Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

na co zwracać uwagę podczas oglądania motocykla u sprzedawcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

już nie przymulam was tymi tematami z szukaniem motorów ale chce paru odpowiedzi na ten temat bo jade jutro zobaczyć jeden z motocykli a niewiem za co sie brać :D

wymiencie mi w punktach lub inaczej co zobaczyć i sprawdzić w pojeździe oraz jakie narzędzie wziąść ze sobą. To że trzeba odpalić i przejechać to wiem na pewno wiec mi nie wymieniać tego xD

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co to za motor? Suszarka czy jak bo nie śledziłem twoich poprzednich tematów. A tak to czy rama nie spawana, czy silnik suchy, czy ma papiery, przegląd i oc, wykręć świecę i zobacz jej kolor, powinna być ceglana. Na słuch przede wszystkim, jak coś stuka to wiedz że coś się dzieje.

Opublikowano

Przegląd, oc, zakup (faktura/paragon), stan wizualny, stan części i motoru, ilość przejechanych km.

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Olej, łańcuch, zębatki, płyn chłodniczy, lakier, rama (czy jedzie prosto), światła, kompresja jak mi cos przyjdzie do głowy to jeszcze dopisze.

Opublikowano

Co to za motor? Suszarka czy jak bo nie śledziłem twoich poprzednich tematów.[..]

Enduro 125 cm3 4-suwowy

Opublikowano

podobno przy jeździe 50km/h jak puscisz kierownice i motocykl jedzie prosto podobno jest jego rama prosta i nie mial wypadku bynajmniej poważniejszego

Opublikowano

podobno przy jeździe 50km/h jak puscisz kierownice i motocykl jedzie prosto podobno jest jego rama prosta i nie mial wypadku bynajmniej poważniejszego

Taak. A jak nie jedzie prosto to się wyjebiesz na ryj... dobry test. Polecam ;)

3t6EGVz.png

Opublikowano

Na Manetkę na Stopkę od zmieniania biegów

Przecież to enduro i wiadomo, że zaliczył i zaliczy nie jedną glebę jeszcze (jeżeli o to Ci chodzi)

Jeżeli umiesz już jeździć biegówką to przejedź się nim, rozgrzej go potem odstaw i zobacz po paru minutach, czy nie ma jakiś wycieków.

Podczas jazdy patrz, czy nie wyskakują biegi, jak działa sprzęgło. Na rozgrzanym silniku daj mu w pizde i zobacz, czy nie przerywa, nie gaśnie.

Ogólnie silnik weź na słuch. Jeżeli go odpalisz i wkręcisz na obroty a wszystko zacznie stukać, szumić, dzwonić itp. to remont czeka.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

Przecież to enduro i wiadomo, że zaliczył i zaliczy nie jedną glebę jeszcze (jeżeli o to Ci chodzi)

Jeżeli umiesz już jeździć biegówką to przejedź się nim, rozgrzej go potem odstaw i zobacz po paru minutach, czy nie ma jakiś wycieków.

Podczas jazdy patrz, czy nie wyskakują biegi, jak działa sprzęgło. Na rozgrzanym silniku daj mu w pizde i zobacz, czy nie przerywa, nie gaśnie.

Ogólnie silnik weź na słuch. Jeżeli go odpalisz i wkręcisz na obroty a wszystko zacznie stukać, szumić, dzwonić itp. to remont czeka.

byłem to sprawdzić i nie zauważyłem żadnych problemów odnośnie silnika. Mimo tego że silnik jest z hondy a reszta jest oryginalna (z derbi) to nie zauważyłem i nie słyszałęm żadnych niepokojących reczy. Trzeba było tylko w zawieszeniu z przodu uszczelnić a tyłu dokręcić rame podtrzymująca koło bo sie troche kiwało, w dodatku parę rzecy z elektryki czyli klakson,tylny kierunkowskaz,i prednia lampa. Motocykl dostane w tym tygodniu najpóźniej w środe. Przejade sie na nim pare kilometrów i powiem wam potem czy coś sie działo podczas i pod koniec jazdy ;)

Opublikowano

P.S

wczoraj nie mogłem dostać jeszcze swojego motocykla ponieważ sprzedawca nie skończył go remontować. Dzisiaj go dostane na 100% po godzinie 15:00 i w ten weekend dam wam znać ;)

Opublikowano

@Topic

powiem tak. Przejechałem na nim 4 godziny (z 3 minutowymi przerwami po 4 razy) i odziwo nic sie poważnego nie zepsuło o.O troche przerywało jak dawałem na wysokie obroty ale wynikało to z mojej niewiedzy bo trzeba było ssanie przełączyć :P żaden olej ani jakiś płyn nie wyciekał także normalnie wyglądał jak nówka po wczorajszym zakupie :) niestety coś mi się zdaje że jednak będzie trzeba akumulator wymienić bo wczoraj był już wyczerpany i ładowałem go ;)

Opublikowano

@Topic

powiem tak. Przejechałem na nim 4 godziny (z 3 minutowymi przerwami po 4 razy) i odziwo nic sie poważnego nie zepsuło o.O troche przerywało jak dawałem na wysokie obroty ale wynikało to z mojej niewiedzy bo trzeba było ssanie przełączyć :P żaden olej ani jakiś płyn nie wyciekał także normalnie wyglądał jak nówka po wczorajszym zakupie :) niestety coś mi się zdaje że jednak będzie trzeba akumulator wymienić bo wczoraj był już wyczerpany i ładowałem go ;)

Jak po takiej jeździe nic nie cieknie to jest uszczelniony dobrze. :)

Co kupiłeś konkretnie? Jak możesz wrzuć jakąś fotkę. ;>

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

Jak po takiej jeździe nic nie cieknie to jest uszczelniony dobrze. :)

Co kupiłeś konkretnie? Jak możesz wrzuć jakąś fotkę. ;>

akurat robiłem zdjęcie samego motocykla xD

ale tylko jedno, prosze bardzo:

45543699.jpg

marka to Derbi Senda Baja 125 r

Opublikowano

Noo, Derbi konkretna maszyna. Dobre przełożenie i zapierdala. :)

właśnie... jedno co mnie zdziwiło to to, że aby wrzucic wyższy bieg trzeba wbijać do góry o.O co we wcześniejszym miałem na dół.

Cacy, oby ci służył ;]

thx ;)

Opublikowano

Maksymalna predkosc jaka wycisnales ta maszyna?

Pomoglem? Daj like,to nic nie kosztuje.

Opublikowano

Maksymalna predkosc jaka wycisnales ta maszyna?

narazie 65 km/h ale później o mało sie nie zsikałem w gacie i spuściłem z gazu xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...