Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

na co zwracać uwagę podczas oglądania motocykla u sprzedawcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koleś idź z tym problemem na FORUM O MOTOCYKLACH bo na tym są same dzieci ( nie do wszystkich ). Czego oczekujesz od Multi Player Chets ? To jest forum od gier a nie od silników motocyklowych. I jeszcze się wydzierasz jak ktoś chce pomóc.

na forum motocyklowym przeważa ilość starszych ludzi (po 20-25 i wyżej) którzy wchodza na kompa raz na 1 góra 3 miesiace... a mi sie nie chce czekać aż tyle czasu bo może to być jakaś głupia usterka. A tutaj na mpc jest bardzo duzo ludzi (prawie 800.000 z ostatnich newsów) niemożliwe żeby wśród tych 800 tys nie było motocyklistów :unsure:

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up

najwidoczniej nie czytałeś moich postów...

ja mam enduro o pojemności 125 a nie 50 -.-

Opublikowano

to nie zmienia faktu, że tam ci pomogą szybciej niż tu. Ja pierwsze szukam problemu w częściach "mechanicznych'' nie elektryce, bo z tego jestem zielony.

Opublikowano

@topic

No już szlak mnie trafia z tym motorem bab.gif

w niedziele naprawiłem i jeździło a dziś znowu to samo :(

wymieniłem tylko 2 żaróweczki podświetlające obrotomierz i licznik.

Opublikowano

co sie dzieje z moto nadal?

no chyba czytałeś wcześniejsze posty to powinieneś wiedzieć :unsure:

Opublikowano

ale z was wielcy znawcy motocykli <_<

zaglądnałem do cewki,przeczyśćiłem i troche kabel od niej skróciłem potem przeczyściłem 2 kable od zapłonu bo było zaśniedziałe i odziwo działa o.O

Radź sobie sam teraz mistrzu, skoro nie chcesz się słuchać.

Opublikowano

Radź sobie sam teraz mistrzu, skoro nie chcesz się słuchać.

ok

ustaw przerwe skoro na wysokich obrotach ci go zalewa, tak samo mialem w wsce

właśnie że nie trzymam... 3-4 tys obr. jechałem i mi zgasł

Opublikowano

ustaw przerwe skoro na wysokich obrotach ci go zalewa, tak samo mialem w wsce

Tak jedzie jedzie jedzie i nagle go zalewa, geniusz.... To nie jest tego wina.

Opublikowano

<p>nie miales wski/motorynki to co mozesz o tym wiedziec? dezamety tak maja, silnik am6 i vTwin i derbi tez kurwa i powiedzialem na wysokich obrotach, to jest normalne na goracych silnikach dwusuwowych.</p>

logo_black3.png

Opublikowano

<p>nie miales wski/motorynki to co mozesz o tym wiedziec? dezamety tak maja, silnik am6 i vTwin i derbi tez kurwa i powiedzialem na wysokich obrotach, to jest normalne na goracych silnikach dwusuwowych.</p>

ale to jest czterosów

Opublikowano

no to w takim razie ustaw przerwe i sprawdz zawory, moze do wymiany lancuszek rozrzadu, to sie tez czesto sypie.

logo_black3.png

Opublikowano

Ale co ty wogóle porównujesz starą wske do nowego 4suwa? W silniku am6 jak ci go zalewa to czuć to od początku a nie jak się nagrzeje... Pozatym jak się nagrzeje to lepiej spala bene więc i tak to był do dupy pomysł.

Opublikowano

kurwa, troche sam sie zdolowalem - wlasnie sobie zdalem ze tak naprawde moja wsk'a 125 jest lepsza od moich pozostalych jednosladow (no, mam jednego dwuslada - krzywa rama X D).

-aprilia rxv 450

-aprilia rx 50

-aprilia RS4 125

-WSK 125 - jak dla mnie sto razy lepszy motor od pozostałych, nie oszukujmy się, w powyższych, spali Ci się bezpiecznik, urwie, zjebie kabelek, jakas kostka, cos wody naleci - juz motor spierdolony - a wsk? nie chce odpalic to zapierdolisz dwa razy mlotkiem o cylinder i jedzie nawet lepiej niz wczesniej - dbam o swoje wszystkie motory, szczegolnie o moja rxv 450 bo to moje male oczko w glowie, ale 450 w dwutakcie to juz troche przesada, wską nie raz najebany wracałem przez las z ogniska, wyjebałem się, na drugi dzień patrze bak krzywy jak skurwesyn, błotnik odgiety, młotek, przecinak zajebałem dwa razy wsio proste, a tutaj? motor sztywny generalnie jazda to 80% stania na nóżkach i pocenie się nad kontrolą, frajda frajdą, ale na wsce siedzisz jak król na tronie, wygoda i komfort jak w gołębiewskim i pizda na wał, nie miałem oleju do mieszanki, to plynu do spryskiwaczy zalalem tydzien temu, oleju dieslowego pare miesiecy temu i dalej jezdze, wczoraj sprawdzałem stan pierscieni, cylindra i tłoka - jakby była jezdzona na najlepszym castrolu i v-powerze, tam leje tylko olej do przekladni (moze byc roslinny, polecam) paliwo, i pizdzioszka, a w rxv olej do lagow, plyn hamulcowy, plyn chlodniczy, jednego troszke zabraknie to dwa cylindry do szlifu, (chociaz w takim sprzecie juz sie nie szlifuje), kurwa wał do regeneracji, (to samo c z cylindrami), i co zrobic- nowe nie znaczy lepsze, a stary poczciwy motór przepali wszystko i wszędzie pojedzie, i pokona niejedną ciężką przeszkodę.

logo_black3.png

Opublikowano

Jest lepsza bo się nie psuje? Nie chcesz żeby ci się psuło, kup 4suwa.. Argumenty takie, że hoho :D

Stać cie na 450'tke w 2suwie to stać cie na części proste.

Opublikowano

sam zakonczyles temat w sumie juz

-.-

nie bede tworzyć kolejnego tematu bo to też bez sensu.

P.S

a wina nie leży w gaźniku? czy mogą być tam jakieś filtry?

bo np dzisiaj bawiłem się z ssaniem i przełączyłem na góre gdzie po maxymalnym dodaniu gazu przerywa go a jak sie spuści choćby do 4 tys obr to gaśnie i tak zawsze było nawet jak regulowałem gaźnik. Noi jak sobie tak z minute pogazowałem to później znowu odziwo zaczął normalnie jeździć o.O czy nowsze motocykle mają takie funkcje przeczyszczające w gaźnikach?

Opublikowano

chyba zadne nie maja czegos takiego jak funkcje przeczyszczajace w gazniku :D

aha...

zobacze w ten weekend czy bedzie dzialal i dam wam potem znac

Opublikowano

nowe motocykle mają ssanie automatyczne

Miałem taki problem w Bandicie, że jeździł chwile, dodawałem mu dużo gazu i gasł. Wystrzał z tłumika i jadę dalej. To był problem z gaźnikiem, wystarczy go wyczyścić i wyregulować. Jedź do mechanika z tym od razu i nie baw się w pisanie jakiś postów.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Miałem taki problem w Bandicie, że jeździł chwile, dodawałem mu dużo gazu i gasł. Wystrzał z tłumika i jadę dalej. To był problem z gaźnikiem, wystarczy go wyczyścić i wyregulować. Jedź do mechanika z tym od razu i nie baw się w pisanie jakiś postów.

mialem tak samo w wsce ale to byla wina przerwy ;)

logo_black3.png

Opublikowano

okk

postaram sam to zrobić.

dużo grzebałem wcześniej przy gaźniku w swojej jawce :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...