Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Nerf Kha' Zixa

SpeedSkill

Nerf   

89 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co s?dzisz o nerfie Kha' Zixa i Lissandry ?

• Tak, dobry pomys?
      40
    • Nie, niepotrzebny nerf
      49

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dokładnie.. nerfią postacie, którymi się najprzyjemniej gra.. przecież Kha' nie jest taki op jak się go nie ogarnie to jest zwykłym przeciętniakiem, a takiej syndry to nie rusza a ma największy burst...

YebieMieTOo

ADC !

Opublikowano

Dokładnie.. nerfią postacie, którymi się najprzyjemniej gra.. przecież Kha' nie jest taki op jak się go nie ogarnie to jest zwykłym przeciętniakiem, a takiej syndry to nie rusza a ma największy burst...

Najlepszy po zedzie carry killer nie jest op ;c

Po prostu wymaga większego skilla i ma gorsze earlygame.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Ja jestem jak najbardziej za nerfem. Ogarnięty kha robił co chciał z enemy. Po prostu należy mu się ten nerf.

@down. Kha'Zix jest zbyt OP i jedzie WSZYSTKO 1vs1. Wystarczy ogarniać, wiedzieć jak trafić w i kiedy walnąć ulta. Wskakuje w 4 i ma quadre. Ma za duże dmg po prostu.

Opublikowano

Ale to jest buff khazixa :O

Buff? z tego co ja tam zrozumiałem .. to osłabiają mu Q oraz W bo po ewolucji W będzie bił tylko jednym kolcem a nie trzema

Ja jestem jak najbardziej za nerfem. Ogarnięty kha robił co chciał z enemy. Po prostu należy mu się ten nerf.

Każda ogarnięta postać robi z przeciwnikiem co chce .. O_o

YebieMieTOo

ADC !

Opublikowano

Łatwiej będzie ściągnąć ADC na combo, ale ogółem mniej aoe dmg w TF. Ciekawie to rozwiązali, a zmiany u niego to dobry pomysł.

Opublikowano

Z tego co ja wyczytałem,

Khazix

to jeśli chodzi o Q:

Zmieniają bonus obrażeń za izolację z 100/145/190/235/280 (+2) na 45%, czyli jeśli dobrze rozumiem to Q zadawałby na izolowanego wroga

145% * 70/100/130/160/190 (+1.5)

Nerfią bonus ewolucji Q z 12% na 8% z tym, że to 8% jest wliczane do bonusu izolacji czyli Kha zadawałby w izolowanego wroga mając ewolucję

145% * (70/100/130/160/190 (+1.5) + 8%), gdzie 8% to brakujące zdrowie, czyli bonusik niezły.

a z W:

Zmniejszają koszt many, czyli buff.

Teraz każde W slowuje na 2 sekundy, nie zależnie od tego czy pasywka jest czy jej nie ma.

Ewolucja nie konsumuje już pasywki.

Ogólnie to ciężko nazwać buffem i ciężko nazwać nerfem, po prostu zmiany które mogą zbalansować kazika.

Lissandra:

W:

Zmniejszają cooldown i zmniejszają obrażenia.

Ult:

Redukują dmg w late, ale slow będzie się zwiększać wraz z upgrade'ami ulta.

Imho to nie są nerfy, a jedynie zmiany do zbalansowania tych postaci.

Opublikowano

Jeśli będzie tylko 1 kolec na W nawet po ewolucji, to już nie będzie zbalansowany tylko Under powered... Kha jest super-weak przed 6 i ewolucja W... Imo nerf nie potrzebny, ewentualnie troszke przeliczniki albo bazowy dmg mogli zmienić.

Opublikowano

jak znerfią W do tego stopnia ,że będzie tylko jeden kolec to pisze do supportu żeby oddwali kase :)

I kurwa bardzo dobrze, ten shitowy spell jebie masakryczne dmg i healuje jak pojebane.

Nerf kazik, wkurwiające jak teemo.

Opublikowano

I kurwa bardzo dobrze, ten shitowy spell jebie masakryczne dmg i healuje jak pojebane.

Nerf kazik, wkurwiające jak teemo.

Jesteś żałosny .. to jeden dobry tak naprawde dobry skill w nim... musi troche zabierać skoro ma tylko 2 skille do bicia bo skok robi tak mały dmg, że nieda się do tego go zaliczyć

YebieMieTOo

ADC !

Opublikowano

Tak tylko że to gówno zrobi recall kupi łezke jeszcze między czasie blue dorwie i choćbyś nie wiem jak go zjechal to ci ucieknie i po chwili wróci z połową hp i cie rozkurwi..

Opublikowano

Tak tylko że to gówno zrobi recall kupi łezke jeszcze między czasie blue dorwie i choćbyś nie wiem jak go zjechal to ci ucieknie i po chwili wróci z połową hp i cie rozkurwi..

Ciebie może tak, ale jak się nie ogarnie kha' zixa to nic się nim nie zrobi nawet z takim 'op' dmg

YebieMieTOo

ADC !

Opublikowano

"ogarnie" coś co wbija i poprostu zajebuje w sekunde wymaga ogarniecia?Lol.

Ma pojebany przeskok, pojebany dmg na solo + ten heal.

Jeśli jara cie gra czymś co zapierdala w sekunde wszystko co nie ma 3k hp to powodzenia w dalszej grze.

Opublikowano

Jedne postacie mają stuna, inne daleki skok, jedne mają wiecej skilli ofensywnych jedne mają mniej skilli ofensywnych z których więcej biją.. a jak nie umiesz zrobić troche resów to się nie dziw, że padasz w sekunde :)

YebieMieTOo

ADC !

Opublikowano

Jedne postacie mają stuna, inne daleki skok, jedne mają wiecej skilli ofensywnych jedne mają mniej skilli ofensywnych z których więcej biją.. a jak nie umiesz zrobić troche resów to się nie dziw, że padasz w sekunde :)

Ja nie mam problemów z kazikiem.Widze kolejny pros co się ledwo nauczył grać zjebana postacią i wielki cwaniak.Typowy polaczek.Kończe z toba dyskusje, bądź se najmądrzejszy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...