Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Ref

@Flajtrontri:Te procenty nie obliczyłem jakoś matematycznie. Stwierdziłem te procenty na podstawie doświadczenia w walce jak i przewidywalności przeciwnika. W końcu nie każdy przeciwnik jest taki sam. Jeden jest zajebisty, a drugiego z łatwością pokonujesz. Te procenty wynikają z tego, mniej więcej jaka jest szansa na wystąpienie danej akcji przy przeciętnym przeciwniku. Nie możesz przewidzieć w procentach kiedy przeciwnik zrobi to a tamto. Dlatego te procenty co podałem są szacowane.

=============== Poradnik do zaawansowanego PvP Minecraft ===============

============  http://www.mpcforum.pl/topic/941290-tut-zaawansowane-pvp/  ============

Opublikowano

KonowaL, niestety ale nie można odświeżać poradnika bez dodawania aktualizacji lub podawania informacji dotyczących poradnika. Sam zostałem pouczony z tego powodu i dostałem 8%.

Moim zdaniem powinieneś jeszcze dodać poradnik walki na danych terenach dla frakcja vs. frakcja.

Czyli na terenie:

- górzystym

- nizinnym

- morskim

- lesistym

- lesistym i górzystym

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

Hmm... Staram się w jak największym stopniu nie naruszać regulaminu, dlatego też staram się aktualizować max 1 raz na dzień.

Co do spojrzenia na walki frakcji na różnym terenie to dla mnie świetny pomysł i napewno coś takiego w najbliższym czasie dodam ;)

============  http://www.mpcforum.pl/topic/941290-tut-zaawansowane-pvp/  ============

Opublikowano

Przydało by się także dodać grafiki do każdego punktu i wideo tutorial.

Patrząc na taki filmik ludzie szybciej by zrozumieli jak walczyć.

Polecam owe wideo zrobić w 3 osobie, czyli niech dwie osoby walczą a trzecia kręci.

Wiele youtuberów zgodzi się zrobić taką rzecz, gdyż to podniesie ich sławę.

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

@Ref

@ZameczeK: Nie trzeba mieć koniecznie doświadczenia w tym bo tego uczy się w moim poradniku. Najpierw trzeba wszystko krok po kroku zrozumieć co, jak, gdzie i po co. Większość z opisanych w moim poradniku sposobów polega na odruchu wykonania danej czynności. Przykładowo, szybkie przeładowanie strzały to musi być odruch i jego nie jest jakoś trudno się nauczyć. Wystarczy wypróbować to trochę na singlu czy na serwerze PvP i potem już samo wchodzi. Podchodzenie strefą do przeciwnika to też jest w pewnym stopniu odruch by nie podchodzić do niego wprost. Wystarczy tylko trochę z kolegą lub wypróbować tego sposobu na PvP.

Opublikowano

Co do unikania strefy:
Nie jestem pewny czy pójście do przodu coś da niektórzy walą naprawdę mocne strefy i pójście do przodu nic nie da ale ją wzmocni.Niektóre przypadki to tak w boki i do przodu. Co do reszty poradnika świetny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...