Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

System nauczania -gimnazjum

DirtyBass

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O torach faktycznie popierdolone...

Jeśli chodzi o askolotla to pewnie, że nie wiem czym jest, ale po opisie można było wywnioskować, że jest płazem :)

A bitwa pod Termopilami? 191 p.n.e., bez google, miałem fajnego nauczyciela z historii :)

Na lekcji inaczej się myśli , a na egzaminie inaczej .

20uf7f1m0ww1_t.jpg

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ze szkołą zawsze było coś nie tak... Popatrz na ten bezsens ... Po co nam funkcje i redukcje funkcji i inne pierdoły związane z funkcjami, skomplikowanymi działaniami na chuj wi co, w turystyce ? ... Technik obsługi turystycznej ... matematyka z nauczycielką którą tak wielbi matematykę, że oblicza sobie codziennie rano objętość kubka do którego leje kawę ...

Poszedłeś do technikum turystycznego i oczekiwałeś że nie będziesz się uczył matmy a jak już to ewentualne dodawanie pieniążków? Jesteś na tym samym poziomie co większość dzieci w owych gimnazjach. Matematyka w technikum przygotowuje Cie do matury a nie tylko i wyłącznie do zawodu... Matura wiesz gdzie Cie się przyda? To nie tylko świstek że ją zdałeś ale to też próg wejścia na studia. Tak jest w każdym technikum, niezależnie od kierunku. Także podejrzewam że z Tobą jest coś nie tak a nie z nauczaniem, chociaż można zauważyć że młodsze roczniki są coraz głupsze.

Opublikowano

Poszedłeś do technikum turystycznego i oczekiwałeś że nie będziesz się uczył matmy a jak już to ewentualne dodawanie pieniążków? Jesteś na tym samym poziomie co większość dzieci w owych gimnazjach. Matematyka w technikum przygotowuje Cie do matury a nie tylko i wyłącznie do zawodu... Matura wiesz gdzie Cie się przyda? To nie tylko świstek że ją zdałeś ale to też próg wejścia na studia. Tak jest w każdym technikum, niezależnie od kierunku. Także podejrzewam że z Tobą jest coś nie tak a nie z nauczaniem, chociaż można zauważyć że młodsze roczniki są coraz głupsze.

Trzeba umieć wszystkiego po trochu żeby się odnajdywać w życiu ale serio na chuj mi potrzebna wiedza o krzyżówkach genowych z biologii jak ja w życiu tego nie wykorzystam, jestem człowiekiem który raczej umie niż wie chociaż w szkole mam 4 i debilem nie jestem.
Opublikowano

A na którym szczeblu przepraszam jest lepiej??

U mnie w gimnzjum był 1 język obcy - moje problemy w liceum z niemieckim chwilami sięgały apogeum.. Szczerze żałuję, że w gimie nie było drugiego języka, bo dużo łatwiej byłoby potem..

Wszystko można oceniać jedynie ex post - po czasie.. Moim zdaniem cały system jest zje....ny, a najbardziej szkoły średnie. Jestem obecnie na studiach i widzę, że osoby które wybrały lepiej ode mnie - technika o podobnym profilu zamiast LO - przez cały czas mają dużo łatwiej..

Problem tylko w tym, że technikum, a technikum może się różnić diametralnie poziomem..

Opublikowano

A na którym szczeblu przepraszam jest lepiej??

U mnie w gimnzjum był 1 język obcy - moje problemy w liceum z niemieckim chwilami sięgały apogeum.. Szczerze żałuję, że w gimie nie było drugiego języka, bo dużo łatwiej byłoby potem..

Wszystko można oceniać jedynie ex post - po czasie.. Moim zdaniem cały system jest zje....ny, a najbardziej szkoły średnie. Jestem obecnie na studiach i widzę, że osoby które wybrały lepiej ode mnie - technika o podobnym profilu zamiast LO - przez cały czas mają dużo łatwiej..

Problem tylko w tym, że technikum, a technikum może się różnić diametralnie poziomem..

też tak sadzę że jak się idzie na studia techniczne to wiadomo że lepiej jest isc do technikum , jest już jakiś kierunek którego będę się trzymał .

20uf7f1m0ww1_t.jpg

Opublikowano

@DirtyBass już nie mam sił czytać tych twoich wypocin. Zacznijmy od lekcji polskiego, przed "." lub "," nie stawia się spacji. Lekcja biologii - w zadaniu z aksolotlem miałeś do wyboru gady, płazy, ssaki, lub ryby. Ssaki i ryby możesz wyjebać już na starcie, musisz tylko przypomnieć sobie co jest czym i gotowe. Jeśli nie idzie Ci z niemieckim to jesteś naprawdę głupi. Niemiecki (którego nie lubię) jest jednym z najłatwiejszych języków do nauczenia. Prosta gramatyka (gorzej ze słówkami), wystarczy się nie opierdalać i masz czwóreczkę na koniec.Test z histy/wosu był banalny, nie wiem jakie macie książki do historii ale w naszych z 1. klasy były symbole religijne. Na teście z polaka wszystkie zadania, prócz jednego dotyczyły tekstu. Jeśli nie poszedł Ci test to tylko dlatego, że się opierdalałeś. Nie ucząc się prawie w ogóle przez 3 lata testy napisałem tak: 18/20 z zamkniętych z polaka, 27/34 z histy, 39/40 ang podstawowy (rozszerzonego nie sprawdzałem) i 27/29 (lub 28, nie jestem pewny w 1 zad.). To był najłatwiejsze testy od jakiś 5 lat, tyle w temacie.

Opublikowano

@DirtyBass już nie mam sił czytać tych twoich wypocin. Zacznijmy od lekcji polskiego, przed "." lub "," nie stawia się spacji. Lekcja biologii - w zadaniu z aksolotlem miałeś do wyboru gady, płazy, ssaki, lub ryby. Ssaki i ryby możesz wyjebać już na starcie, musisz tylko przypomnieć sobie co jest czym i gotowe. Jeśli nie idzie Ci z niemieckim to jesteś naprawdę głupi. Niemiecki (którego nie lubię) jest jednym z najłatwiejszych języków do nauczenia. Prosta gramatyka (gorzej ze słówkami), wystarczy się nie opierdalać i masz czwóreczkę na koniec.Test z histy/wosu był banalny, nie wiem jakie macie książki do historii ale w naszych z 1. klasy były symbole religijne. Na teście z polaka wszystkie zadania, prócz jednego dotyczyły tekstu. Jeśli nie poszedł Ci test to tylko dlatego, że się opierdalałeś. Nie ucząc się prawie w ogóle przez 3 lata testy napisałem tak: 18/20 z zamkniętych z polaka, 27/34 z histy, 39/40 ang podstawowy (rozszerzonego nie sprawdzałem) i 27/29 (lub 28, nie jestem pewny w 1 zad.). To był najłatwiejsze testy od jakiś 5 lat, tyle w temacie.

kto mi powiedział ze nie idzie ? nie będę się uczył języka który jest bezsensowny i który mi się nie przyda.

20uf7f1m0ww1_t.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...