Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Nerf Kha' Zixa

SpeedSkill

Nerf   

89 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co s?dzisz o nerfie Kha' Zixa i Lissandry ?

• Tak, dobry pomys?
      40
    • Nie, niepotrzebny nerf
      49

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AAAAA znerfili mi kha'zixa, czym ja teraz będę grał?!?! no bo umiem grać tylko jedną postacią.... kurde no co ja teraz zrobię

(wiem, że będzie raport ale to są w skrócie posty większości z was)

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czas zrobić malutkie sprostowanie.

Widzę, że wiele osób nie czytało postów świeżo napisanych w tym temacie, a możliwie że nawet tematu. To nie jest nerf Kha Zixa a jedynie jego zmiany. Riot chce w ten sposób zachęcić do zastanowienia się nad ewolucją Q, robiąc w nim lekkie zmiany po prostu pomagając nam wyliczyć dmg (dotąd trzeba było liczyć DMG+przelicznik+ % + przelicznik, bodajże). Teraz możemy oszacować dmg, 145% to jest mniej więcej półtorej czyli skill i jego pół tak więc liczenie prawdopodobnego dmg będzie o wiele prostsze.

Teraz wracając do W i kolców

Evolution no longer consumes passive to apply effects. Instead triples shot

Można to przetłumaczyć na kilka sposobów ale należy także pamiętać:

Shot to nie tylko rzeczownik, to jest również czasownik w czasie przeszłym, tak wiec podany w cytacie tekst można przetłumaczyć między innymi tak:

Ewolucja nie będzie korzystała z umiejętności biernej, by nałożyć z niej efekty (chodzi o slowa i bonus dmg). Inaczej będzie z potrójnie postrzelonymi (wrogami).

Dziwnie przetłumaczyłem instead, jednak po polsku logika zdania tłumacząc słowo w słowo zwyczajnie by padła.

Więc teraz co to ma znaczyć?

We wcześniejszym punkcie zostało napisane, że po zmianach każde W będzie spowalniać, a tutaj że nie będzie pobierać pasywki. Wniosek? Od teraz W nie będzie nakładać bonusu magic dmg ani slowa z pasywki, toteż po użyciu W będziemy mogli wykorzystać pasywkę na autoataku.

Drugie zdanie wskazuje na to, że przeciwnik który oberwie trzema kolcami na raz, dostanie bonusowy dmg z pasywki i tak.

Tak więc to żaden nerf, a jedynie zmiany / buff.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...