

2. Grasz rok z przerwami i masz 12 lv... dobra nie skomenuje ;)

3. Odechciewa Ci się grać? To może to po prostu nie jest gra dla Ciebie i grasz w nią na siłe.

-"Wa­ke up. And grow up. And li­ve. Be­cause li­fe is the per­fect thing. Hard but perfect."

Opublikowano

Dobrym sposobem na szybką poprawę gry jest gra z kolegą o wyższym level'u, gdyż dobiera ci lepszych przeciwników i grasz ponad poziom. Ja kupiłem konto, na początku średnio, ale dalej już poszło lekko-.

Opublikowano

Jak grasz w tą grę rok z przerwami i masz 12 lvl to usuń lola i graj w coś łatwiejszego.

Tobie już się nie da pomóc. Ale żeby nie dostać warna to napiszę jakieś wskazówki: Graj gry vs bot albo dominion ( W dominion nauczysz się teamplay'u) lub na twisted treeline. Oglądaj streamy. Znajdź sobie jakiegoś championa którym potrafisz grać i graj.

Opublikowano

mam 2 propozycje
1. Naucz sie farmic(ja sie nauczylem dopiero na 30 lvlu, bo wczesniej nie wiedzialem wgl co to jest, a potem przeczytalem gdzies, ze 15 minonow=1 kill, dzięki temu wiedziałem, że farma jest wazna w grze :D )
2. Graj z kolega, niech ciebie moze nawet czasami flamuje bo cos zrobiles zle, ale masz wiedziec to, ze zrobiles to zle ( najlepiej z jakims kolega ktory ogarnia ofc ) i on ci bedzie tlumaczyl co powinienes zrobic w kazdej sytuacji( w ktorej miales blad :) )

PS grasz rok i 12 lv? wtf! musiales miec naprawde duze przerwy, bo pisales ze 5-6 rund dziennie przez rok i 12 lv

Opublikowano

@UP - 5/6 rund dziennie to miałem tak przez tydzien, potem mniej aż mi sie odechciało grać, nie piszcie ze to gra nie dla mnie bo ja szybko sie odechciewam, np od Metina :>

A co do kolegów, to nie mam żadnych co grają w LoL'a i są doświadczeni, mam jednego którego znam przez neta ale on nie ma kompa i go na Skype nigdy nie ma.

Streamy ogladam niekiedy, np Mandzio/Tivolt/Gimperr.

Jedno pytanie, jak dołączyć do gry z innymi graczami a nie z botami ? - zawsze jak chce z innymi to daje PVP a wiem ze daje sie na Gre niestandardowa ale tam mam tylko opcje zróbienia i dołączenia a wiem że jest takie cos co ci losuje członków i przeciwników jak jest na botach, powie ktos jak ? :D

Opublikowano

Graj>Pvp>Classic>Summoner's rift 5vs5>Normal to gra z graczami.

Mandzio/Tivolt/Gimperr? WTF? Tu chodzi o oglądanie ogarniętych graczy (Diamenty etc). A nie typów którzy zasługują na drewno V....

Masz kilka streamów pro player'ów:

xPeke:

http://www.twitch.tv/xpeke

Alex Ich:

http://www.twitch.tv/alexich

sOAZ:

http://www.twitch.tv/soazed

Rhux:

http://www.twitch.tv/rhux?utm_campaign=live_embed_click&utm_source=www.leagueoflegendsstreams.com

Rhux i xPeke teraz streamują. Od nich się czegoś nauczysz.... Mandzio/Tivolt/Gimperr to zwykłe trashe w lolu.

Opublikowano

Zobaczysz jak pro gamerzy grają i jaką mają taktyke lub build na enemy i stosuj ich taktyke a jak masz podobny enemy co ich to podobny build

Opublikowano

@UPx2

Mój komp jest za slaby na nagrywanie :>

Powiedzmy że jedno pytanie jest rozwiazane :>

Pytanie by nie robić zbednego tematu:

Kogo mogę kupić za 1772 IP ? - już mam: Teemo,Ashe,Garen,Mordekaiser,Tryndamere,Master YI, Malphitei Amumu.

Opublikowano

za 1700 to tylko jax:

-doskok

-pro late

-aoe stun

-op ulti

-dobra pasywka

-dobre dmg z w

Co do nagrywania to tak naprawde wystarczy lolrecoder, jest to program, który nagrywa i niemal całkowicie nie obciąża kompa.

xxx

Opublikowano

oglądaj streamy voyboya/wingsofdeathx, specjalnie mówią co robią, co i jak itd. ;)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...