Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Nerf Kha' Zixa

SpeedSkill

Nerf   

89 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co s?dzisz o nerfie Kha' Zixa i Lissandry ?

• Tak, dobry pomys?
      40
    • Nie, niepotrzebny nerf
      49

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam nadzieje że go tak strasznie nie znerfią do tego stopnia że nie będzie się nim dało grać, to jeden z moich ulubionych champów ... kur**..........

:>>

Opublikowano

Kha’Zix

Taste Their Fear

Evolution adds 8% Missing Health damage. (Which can also be increased by isolation.)

Void Spikes

Evolution no longer consumes passive to apply effects. Instead triples shot.

Czyli wychodzi na to że ewoluowane Q zabiera 8% normalnemu celowi i 12% odizolowanemu.

Kolce. Riot daje nam perma pasywkę ale wyrzucany jest jeden kolec zamiast trzech.

Proszę powiedzcie mi że się mylę :angry:

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Przed 6 bardzo cięzko bylo trafic z ''W'' , ale wbijalo sie 6 i jakos to szlo a teraz... Jego potencjal napewno spadnie, a wd az tak op nie byl zeby mu kolce zabierac...

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

No i fajnie wreszcie da się grać z tym gównem

Ludzie nauczcie się grać innymi champami -.-

Tera płacz bo nerf kazia bo nie będę miał kim grać bo tylko nim da sie zdjąć wszystko co się rusza waląc głową w klawiaturę . . .

Super że ma nerfa, wreszcie można grać przeciw niemu na line ;P

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Nerf nie słuszny i tak w late nic nie robił.

W late nic nie robił ? heh

Kha w Late jest jedną z najmocniejszych postaci.....

HmYDFyW.png

Opublikowano

Mój ulubiony champ, teraz będzie gównem, gj riot.

ZceIUCf.gif

"You are not my friend, you are my brother, my friend" ~PashaBiceps

Opublikowano

Wy mowicie ze nerf sluszny i wszyscy co nim grali placza... Powiedzmy sobie szczerze: PO NIERFIE BEDZIE USELESS. Jak zwykle riot z dobrego champa robi smiecia... Przeciez po to sie gra takim kha czy zedem na midzie, bo kontruje postacie AP, tak zostal zrobiony i tak mialo byc... Teraz juz tak nie bedzie... Kolejny chemp ktory z dobrego i grywalnego robia gowno. Niech jeszcze znerfia lux tylko dlatego, ze kazdy nia gra...

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Wszyscy, który mówią "nie nerfcie khazixa" to po prostu osoby które wybiły się nim z brązu, srebra i chcą jechać dalej. Niestety, postać w Late jest Op. Nerf jak dla mnie jest ok choć nie mam problemu grania przeciw niemu na linii (gorzej w tfach).

kha zix op w late? jak dla mnie slabe early op mid game i w late z full buildami odstaje od innych

Nerf nie potrzebny jedynie heala z w mogli zmniejszyc i to wszystko .

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dokładnie.. nerfią postacie, którymi się najprzyjemniej gra.. przecież Kha' nie jest taki op jak się go nie ogarnie to jest zwykłym przeciętniakiem, a takiej syndry to nie rusza a ma największy burst...

Nerfią postacie, które tego wymagają, są ciągle grane przez graczy i są w stanie solo wycarryować grę. Syndra tego nie zrobi, ze względu na swoją mechanikę. Co do nerfa - Zgadzam się w 100%. Jest on tej postaci potrzebny, ale jak tak patrzę... To i tak większosc ludzi maxowało 'W' a to własnie dostało buffa.. Więc w czym problem? :D

2nv8jzq.jpg

Opublikowano

Nerfią postacie, które tego wymagają, są ciągle grane przez graczy i są w stanie solo wycarryować grę. Syndra tego nie zrobi, ze względu na swoją mechanikę. Co do nerfa - Zgadzam się w 100%. Jest on tej postaci potrzebny, ale jak tak patrzę... To i tak większosc ludzi maxowało 'W' a to własnie dostało buffa.. Więc w czym problem? :D

DOSTAŁ BUFFA NA W????????? No chyba coś źle przeczytałeś, z tego co tam pisze teraz jak ewolujesz W to zamiast strzelać 3 kolcami to będzie tylko 1 leciał, więc to jest buff? Moim zdaniem mocny nerf -.-

ZceIUCf.gif

"You are not my friend, you are my brother, my friend" ~PashaBiceps

Opublikowano

DOSTAŁ BUFFA NA W????????? No chyba coś źle przeczytałeś, z tego co tam pisze teraz jak ewolujesz W to zamiast strzelać 3 kolcami to będzie tylko 1 leciał, więc to jest buff? Moim zdaniem mocny nerf -.-

Specjalnie dla Ciebie wszedłem na pbe. Jedyne co mu z W zmienili to heal. I chyba troszkę większy bazowy dmg. I odczuwalnie mniejsze przeliczniki na E. Ale W po ulepszeniu zostaje takie samo. :)

2nv8jzq.jpg

Opublikowano

Dalej będą 3 kolce, ale nie będą nakładać efektu passywki - czytanie ze zrozumieniem się kłania.... Btw nashor's tooth teraz będzie niezły na diane :)

Opublikowano

Jaki nerf?
Raczej przerzucenie mocy gdzie indziej.

Lissandra dostaje po DMG. To fakt.
Ale zmniejszają jej czas odnowienie snare'a (i to naprawdę naprawdę dużo - 2s mniej na każdym poziomie) i tak samo z kosztami jej many.

Mały nerf obrażeń ulta na późniejszych etapach, ale zwiększenie spowolnienia (z 20% na 20/30/40%)

Kha Zix natomiast dostał buffa na Q - obrażenia od izolacji zostają zwiększone o 45% - nie chce mi się szukać ale pewnie pozostaje to praktycznie nie zmienione. Ulepszone Q teraz zadaje 8% brakującego zdrowia celu ZAWSZE - i obrażenia te zwiększone są o 45% w czasie izolacji (więc wychodzi około 12 jak dotychczas).

Buff Early - slow wbudowany w W - zmniejszenie obrażeń przez usunięcie procentowania pasywki - nerf i tak posranego poke'a - które teraz dostało zmniejszone koszta many (25% mniej many potrzebne).

R może zostać użyte 4 razy i na dłuższej przestrzeni czasowej - ale nie daje redukcji obrażeń - to akurat mi się nie podoba. Procentowanie pasywki nie jest tak super ważne.

Tak naprawdę to ten kto dostał nerfy prawdziwe do Hecarim.

wikmk9.jpg

Znawca
Opublikowano

Mimo wszystko jest to słuszny nerf, kha był za mocny.

@Syndry nie ruszą, bo nikt ją nie gra. ;)

Dokładnie. Oni nerfią nie ''op'' postacie a te którymi ludzie grają. Moim zdaniem ten Riot jest lekko pojebany. Za kilka miechów najlepszy apc to będzie soraka a adc taric. Nerfią postacie jak skurwysyn co chwile jakiś nerf tak dojebany ze postac staje sie usuless i nikt nią nie gra. Potem bawią się w reworki i inne duperele po chuj?

Dat Riot

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Jeżeli gracze czymś bardzo często grają, znaczy to, że postać jest mocna. Osobiście widzę sporo Kha Zixów, Zedów i Talonów i rzygam nimi bo ciężko przeciw nim grać, sprawiają spore problemy, osiągają posrane obrażenia i dość ciężko je skontrować, przez co dużo osób nimi gra licząc na prostą wygraną.

Jeżeli dużo osób gra tą samą postacią, to LoL raczej na tym traci - w każdej grze widzisz tylko te same postaci te same bany itp. to raczej nie wypływa dobrze na doznania z gry. Z resztą zmiany na Kha Zixie mają na celu kolejne wprowadzenie w dylemat "co maxować" i "co ewoluować" a nie - nie lubimy was gracze dlatego nerfimy postać.

wikmk9.jpg

Opublikowano

. Potem bawią się w reworki i inne duperele po chuj?

Dla pieniędzy? Znerfią coś do poziomy gówna, potem rework, ew. jakiś skin i jest dodatkowa kasiorcza z RP, Riot to tak pazerne gówno na kase, że EA może sie od nich uczyć. Wystarczy spojrzeć na stosunek nerfów a buffów.

Opublikowano

Jak czytam te posty to mi się śmiać chce zapatrzone w kazika dzieciaki ( nie wszyscy ) które muszą się komuś wyżalić że ich kazik jest słabszy. Piszecie że kazik w late jest słaby to w takim razie pograjcie sobie postaciami słabszymi które kazik kładzie w chwilę i zobaczycie co to słabe late. I jeszcze jedno nauczcie się grać innymi postaciami moje postacie też nerfią i wiecie co robię ? Nie płaczę na forum tylko wtedy gram tą postacią jeszcze częściej żeby ogarniać ją tak samo po nerfie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...