Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

na co zwracać uwagę podczas oglądania motocykla u sprzedawcy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hahah ^^

Edit1.Mysle ze poleci 90

ja wtedy na czwórce jechałem podajrze a bieg zmieniam co 20 km/h a biegów jest 5, czyli jakieś 100-110 km/h :)

Opublikowano

Ja cisne na wonjan zumico gr 200 80km/h bez blokad i nie narzekam :)

Pomoglem? Daj like,to nic nie kosztuje.

Opublikowano

Ja cisne na wonjan zumico gr 200 80km/h bez blokad i nie narzekam :)

nie porównuj 50-tki ulicznej do 125-tki terenówki bo to 2 inne maszyny :P

Opublikowano

po pierwsze zwróć uwagę na cenę, może byś nam ją podał?

cenę?

3,2 tys

Opublikowano

Wybaczcie że pisze tu ale nie chce spamić temetami

otóż wynikła pewna usterka z dłuższej jazdy. Gdy silnik sie porządnie nagrzeje to w pewnym momencie zaczyna go przerywać w sensie dostawy paliwa. Co z tym można zrobić?

Opublikowano

Robi "buuuuu"? Możliwe, że się przegrzewa ;] A jak nie to reguluj gaźnik, skoro ma za mało paliwa mozesz dać więcej na iglicy też.

Opublikowano

Sprawdź gaźnik.

U mnie w simku w ciepłe dni jak się nagrzewał - bardzo ciężko palił i na wolnych obrotach gasnął. Okazało się, że świeca do wymiany, więc sprawdź też iskrę.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

Sprawdź gaźnik.

U mnie w simku w ciepłe dni jak się nagrzewał - bardzo ciężko palił i na wolnych obrotach gasnął. Okazało się, że świeca do wymiany, więc sprawdź też iskrę.

świece sprawdzałem i była w porządku ;)

Opublikowano

U mnie w silniczku jak po dłuższej jeździe zaczyna strasznie wolno schodzić z obrotów i robić buu po dodaniu gazu to znaczy, że się przegrzewa ;]

Ale swieca też good idea :D

jak ją sprawdzałeś?

Opublikowano

U mnie też iskra była w porządku, ale po wymianie to jak ręką odjął po zassaniu odpala zawsze od kopa, jak masz nową świecę w zapasie to wkręć - nie zaszkodzi a nóż może to będzie to.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

U mnie w silniczku jak po dłuższej jeździe zaczyna strasznie wolno schodzić z obrotów i robić buu po dodaniu gazu to znaczy, że się przegrzewa ;]

Ale swieca też good idea :D

jak ją sprawdzałeś?

normalnie wykręciłem zobaczyłem na tą strone gdzie wychodzi iskra (ceglaste zabarwienie na tym dziubku :P)

Opublikowano

Kup nową, bo takie sprawdzanie to o dupe rozbić ;P

no i co z tego że kupie świece jak problem może wynikać w czymś innym?

ja w jawce tak miałem, też sie okazało że świeca do wymiany. Po tygodniu świeca znowu do wymiany bo ją znowu zalało o.O

Opublikowano

Jeśli kupujesz nową świece tylko dlatego, że starą ci zalało to powodzenia ziomuś :D A jak się okaże, że to świeca? Nie da się inaczej sprawdzić świecy jak poprostu wkręcić ją gdzie indziej bo na oko nie jest miarodajne :/ A jak będzie wszystko ok, to będziesz miał zapasową.. zawsze jak gdzieś jade to biore ze sobą zapasową świece bo nigdy nie wiesz jak Ci strzeli..

Opublikowano

[...]. zawsze jak gdzieś jade to biore ze sobą zapasową świece bo nigdy nie wiesz jak Ci strzeli..

że co? o.O

Opublikowano

Nigdy nie wiesz, kiedy ci swieca padnie. A jak padnie to jestes w dupie :D

ale mi zawsze coś może paść. Albo opone przebije,albo twoja świeca padnie,albo sie koło wykrzywi po wypadku,albo urwie jakąś linke bo np sprzęgło za szybko puściłem, albo coś z elektryki padnie bo zamoczy albo podetnie gałąź... także gdybym brał aż tyle częśi to bym napewno nie zmieścił ;)

Opublikowano

Po co się nas pytasz o zdanie skoro ty i tak wiesz lepiej? A więc twierdzisz, że urwałeś linke od sprzęgłą bo za szybko puściłeś hahahahaha :O Dobry jesteś :D

Opublikowano

Po co się nas pytasz o zdanie skoro ty i tak wiesz lepiej? A więc twierdzisz, że urwałeś linke od sprzęgłą bo za szybko puściłeś hahahahaha :O Dobry jesteś :D

no... słyszałem że zdarza sie :P

nic, wymienie tą świece ale nie sądze żeby to było to :unsure:

Opublikowano

P.S

czy ktoś sie dobrze rozeznaje w ogumieniu motocyklowym?

chodzi mi o to czy są opony,które nadają sie i w asfalt i w teren.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...