Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Sam jestem bardzo ogarnięty w PvP, ale TuT przyda się napewno początkującym w PvP, leci like za robotę, i czekam na vTuT'a :)

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

Na temat Kox Jabłka się nie zgodzę. Resistance I dodaje 25% mniej obrażeń, a regeneracja IV jest naprawdę przydatna. Pamiętam, że kiedyś biłem się z gościem, który zadawał mi 4 serca (zjadłem koxa, diax zbroja prot 4 thorns 2) i przy życiu utrzymywała mnie tylko szalona regeneracja.

Temat Łuków:

Łuki w minecraftcie są bronią drugorzędną, bycie czystym "łucznikiem" jest nie efektywne. Ja łuku nie używam, większość graczy gdy będziesz do nich celować rzuci pod siebie Szybkosc II, a takiego nie trafisz(a nawet jak trafisz, to pewnie tylko raz, bo zaraz do ciebie dobiegnie)

Temat Mieczy:

Wg mnie te taktyki są nieprzydatne, nie oszukujmy się, w minecraftcie nie liczy się skill, a eq. Wygra ten kto się dłużej utrzyma, czyli ma więcej koxów, wytrzymalsza zbroje itd.

Żelazne eq nigdy nie będzie lepsze od diaxowego(bez enchantów).

Ogólnie powiem ,że poradnik jest dobrze zrobiony technicznie, ale minecraft jest grą, w ktorej eq > skill.

Dodałbym może "Co brać na wyprawę na gildię przeciwników". To jest wg. mnie ważne, najpierw trzeba być dobrze przygotowanym. Dodałbym do tego jeszcze jakie mikstury brać i dlaczego np. lepsza dłuższa szybkość I czy krótsza II ? Itd.

Opublikowano

@Ref

@MrHex Muszę z Twoimi argumentami się nie zgodzić:

- Temat kox jabłek: Jabłka rzeczywiście ratują z nawet najgorszych sytuacji, lecz w czystym PvP liczy się bardziej wytrzymałość zbroi. HP wtedy jest na drugim miejscu. Czemu? Co z tego, że szybko regenerują hp jak będziesz musiał (po zniszczeniu hełmu) co chwile jeść jabłko bo inaczej zginiesz.

- Temat łuków: Nie zgodzę się z Twoim argumentem. Łuk jest równoważny mieczowi. Ani miecz, ani łuk nie są od siebie lepsze. Każdy siebie potrzebuje. Nie masz łuku, jest źle, nie masz miecza, też jest źle. Można wygrać PvP z samym łukiem jak i z samym mieczem, lecz sam duet tworzy mieszankę niezniszczalną. Po drugie, mikstura Szybkość II znacznie polepsza Twój unik i z tym się mogę zgodzić jeżeli przeciwnik nie jest dobrym łucznikiem. Doświadczony łucznik na spokojnie potrafi się przeciwstawić tej miksturze. Jeżeli po przeczytaniu poradnika nie umiałbyś tego zrobić to polecam jeszcze raz go przeczytać.

- Temat mieczy: Przy takim stwierdzeniu popełniasz bardzo duży błąd. Gracz bez zbroi, ale ze skillem, posiadając łuk i miecz, może na spokojnie pokonać przeciwnika z żelaznym setem, ale bez skilla. Co do zbroi diaxowej także jest możliwe pokonanie takiego przeciwnika, lecz jest to o wiele trudniejsze. I wcale tu nie mówię o tym, że to niemożliwe, bo mi się to raz udało. A co tych Twoich koxów, przeczytaj Temat kox jabłek. W skrócie - byś musiał co chwila jeść kox jabłko by nie dednąć. A możesz nie zdążyć zjeść takiego jabłka. I przecież nie masz nieograniczonej ilości jabłek.

- Temat Twojego pomysłu: W najbliższym czasie takowy podpunkt dodam do mojego poradnika, bo rzeczywiście ważny jest ten temat który trzeba ostrożnie rozpatrzeć.

@Do all:

- Piszcie swoje pomysły i krytykujcie. Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie "Czemu?" i "Dlaczego?".

- Lajkujcie! :D

=============== Poradnik do zaawansowanego PvP Minecraft ===============

============  http://www.mpcforum.pl/topic/941290-tut-zaawansowane-pvp/  ============

Opublikowano

Moim zdaniem powinieneś dodać punkt dotyczący ataków frakcja vs frakcja, agresor vs obrońca i obrońca vs agresor.

Raczej przyjmie się do tematu. I pamiętaj, rozwijaj temat i go nie opuszczaj bo wielce mi pomógł, zapewne nie tylko mi ^_^

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

@Ref

@MrHex Muszę z Twoimi argumentami się nie zgodzić:

- Temat kox jabłek: Jabłka rzeczywiście ratują z nawet najgorszych sytuacji, lecz w czystym PvP liczy się bardziej wytrzymałość zbroi. HP wtedy jest na drugim miejscu. Czemu? Co z tego, że szybko regenerują hp jak będziesz musiał (po zniszczeniu hełmu) co chwile jeść jabłko bo inaczej zginiesz.

OK, tylko zanim przeciwnik zniszczy Ci zbroję, zabije Cię. Nie jesteś nieśmiertelny, mikstur regeneracji/leczenia życia możesz mieć ~30 max(6 slotów na resztę - mało), a koxy się stackują do 64. Pisałem już, miałem całą zbroję diaxową prot 4 thorns 2 i koleś z Siłą II i Mieczem V zadawał mi ~4 serca obrażeń. Życie uratował mi tylko i wyłącznie Kox.

- Temat łuków: Nie zgodzę się z Twoim argumentem. Łuk jest równoważny mieczowi. Ani miecz, ani łuk nie są od siebie lepsze. Każdy siebie potrzebuje. Nie masz łuku, jest źle, nie masz miecza, też jest źle. Można wygrać PvP z samym łukiem jak i z samym mieczem, lecz sam duet tworzy mieszankę niezniszczalną. Po drugie, mikstura Szybkość II znacznie polepsza Twój unik i z tym się mogę zgodzić jeżeli przeciwnik nie jest dobrym łucznikiem. Doświadczony łucznik na spokojnie potrafi się przeciwstawić tej miksturze. Jeżeli po przeczytaniu poradnika nie umiałbyś tego zrobić to polecam jeszcze raz go przeczytać.

To ja powiem tak: Po wielu latach treningu możesz się wyskillować tak, że będziesz ZAWSZE trafiał. Tylko ,że to wymaga czasu. Łatwiej walczy się mieczem, dlatego większość graczy używa go bez łuku. Może i łuk po długich treningach jest lepszy, ale miecz jest popularniejszy ,bo łatwiejszy. Sam napisałeś - łuk równoważny mieczowi, tylko łuk jest trudniejszy do opanowania, dlatego uważam ,że jeżeli ktoś ma do wyboru dwie tak samo mocne rzeczy, to wybierze tę łatwiejszą :) Poza tym poradnik daje tylko teorię - każdy kto nie umiał strzelać/walczyć, po przeczytaniu go nie będzie umiał strzelać/walczyć nadal. Do tego jest potrzebne DOŚWIADCZENIE. Po przeczytaniu, co prawda zdobędziesz wiedzę co masz zrobić, ale musisz się tego NAUCZYĆ. Sam piszesz ,że żeby przeciwstawić się Szybkości II trzeba być doświadczonym łucznikiem. Niewielu takich jest :)

- Temat mieczy: Przy takim stwierdzeniu popełniasz bardzo duży błąd. Gracz bez zbroi, ale ze skillem, posiadając łuk i miecz, może na spokojnie pokonać przeciwnika z żelaznym setem, ale bez skilla. Co do zbroi diaxowej także jest możliwe pokonanie takiego przeciwnika, lecz jest to o wiele trudniejsze. I wcale tu nie mówię o tym, że to niemożliwe, bo mi się to raz udało. A co tych Twoich koxów, przeczytaj Temat kox jabłek. W skrócie - byś musiał co chwila jeść kox jabłko by nie dednąć. A możesz nie zdążyć zjeść takiego jabłka. I przecież nie masz nieograniczonej ilości jabłek.

Wtrąciłem to już wyżej.

- Temat Twojego pomysłu: W najbliższym czasie takowy podpunkt dodam do mojego poradnika, bo rzeczywiście ważny jest ten temat który trzeba ostrożnie rozpatrzeć.

Dziękuję, życzę powodzenia!

Opublikowano

@Ref

Dzisiaj albo jutro (jak będę miał czas) to uzupełnię część poradnika. Oczywiście to nie będzie jego koniec.

Każdy zapewne ma jakieś swoje sposoby na graczy. Każda taktyka się liczy. Sam też postaram się jeszcze coś wymyśleć.

Komentujcie i lajkujcie. To naprawde motywuje do dodawania nowych pomysłów! :)

@MrHex

Twoje argumenty też są słuszne. Jeśli chodzi o mikstury i kox jabłka, Twoje argumenty trzeba wziąć pod uwagę. Mikstur regeneracji i leczenia nie da się stackować dlatego jak się skończą, powinny być używane kox jabłka. Co do tematu łuków i mieczy, też masz racje. Łatwiejszy do opanowania jest miecz, lecz jak opanujesz łuk to nikt ci tak łatwo nie podskoczy :] A w połączeniu z mieczem to stajesz się ninja :D

@Szymon22k2

Raczej większość użytkowników wie, jaka mikstura co robi :P. A to, że oceniasz poradnik na słaby bo nie ma opisu mikstur to już Twoja sprawa. Dla Ciebie i innych użytkowników mogę opisać mikstury by poradnik był jak najbardziej przydatny i ceniony :)

=============== Poradnik do zaawansowanego PvP Minecraft ===============

============  http://www.mpcforum.pl/topic/941290-tut-zaawansowane-pvp/  ============

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...