Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

System nauczania -gimnazjum

DirtyBass

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uczymy się dwóch języków , a dobrze polskiego nie umiemy.
Przykład z testu gimnazjalnego

-historia: było pytanie o bolszewikach , jeszcze tego nie było , znaki religijne na cholerę jest religia jak nic na niej nie mamy
-polski: potop był wtf ?

Multum jest takiej sytuacji .

Co o tym sądzicie ?

20uf7f1m0ww1_t.jpg

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Niestety.. [;

Nauczanie jest tak ułożone ze wpajają rzeczy które nigdyu nie bd potrzebne, zamiast uczyć potrzebncyh ifnromacji.

Ale tak to już jest.. Naszczęście już kończe gimnazjum ;d

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

Ze szkołą zawsze było coś nie tak... Popatrz na ten bezsens ... Po co nam funkcje i redukcje funkcji i inne pierdoły związane z funkcjami, skomplikowanymi działaniami na chuj wi co, w turystyce ? ... Technik obsługi turystycznej ... matematyka z nauczycielką którą tak wielbi matematykę, że oblicza sobie codziennie rano objętość kubka do którego leje kawę ...

Opublikowano

Nie narzekaj na system tylko na to, że w szkole nie zdąrzyliście przerobić materiału. Mi się też to nie podoba, mój rocznik 96 jest eksperymentalny i wszelkie testy mamy inne jako pierwsi, książek nie możemy odkupywać, ale na mature/e.gim jest materiał ten który masz w książkach. Uczysz się gównianych rzeczy ale łatwo je zapamiętać.

ps. Znaki religijne -> historia, 1 kl gim.

Opublikowano

Nie narzekaj na system tylko na to, że w szkole nie zdąrzyliście przerobić materiału. Mi się też to nie podoba, mój rocznik 96 jest eksperymentalny i wszelkie testy mamy inne jako pierwsi, książek nie możemy odkupywać, ale na mature/e.gim jest materiał ten który masz w książkach. Uczysz się gównianych rzeczy ale łatwo je zapamiętać.

ps. Znaki religijne -> historia, 1 kl gim.

I tak musze kupować połowę nowych książek ,

20uf7f1m0ww1_t.jpg

Opublikowano

MÓWIE NIE GIMNAZJUM!!! PISAŁEM test kompetencji i bylo pare pytań, których na 100% nie było na lekcji -,- A uczą cholera to, co niepotrzebne. Ale faza; W tym roku wprowadzili od pierwszej klasy chemie, a wcześniej chemia była od 2 klasy - ale faza! Będę wiedział więcej o k**** sublimacji itd. Po co mi to jest!!! NIe będę jakimś alchemikiem do cholery jasnej !!! Dali by informatykę np. przedmiot który każdy by chciał mieć a nie infe mamy w 2 klasie.

Rzygać mi się chce na tą teraźniejszość.. Kiedyś było 8 klas (szkoła i gimnazjum w jednym) a teraz jest 9 klas!!! Tak samo te wszystkie plastikowe laptopiki, smartfoniki, jedzenie naładowane chemią itd.

Normalnie:

1881255934_ja_pierdole_.jpg

Jak obraazek nie pasi to można sunąć :)

Opublikowano

@up

Mówisz o liceum? Mnie się podoba, że pierwszy rok nie jest profilowany, bo łatwo złapiesz ocene na świadectwo maturalne. teraz mam 17 przedmiotów a za rok będe miał 7

Opublikowano

Uczymy się dwóch języków , a dobrze polskiego nie umiemy.

Przykład z testu gimnazjalnego

-historia: było pytanie o bolszewikach , jeszcze tego nie było , znaki religijne na cholerę jest religia jak nic na niej nie mamy

-polski: potop był wtf ?

Multum jest takiej sytuacji .

Co o tym sądzicie ?

Z bolszewikami się zgodzę, ale potop to po prostu był tekst który należało przeczytać ze zrozumieniem

Opublikowano

to nie system jest zły, tylko Wy jesteście skończonymi kretynami.

i to nie tak, że czegoś niema w podstawie programowej, tylko jest tak że albo nauczyciel to ominął, albo nie skończyliście materiału.

Więc miej pretensje albo do klasy, albo do nauczyciela.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

może nie jestem geniuszem , ale kretynem na pewno nie jestem , mam tylko 4,1 średnią bo się 3 lata obijałem . Ale to nie zmienia faktu ze uczą takie gówna w gimnazjum , j. niemiecki , po cholerę szwabski , i jeszcze 2h tygodniowo . Mogli zamiast niemieckiego dołożyć ang .

20uf7f1m0ww1_t.jpg

Opublikowano

i to nie tak, że czegoś niema w podstawie programowej, tylko jest tak że albo nauczyciel to ominął, albo nie skończyliście materiału.

Więc miej pretensje albo do klasy, albo do nauczyciela.

Ja pierdole... -,- A myślałem, że to moja klasa jest pełna idiotów...

Opublikowano

3UP:

Odezwał się pogimnazjalista.. 90% gimnazjalistów nie lubi się uczyć i woli się kształcić w jednym, pożądanym kierunku..

Taka Zosia chce malowac, taki gienio chce budować mosty, a taki józek załamany siedzi od 8:00 do 17:00 w szkole.

Gimna jest do dupy. Nauczyciele szczególnie! Robią miliony kartkówek i prace klasowe, a pracy klasowej nie chce im się sprawdzać, nawet dwóch nauczycieli mojego imienia nie zna, chociaż mnie znają od 2 lat.

Opublikowano

oh... 2h języka. kurwa nie przemęcz się.

4h j. Niemiecki 4h j, Angielski w technikum informatycznym.

fakt to wielkie zuo że chcą was nauczyć 2 języków, dzięki czemu w możesz zarówno wyjechać do Niemiec jak i do Anglii.
Bo jak wiemy w Polsce żyje się ciężko.

A średnia w szkole, gówno znaczy.
tyle z mojej strony.

@up.
No to żeś mnie rozjebał... robią kartkówki i sprawdziany, no kurwa niemożliwe. Nigdy nie robili, tylko na Ciebie biedaczku się uwzięli jebańce :< Smutłem.
Mnie nauczał pewien koleś który nie pamiętał nazwisk całej klasy i przez 4 lata je przekręcał.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

To się kształć. Idziesz do takiej szkoły, to się uczysz wszystkiego. Dobrze wiedziałeś, czego będziesz się uczyć.

Idź sobie teraz do zawki i skup się na czym chcesz i nie pierdol...

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

fakt to wielkie zuo że chcą was nauczyć 2 języków, dzięki czemu w możesz zarówno wyjechać do Niemiec jak i do Anglii.

tyle z mojej strony.

@up.

No to żeś mnie rozjebał... robią kartkówki i sprawdziany, no kurwa niemożliwe. Nigdy nie robili, tylko na Ciebie biedaczku się uwzięli jebańce :< Smutłem.

Mnie nauczał pewien koleś który nie pamiętał nazwisk całej klasy i przez 4 lata je przekręcał.

okej , ale jak jedziesz do niemiec , na 100% mówisz po ang , bo wszyscy tam mówią po ang ,

pozdro.

20uf7f1m0ww1_t.jpg

Opublikowano

tyle z mojej strony.

Dolicz sobie dodatkowo inne przdmioty.. Oraz kartkówki, klasówki i nauczyciele, którzy przekładaą termin sprawdzenia. Taka pani od biologii oddała klasie sprawdziany po 2 miesiącach, fakt, były przerwy, więc miała więcej czasu, bo do szkoły nie musiała przychodzic.

Opublikowano

Co Ty pierdolisz... mieszam na granicy ze szwabami, kurwa pokaż mi 5 losowych szwabów którzy gadają po niemiecku.
nawet jeśli przychodzą do Polski to i tak pierdolą po szwabsku.
pierdol dalej ja posłucham.
@Titanjium
No widzisz, tobie idzie angielski, a innym niemiecki.
Problem rozwiązany.

@up.
tak były przerwy, ale ona też jest człowiekiem, i też chce mieć wolne.
no kurwa zapomniałem o 5 przedmiotach zawodowych i innych pierdołach, jak przykładowo przedsiębiorczość 3 razy w tygodniu.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Dolicz sobie dodatkowo inne przdmioty.. Oraz kartkówki, klasówki i nauczyciele, którzy przekładaą termin sprawdzenia. Taka pani od biologii oddała klasie sprawdziany po 2 miesiącach, fakt, były przerwy, więc miała więcej czasu, bo do szkoły nie musiała przychodzic.

tak , a jeśli ty nie przyniesiesz wypracowania , to od razu uwaga .

Co Ty pierdolisz... mieszam na granicy ze szwabami, kurwa pokaż mi 5 losowych szwabów którzy gadają po niemiecku.

nawet jeśli przychodzą do Polski to i tak pierdolą po szwabsku.

pierdol dalej ja posłucham.

@Titanjium

No widzisz, tobie idzie angielski, a innym niemiecki.

Problem rozwiązany.

@up.

tak były przerwy, ale ona też jest człowiekiem, i też chce mieć wolne.

jak była wymiana , to było około 10 szwabów , gdzie każdy mówił po ang .

20uf7f1m0ww1_t.jpg

Opublikowano

tak , a jeśli ty nie przyniesiesz wypracowania , to od razu uwaga .

jak była wymiana , to było około 10 szwabów , gdzie każdy mówił po ang .

ooo na wymianę, czyli też byli to uczniowie. Więc widzisz że tam też uczą się języków obcych.

Ale to kurwa Polska taka zła jest, c nie?

Za moich czasów za brak zadań dostawało się szmaty a nie uwagi.

Masz lepiej.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

@Lenart: Idzie mi angielski więc spoko, uczę się tworzyć programy, edytować aplikacje android, które są po angielsku itd. Po co mi znać język niemiecki? CHyba tylko żeby przeglądać elitepvpers, chociaż tam i tak jest dost. angielski, więc tym bardziej po co jest niemeicki? Dlaczego np. rodzic nie może wybrać, jaki będzie się uczyć języka uczeń?

A teraz wyszedł zjebany dziennik ekeltroniczny, który jedynym plusem jest podgląd swoich ocen, chociaż nauczycielom nie chce się 2 razy wpisywać tego samego, a jeszcze w szkole net jest zlagowany, bo znamy hasło ;)

Opublikowano

no to znów mnie pozytywnie rozjebałeś.
idzie Ci Anglieski więc zacząłeś programować. wporzo, więcej pytań nie mam.
MCT czeka na Ciebie otworem.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Nie kumasz? Mam 2 języki: Angielski i Niemiecki. Wolę angielski, bo łatwiejszy i przyda mi się w przyszłości! A po co mam obok uczyć się niemieckiego? Żeby pojechać po Haribo do niemiec ???

Opublikowano

ooo na wymianę, czyli też byli to uczniowie. Więc widzisz że tam też uczą się języków obcych.

Ale to kurwa Polska taka zła jest, c nie?

Za moich czasów za brak zadań dostawało się szmaty a nie uwagi.

Masz lepiej.

kiedyś paliwo było 50% tańsze , świat idzie do przodu ,

uczą się , angielskiego ale nie niemieckiego którego i tak nigdy nie wykorzystam i nie umię dalej chodź uczę się z 3 lata xD:)

20uf7f1m0ww1_t.jpg

Opublikowano

@UP: Mamy podobnie, w podstawówce miałem niemiecki 6 lat, a angielski umiem bardziej niż niemiecki ;) Zgadza się, wszystko kiedyś było lepsze.. produkty były tańsze, gry lepsze niż teraz gównienka podobili, gram w 11 letnią grę i do szczęścia mi wystarcza. Dźwięk 16 bitowy, procek 600 Mhz, grafika 32 mb. Mało znana gra, więc cheaterów nie ma. Ogólnie sprzęt dzisiejszy to gówno, laptopy plastiki jedne (dałem za laptopa 2600 zł, a kurzy się i mam ochotę go wywalić z wieżowca, ale nie zrobie tego, bo kasy w błoto ie lubie sypać..), awaryjne sprzęty i wszystko jest robione u chinoli.. a ja ide z/w

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...