Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Spoko tutorial, dla nowych i mniej doświadczonych się przyda ;)

52718291273710441791.jpg

Opublikowano

Gram w minecrafta parę lat i muszę niestety przyznać, że ten poradnik średnio mi przypadł do gustu.
Walka na łuki cechuje się tym, że po pierwsze:
Set się wolno traci, a zniszczenie komuś seta to duży krok do sypnięcia go.
Główna broń to miecz 5/2 oraz knock 2.
Łuku używamy tylko do punchowania siebie w strone przeciwnika który ucieka, bądź do ucieczki.
Można tez ewentualnie spychać przeciwnika z górki jakiejś, np jak się cobbluje w górę.
Grałem na wielu serwerach minecraft przez parę lat, nie jestem w klepie nowicjuszem i nie ma sensu by grać na łuki na klepie, naprawę-uwierzcie na słowo.
Lepiej zainwestować w 2 sety i miecze na knock i do zabijania niż na łuk który ma niby zadawać obrażenia.
Potki na speeda używa się głównie do tego by strefka lepiej wchodziła w przeciwnika.
Strefka jest to moment w którym przeciwnik dostaje taki hitting że podlatuje o parę bloków w gore, dzieki czemu nie może nas uderzyć.
Ze speedem 2 strefki wchodza jak w masło, i czasami jeśli dobrze rozegracie klepę 1 vs 1 to nie otrzymacie żadnego hita nawet przez jakieś 10 sekund.
Można się wtedy poczuć jakby się miało goda . :)
Jeśli często gracie na masówki, co po prostu uwielbiam, to najlepiej wykopcie dookoła swojej bazy jakieś 20 beczek.
Grając 1 vs 5 prawdopodobnie sypniecie co najmniej jedną osobę jeśli ładnie gracie na beczki i macie wszystkie beczki co do krateczki oznaczone na mapce.
Dałbym link do mojego kanału gdzie pojawiają się klepy, lecz nie podam go nie chce ryzykować ostrzeżeniem. ELO !

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

poradnIK megaa :) Leci Like za niego :)
Postarales się mam nadzieje ze jeszcze jakies inne poradniki znajde u ciebie np typu jak szybo i ladnie zrobic wyspe na Skyblocku czy cos :)

<strong><span style="font-size:20px;">Posty : <span style="color:#008000;">50</span> :: <span style="color:#008000;">100</span> :: </span></strong>

Opublikowano

Bardzo długi i napewno ten poradnik Cię wymęczył. Doceniam, że napisałeś tego typu poradnik. Jest bardzo pomocny, podszlifuje sobie moje PvP ;) Napisany bez błędów i estetycznie, oczywiście moim zdaniem :D Doceniam taki wyczerpujący i masz ode mnie +.

Pozdrawiam

sygnaturka.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...