Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porozmawiajmy o starych czasach Metin2

Robczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja zaczalem gre za namowa kolegi w roku 2008, kiedy astral byl najnowszym serwerem, pobralem metina, ale razem z nim gre Astral :D zle go zrozumialem :) pierwsze krolestwo chunjo postac wojownik mental, kumpel expil mnie na niedzwiedziach i zaciekawil mnie jego swiecacy miecz, wtedy powiedzial mi, ze mam wziac skille u instruktora to tez bede mial, ale oczywiscie nie wzialem bodego tylko mentala :) on tez dlugo w ta gre nie gral i sam sie dziwil co to za skille mam. Staty dawalem o dziwo wiekszosc w witalnosc, a skille w silne cialo az do 6 punktow potem zniemilem zdanie i pakowalem wszystko w walniecie (1 skill na M kolo 30 lvla ) kolega przestal grac w metina, ale mnie ta gra jakos wciagnela, pamietam jak w sklepie widzialem aure miecza i ja kupiem bo myslalem ze czytajac ja tez bede mial ten skill :P nie bylo lvlu obok nicku i sam udawalem ze mam 60 lvl :D potem dowiedzialem sie ze jest cos takiego jak gildia i sam chcialem do jakiejs dolaczyc, ale wszyscy chcieli kase i mowili, ze na drugi dzien mnie do gildii przyjma. Ja oczywiscie kase dawalem, a do gildii nikt mnie nie zaprosil. Pamietam jak expilem do 25 lvla glewia bodajze +7 i mimo baaardzo dlugiego mozolnego expienia sprawialo mi to przyjemnosc. Expienie w PT, pelno ludzi w m2, duzo newbie, nie bylo wtedy robienia nocek, gra po prostu cieszyla i gralo sie dla przyjemnosci, a nie jak teraz 24/7 maniaki, oszusci i cheaterzy, Zostaly tylko wspomnienia i ciesze sie, ze nie zaczalem grac w ta gre np dzisiaj, bo na pewno by mnie ta gra nie przyciagnela

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Metin.. teraz to nie to samo. Pełno botów, dzieci, kozaków...

Wtedy zacząłem grę wojownikiem mentalem.

Kiedy miałem kose bojową to myślałem, że jestem koxem, pierwsze odkrycie portalu w m1, pierwsze metiny, pierwsze pvp z potami (biliśmy się z 10 minut), pierwsze pt w 7 chyba w m2... Napady na królestwa, albo odbijanie z kumplami spotów na BO. Nawet była sytuacja, że z 30 osób biło się na BO, a te stare kompy to wiadomo lagi w ch*j.

Pamiętam jeszcze słowa kolegi jak namawiał bym zagrał w metina:

"Dawaj zagrasz ze mną w metina2 to pójdziemy na niedzwiedzie" albo:

"kup mi grześka to cie podexpie"

Kłótnie w rl która postać najmocniejsza :(

Łezka w oku się kręci jak przypomina się te czasy.

Bez-nazwy_nrsrana.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Stare czasy, Jak wszyscy biegali w eq +4, ja pamiętam mojego pierwszego fms +6 sprzedałem bo mina poty brakowało. Na bo w 8 w pt, szukanie ..lura" ahh te czasy ... ;/

Opublikowano

Mhmm.

Do gry w metka zachęcił mnie mój kolega z podstawówki ( teraz jestem w technikum ). Gdy tylko założyłem konto kolega napisał na GG bym podał mu treść maila bo chce zobaczyć czy wszystko dobrze zrobiłem.. Oczywiście podałem mu. Napisał mi że mam się wylogować po zrobieniu postaci co też zrobiłem, a że była późna godzina to już się nie zalogowałem. Następnego dnia patrzę, a moja postać 5 lvl, myślałem że to normalne.. Dopiero potem skapłem się że w mailu jest moje ID i hasło :x. Skille może nie były rozdawane po równo, ale też nie tak jak teraz.. Grałem wojem body więc na aure szło pare pkt. Na wirka troszkę mniej pkt itd.. Szczerze mówiąc gdy przypominam sobie że miałem problemy z odnalezieniem się w metinie to mi się śmiać chce ;P. Zapamiętałem że postać z pt na mini mapie jest na niebiesko ( ten kwadracik), a potem szukałem kolegi na mapie ( tej dużej ) i znalazłem.. Gdy doszedłem do niebieskiego pkt okazało się że to teleport ( wtedy nie wiedziałem co to :P )

Pamiętam że mobki przy BO ( takie z kolorowym mieczem ) nazywałem bossami, bo się wyróżniały bronią i strojem, później zauważyłem że jest ich więcej i że to raczej nie są bossy :F.

Gra była wtedy zajebista.. Widziałem jak pełno ludzi stało obok gostka ze stalką +0, a teraz? Teraz to stoi masa botów obok metina..

Szkoda że już nie będzie tak jak wtedy :/

Zbieram like ;x

Opublikowano

Metina pokazał mi kolega.

Przyjechał do mnie i kazał wejść na stronke z jakimiś gównianymi grami giercownia czy cuś i szukaliśmy reklamy metina zeby wejsc i pobrać.

Kolejnego dnia wbiłem do gry zrobiłem ninje wymeczyliśmy mi ten 5lvl i wybrałem archera po wielu próbach użycia skilla (nie wiedziałm jak sie odpala) kolega kazał mi zaczac od nowa zeby zmienić profesje, a dla mnie 5lvl to było coś. No i zacząłem daggerem wszystko rozdawane na pałe oczywiście, nagle kumpel wyzwał na pojedynek jakiś wiekszy lvl a sam nie miał 10, strasznie mu kibicowałem żeby mu dołożył ale nic z tego. W m1 chyba 24lvl wbiłem potem odkryłem m2 ale wydawało mi sie brzydkie i nie lubiałem tam przebywać. Kłóciłem sie z jakąś dziewczyną że opuściła moje pt bez słowa haha dziwiłem sie że przegrywam wiekszość pvp a jak już wygrałem to podnieta że hoho. Kiedys ktoś mnie zabrał na doline i mnie expił, był zajęty spot więc typek pisze żebym wszedł na ch4 a ja nie wiedziałem gdzie to jest. Gre skończyłem na 26lvlu po zrobieniu konia i kupieniu fryzury to był mój cel - mam tą postać i konto do dziś jak tam wejde to przypomina mi sie wszystko jak to kiedyś sie grało.

Potem nowy serw wszystko od nowa i jakoś zdobywałem doświadczenie i pomału ogarniałem.

Gość kalka762
Opublikowano

Moją pierwszą postacią był szaman, wbiłem na nim 11lvl w 1. dzień gry (wybrałem go, bo miał fajny fryz <noob>). Znudził mi się on, to zrobiłem sobie ninję. Tutaj już była troszkę dłuższa historia, wbiłem na nim 26-27 lvl. Miałem srebrny miecz +6, zbroję na 18 lvl +6. Te itemy kupiłem na sklepie w dp, bo nawet nie wiedziałem jak się ulepsza itemy. Gdy wbiłem ten 27 lvl, to skończyłem grę na jakiś czas (dałem koledze passy, a ten zabrał mi wszystkie itemy, zasmuciłem się. Była więc jeszcze dłuższa przerwa. Później zacząłem grać wojem, mental, ale wtedy wiedziałem jak się zarabia i ulepsza itemy, z kolegami grałem, oni dawali mi kasę a ja im ulepszałem zbroje itp. Wbiłem na nim 34 lvl. Mój najlepszy item do tamtej pory to zbroja na 26 +7. Następną postacią był kolejny ninja, lecz tutaj już zacząłem oszukiwać (bot - EasyMetin2 - legenda). Wbiłem 46 lvl na ezotach, ale miałem już całkiem niezłe eq (2 itemy +9, kilka +7, +6). Skończyłem grę z powodu tego, iż nie mogłem już zdobywać doświadczenia i zacząłem mówić, że metin jest do dupy, nie można normalnie expić etc. itp. Przestałem grać. Po 1.5 roku zrobiłem sobie nowego woja (tym razem body) i także na bocie (bardziej skomplikowany niż EM) wbiłem o dziwo 53 lvl i dzięki pomocy fish bota miałem na niej zarąbistego fms'a, zbroje etc. Postać tą mam do dzisiaj i siedzi ona bezczynnie na Gromo, bez bojowca (haha, bo nie chciało mi się robić ostatniej misji na konia <noob>). I tak minął już rok od ostatniego wylogowania się z gry Metin2. Bez wątpienia była to moja pierwsza gra mmorpg zaraz po Tibi i straciłem na nią dużo czasu. Gra ta nadal pozostaje dla mnie czarną magią i gdybym miał grać przez bota - nigdy w życiu, to wbiłbym maksymalnie 40 lvl (cudem) i nie miałbym żadnego itemu +9. Dlatego też podziwiam ludzi, którzy wbijają 80 lvl bez pomocy żadnych z botów itp.

Lecz jedno jest pewne: w Metin2 już nigdy nie zagram, bo po prostu nie chce mi się.

- pamiętam mój pierwszy event kamieni metin w mieście (istniały tylko wtedy 4 serwery)

- pamiętam gdy ucieszyłem się, że udało mi się wydropić medal konny z małp

- pamiętam kiedy ucieszyłem się, że udało mi się zrobić misję na konia po dwóch nieudolnych próbach

- pamiętam kiedy zacząłem grać w metin2, 5 lat temu... (miałem wtedy 9 lat)

Opublikowano

Ja pamietam jak mialem 44lv Olbrzymi topor +6 Smocza zbroja +4 i podbiegali do mnie ludzie skad to mam itp , To byly czasy gdy zarobek to bylo chodzenie Na bo i zbieranie yangow a malz 100k .. A ludzi bylo pelno ... Nie dalo sie przechodzic ahh te stare czasy nie wrócą ;/ Jeszcze pamietam jak 90lv latal w trucie +6 i stalce +6 Wtedy Truty tylko z ripow a teraz .. kazdy ma;) Jeszcze pamietam jak się zgubiłem w m2 I nie wiedzialem jak wrocic do miasta to Ktos mnie prowadzil do m1 z m2 :D

Opublikowano

Ja pamiętam te czasy heh miałem 5-6lat i expiłem jak lama... na dzien pare lvl sie wbijalo a ile ludzi przy rybach MMMMm. i tylko spamowalo kupisz malze rybe perle??.

I jeszcze jedno eq +5 +4 SMiertelka i tyko expilo expilo i uzaleznialo to byly czasy sporo ludzi grymuar 36lvl ale teraz chyba ide na 1s. bo tam duzo BUSSY

Opublikowano

Mój początek zaczął się jak jeszcze chodziłem do gimbazjum. Wszyscy koledzy w to grali tylko mi to nie działało. Po jakimś czasie kolega do mnie wbił, uruchomił metka ze zgodą win XP i zadziałało :D Pamiętam jak expiłem codziennie w PT na BO z toporem +4 i łuską +4 :D Podnosiłem wszystkie śmieci żeby mieć tylko na potki <3

Nowicjusz
Opublikowano

Tydzień przed 1 kl gimnazjum zaczeła się moja przygoda z nalogiem. ;]

Ścigaliśmy się na eq i lvl więc każdy chciał być lepszy w ok 8 osób graliśmy na s7 :>

Gra wciągała i wciągała że wciągła już na 4 bite lata. ;(

Żałuję że zaczełem w to grać bo teraz gdy tylko wbijam na kompa to metek, metek i jescze raz metek. :>

Pierwszy rok grało mi się bardzo fajnie. :) Pamiętam jeszcze nie było obok nicku lvla. :>

Teraz metek to lipna gra no ale nic w miejscu nie stoi. :>

Pozdrawiam.

wSK.png

Opublikowano

Dodam jescze od siebie pare smiesznych sytuacji.

1. Kiedys kolega powiedzial mi, "ze Szpon (na sure) to miecz metina, bo ma takie napisy na sobie". Potem jak tylko zobaczylem kogos w szponie to "wooo on ma miecz metina"

2. Stalem w m2 i koles do mnie podszedl i pyta sie czy dam mu na chwile smocza (+6), a on mi da Luske +4, bo chce zobaczyc jak wyglada. No to ok mozna sie wymienic "na chwile". Zbroi juz nie zobaczylem ;)

3. Wszystkie bronie +9, ktore widzialem swiecily sie na zielono lub biale iskry. Pewnego dnia zauwazylem, ze ktos ma bron, ktora sie swieci na czerwono! Kolega powiedzial mi, ze to na hacku zrobil i tak sie swieca bronie +10

4. Nigdy nie zapomne ak SirMamutPOL odpisal mi! Napisal slowo "nie" na pytanie "kupisz bodzia?"

5. Zrobilem swojego pierszego riba na +8 u zwyklego kowala, po czym przez przypadek oddalem go komus

6. Kupowalem od 65lvl-a, 5kk za 20zl sms-em

7. Chcialem sprawdzic ile malz jest warta u handlarki (polecam)

8. Dropnalem swoj pierwszy kawalek klejnotu, ktory byl warty 80k, a ja go sellnalem za 20 ;<

Moze jeszcze potem cos dopisze ;)

hahaha dowaliles teraz xD

ja pamietam tez wszystkie skille i staty równo bo myslalem ze wszystko jest ppotrzebne czy to iunteligencja czy zrecznosc ( gralem ninja) chyba expilem do 25 levela w 2 miesiące! nawet nie wiem ile ale strasznie długo! Jak koleś miał koziki+9 i miał 35lvl był dla mnie bossem. Jelonek+9 wysokie um 2kk! Wszystko bylo lepsze

Opublikowano

Ja to mam podobne wspomnienia ;3
Kolega starszy o 5 lat przyniosl mi metina i sie zarejestrowal kazal mi grac na agronas <3
Gralem surą w miesiac wbilem 25 level i co 5 leveli zmienialem bronie zbroje i wszystko wszystko nie mowic o statach ( Pakowalem wszystko po 1 )
Potem po miesiącu przyszedl inny kolega wytlumaczyl mi stworzyl nowe konto woja dal z 40 kk ( Wtedy byly niskie ceny) i pozniej jakos szybko zalapalem o co chodzi wbilem 53 level gralem dlugo dlugo ;3 lubilem się bawic z Łukaszem(kolega) z osobami z innych krolestw.
Osobiscie uwazam ze bylo zajebiscie az do czasu jak kazdy juz mial wszystko +9 to juz sie nudzila troszke ta gra...
Ale no coz jak dla mnie to byla najlepsza gra w jaką grałem najmilsze wspomnienia xD A i te skajpajowanie po nocach ;3
Czasami przed snem jeszcze o tym mysle ;D Az by sie chcialo plakac ;D niby tylko gra a takie wspomnienia :D

@ Edit
Tak że kiedy mialem troche kasy to kupowalem riby na początku + 0 i palilem u zwyklego kowala pamietam ze zawsze na +8 palil ale kiedy mnie kolega zjebal to sobie +9 kupilem :D
Kupilem garnitur ale nie chcialem go i myslalem ze mi zwroci kase u domokrążcy -,-
Chodziłem do swiątyni kiedy brakowalo kasy ale pozbierać z dropów innych xD
Myslalem ze boja sie robi na 2 levelu na koniu -,- zebralem ekipe i wgl a tu patrze dojechac do celu -,-
Ciągle wrzucalem tym którzy pisali " nie ksuj , won " :D

Opublikowano

Swoją przygodę zacząłem w 2009r. wtedy nie było neo a ja sam miałem zaledwie 11 lat :D. Grałem body (wojownik) a dodawałem wszystko w berka i inta (face palm :)). Pamiętam jak się podniecałem gdy koleżanka założyła zbroje lwią +7 i myślałem sobie, że ma już epickie eq i to końcowa postać ( zbrojka wydawała się złota więc wiecie...). Nie miałem zbytnio dużego lvl ale podniecałem się gdy udało mi się wbić 29lvl i zrobić zbrojkę lwią +5. Pamiętam moje ostatnie chwile gdy expiłem w m2 na dzikusach brakło do 30 lv mi 2% (coś tam) i nagle wylogowało mnie z gry i hasło mi ktoś zmienił. Bardzo się przejąłem (chyba nawet płakałem) :D. Gdy po 1,5 roku chciałem zobaczyć konto ktoś przywrócił mi hasło ale nic tam nie było.

PS. Zapomniałem dodać, że jak zrobiłem konia to skakałem jak głupi. Szkoda, że te czasy nie powrócą...

Moje tut'y.

Można odrobić procenty? :D

Opublikowano

Heh moja pierwsza postac Damian008 cos takiego wbilem 42 pamietam jak sie na dzikusach meczylem na 35 itp heh nie jednego fmsa i ribka sie zjaralo u tego szmaty kowala heh a pamietam takze moje polowanie na ribka chyba z 3h sie siedzialo na ezo i czekalo az dropnie o dziwo dropalo . Dziekuje za ten temat milo bylo wrocic do tamtych czasow

Ps.

Doatalem bana na tamtym koncie xD za multihaka xD

531ms4.jpg

Nie Kłóć Się z Głupcem , Bo Najpierw Sprowadzi Cię Do Własnego Poziomu A Potem Pokona Doświadczeniem

Opublikowano

hahaha dowaliles teraz xD

ja pamietam tez wszystkie skille i staty równo bo myslalem ze wszystko jest ppotrzebne czy to iunteligencja czy zrecznosc ( gralem ninja) chyba expilem do 25 levela w 2 miesiące! nawet nie wiem ile ale strasznie długo! Jak koleś miał koziki+9 i miał 35lvl był dla mnie bossem. Jelonek+9 wysokie um 2kk! Wszystko bylo lepsze

Ja grałem daggerem i dawałem punkty w inteligencje żeby moja postać była mądrzejsza haha to były rozkminki

Uczeń
Opublikowano

Moja przygoda zaczęła się do przyjścia 1 kl gimbazy. Za namową kolegów rozpocząłem przygodę z mt2. Początkowo grałem na s13 Exandros z 2 kolegami. Szło nawet fajnie pierwsza postać to mental (wojownik) i oczywiście dawałem po równo w duchowe uderzenie i tąpnięcie. Lecz zobaczyłem, że koledzy mieli inne skille niż ja i postanowiłem zmienić. Na bodego skille nadal nic się nie zmieniły wir i 3-stronne po równo reszta po1-2. Lecz 1 skill m to i tak o dziwo była aura o.O. Okres wbijania lvl z 30-42 to nic nadzwyczajnego, lecz 40 lvl i koń bojowy 1 misja na konia się nie powiodła i nie było kasy na kolejny medal, lecz miałem niby żonę xD to pożyczyła mi yangi. Natomiast 2 misja to pozytywnie nastawiony nazbierałem dobrą pakę która pomogła za "Free" (nie to co teraz). Oczywiscie po udanej misji bylem bardzo ucieszony a za razem smutny bo nie miałem yangów na księgę <_<. Skończyło się tak, że dobiłem 51 lvl i zakończyłem grę na exandrosie passy pamiętam lecz nie mogę się zalogować pewnie mi konto usunęli. Po kilku graniu na privkach oraz przerw, wróciłem i gram na s21 z kuzynem gdzie 2 razy skończyłem tam grę, lecz to było takie skończenie na 2 miesiące i powrót <_< . Teraz nie ma co robić to wbijać tylko skille do G1 następnie na P :ninja:. Stare czasy jednak były lepsze wołanie lura 1 szamana a reszta to wojownicy, sury na bojach i machanie przy sobie. :P

Ale to już było .... :D

Opublikowano

pamietam jak kiedyś grałem bodym i na wirek mówiłem ognisko bo się krecił i było czerwone, wbiłem na m1 i było niebieskie i odrazu schiza GAZÓWKA. Pochwaliłem się staremu, i teraz gra w metina od czasów twierdzy, ma 56 lat, naj prawdopodobniej najtarszy gracz metina.

syggnapng_nhhraxa.png
Opublikowano

Heh , ja metina dostałem od kolegi na płycie . Mialem chyba 11 lat i nie umialem go zgrać z płyty na komputer :D Pomógł mi w tym taki kolega z osiedla ( oczywiscie nie za darmo ) . Gdy sie pierwszy raz zalogowalem to nie wiedzialem gdzie grać w sensie w jakim królestwie . A wieć szybko pobiegłem do kumpla . On mi mówi , żebym napewno nie grał w żółtych bo tam grają ludzie którzy nie wierzą w Boga ^^ . A jako , że bylem wtedy ministrantem to bardzo sie balem tego królestwa . Oj to były piękne czasy ;p

sygnauh.png

SYGNA BY MISZCZ ;)

Opublikowano

Ja chyba zobaczyłam reklamę metina na jakiejś stronie i sobie wbiłam z nudów.

Moja pierwsza postać(wojowniczka body) miała tak rozwalone skille, że masakra :D

Nie wzięłam Aury bo stwierdziłam, że brzydko się świeci więc po co mi takie dziadostwo.

Wszędzie biegałam na nogach, bo koń wydawał mi się zbędny, każdy skill po kilka punktów...kto by tam wiedział że jest coś takiego jak M>G>P xD

Zamiast bić ze spacji to biłam z myszki, potem przyszedł czas na expienie na pustyni, ta pierwsza podnieta i muzyka na pająkach, masakra.

Chyba uciekłam z tej mapy bo padałam jak noobek. Biło się w PT na orkach, poznało się fajnych ludzi i w ogóle.

Bardzo ciepło wspominam moje pierwsze doświadczenie z metinem, wtedy każdy był przyjazny, pomagał w razie problemów i nie patrzył tylko na siebie.

Koledzy pomagali z misjami na konia, pomagali w expie, dawali jakieś zbędne rzeczy z v2, zabierali na dt, ogólnie świetna gra z super ludźmi.

Po wojowniczce noobce zrobiłam sobie szamana i nim grałam już po ludzku ;)

Zakończyłam swoją przygodę z oficjalem jak miała wychodzić grota wygnańców, wtedy już coś zaczęło się psuć i gra nie dawała mi takiej frajdy jak na początku, więc pozbyłam się postaci i czasami jak wyjdzie dobry serwer to gram dla przyjemności, a nie monotonnego wbijania lvli :P

58815786.jpg

Opublikowano

Grałem w to jakoś 2k10 do 2k12 (prawie)

i czasem gram teraz.

Ale pamiętam co nie było żadnego Hack Shielda i kamer moda na pla (tylko na privy był)

i latało się na mh i oszukiwało na handlu.

Dobre czasy

1372687195-U932691.png

Created by

. Gentleman .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...