Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PolishWorld

Czy podoba ci się nasz serwer PolishWorld  

1 589 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podoba ci si? nasz serwer PolishWorld

• Tak Zagram
    • Nie Nie Zagram
    • Super Ale Nie Mam Czasu
    • Nie Gram Ju? W Metina
    • Serwer Jest Super Ale Bym Co? Zmieni?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ciekawa sprawa z tą mapą polski, jest fajny pomysł, coś z tego może wyjść, jeśli ktoś czegoś nie spieprzy.

Powodzenia.

Opublikowano

Jak z client'em? tzn. Czy będzie dobrze obsługiwał windows 8 - różnie to bywa ;c

Serwer wydaje mi się jak narazie jedyny w swoim rodzaju jeżeli chodzi o mapy/expowiska .

Czekamy z niecierpliwością.

1gif_ssppphn.gif

Opublikowano

Po pierwsze to dziękuję moderatorą za zdjęcie bana ;)

Postaram się Wam odpowiedzieć na pytania zadane powyżej:

-6/7 bon widzę, że was nie przekonałem mam już w głowie pomysł jak to rozwiązać no ale zobaczymy co z tego wyjdzie

-zmianki i dodania 6/7 będą dropiły z bosów oraz jako nagrody w OX (Postaramy się, aby OX'y były częste z cennymi nagrodami)

a także będą dostępne w IS oczywiście za drobną opłatą

-eventy ZUO są też przewidziane na których będzie duża ilość bosów do ubicia (co z nich dropi zobaczycie ;) )

-skile na waszą prośbę zostaną z edytowane (wbijanie)

-wachlarze jak zauważyłem to są rzadko na jakimś serwerze prywatnym a do tego healer od bugowany ale jeżeli tak bardzo chcecie to postaram się dodać (czego się nie robi dla przyszłych graczy ;) )

-czcionka (w grze) została przywrócona do pierwotnej postaci

-zbroje z edytowane (będzie je można zobaczyć w najbliższym czasie w zapowiedzi)

-z Elitarnego Kowala został ustawiony ciekawy drop wręcz zachęcający do gry

-pojawi się kilka zmian w zapowiedzi proszę o śledzenie tematu

PS

Proszę się przygotować na grę zespołową, krótko mówiąc w pojedynkę dużo nie zdziałacie (zapraszajcie swoich kolegów) ;)

Opublikowano

Po pierwsze to dziękuję moderatorą za zdjęcie bana ;)

Postaram się Wam odpowiedzieć na pytania zadane powyżej:

-6/7 bon widzę, że was nie przekonałem mam już w głowie pomysł jak to rozwiązać no ale zobaczymy co z tego wyjdzie

-zmianki i dodania 6/7 będą dropiły z bosów oraz jako nagrody w OX (Postaramy się, aby OX'y były częste z cennymi nagrodami)

a także będą dostępne w IS oczywiście za drobną opłatą

-eventy ZUO są też przewidziane na których będzie duża ilość bosów do ubicia (co z nich dropi zobaczycie ;) )

-skile na waszą prośbę zostaną z edytowane

-wachlarze jak zauważyłem to są rzadko na jakimś serwerze prywatnym a do tego healer od bugowany ale jeżeli tak bardzo chcecie to postaram się dodać (czego się nie robi dla przyszłych graczy ;) )

-czcionka (w grze) została przywrócona do pierwotnej postaci

-zbroje z edytowane (będzie je można zobaczyć w najbliższym czasie w zapowiedzi)

-z Elitarnego Kowala został ustawiony ciekawy drop wręcz zachęcający do gry

-pojawi się kilka zmian w zapowiedzi proszę o śledzenie tematu

PS

Proszę się przygotować na grę zespołową, krótko mówiąc w pojedynkę dużo nie zdziałacie (zapraszajcie swoich kolegów) ;)

Lol? myslalem ze jak sa klasy w 6-7 to dodania i zmianki są u handlarzy wiec nawet nie patrzylem ...... a tu ze z bossów lecą hahha. Więc 4 sety eq to jakieś 2 lata gry 24/7

To decyduj usuwacie klasy albo dodajecie zmianki i dodania do handlarzy, bo ten zajebiście dopracowany "balans postaci" zostanie zniszczony :] Na innych serwach z klasami w 6 7 dodania i zmianki są u handlarzy prawie za darmo ... wiec sie wyrównuje, ale tutaj jak na jedna zmianke bedzie sie zarabiało pół godziny to każdy będzie pierwsze robił absy na woja i sure, wiec szaman i ninja beda niezniszczalni :] i taki balans wyjdzie

Czekam jeszcze na ten twój pomysł.

sygna.png

Start piątek 28.06.2013 Zapraszamy!

http://www.mpcforum....aczy-do-graczy/

Opublikowano

Lol? myslalem ze jak sa klasy w 6-7 to dodania i zmianki są u handlarzy wiec nawet nie patrzylem ...... a tu ze z bossów lecą hahha. Więc 4 sety eq to jakieś 2 lata gry 24/7

To decyduj usuwacie klasy albo dodajecie zmianki i dodania do handlarzy, bo ten zajebiście dopracowany "balans postaci" zostanie zniszczony :] Na innych serwach z klasami w 6 7 dodania i zmianki są u handlarzy prawie za darmo ... wiec sie wyrównuje, ale tutaj jak na jedna zmianke bedzie sie zarabiało pół godziny to każdy będzie pierwsze robił absy na woja i sure, wiec szaman i ninja beda niezniszczalni :] i taki balans wyjdzie

Czekam jeszcze na ten twój pomysł.

Hmm przemyślę to do jutra popracuje nad moim pomysłem zobaczymy co z tego wyjdzie. Jutro powinna zapaść ostateczna decyzja.

Mam pod uwagą, że jedni chcą 6/7 bon a drudzy nie.

Opublikowano

Zrób aniekte dotyczącą 6/7 bonu i po sprawie.

1gif_ssppphn.gif

Opublikowano

Ogólnie gratuluję pomysłu na serwer.

Nawiązanie do Polski itp.

Nowe autorskie mapki są okej.

Jednak dużo bym zmienił.

Nie podoba mi się system ulepszeń broni i zbroi.

Jak dla mnie brak dungeonów to wielki minus. Pozostaje DT, które już jest tak oklepane, że aż nie chce się tego robić.

Jednak życzę powodzenia.

Opublikowano

Jeżeli chcesz robić bon 6-7 z silny/abs na klasę to lepszym pomysłem będzie dodanie go do handlarzy, jeśli tylko do expa to niech dropi.

Odpowiedz na resztę moich pytań/propozycji jak możesz:

Zmiana 20 ludzi na 15, przy takiej ilości hp myślę, że pvp będzie polegało na 2 skillach (póki się nie wyabsimy w 6-7 bonie, bo z tego co widzę jest klasowy, ale myślę, że to jakoś zniosę)

Zamiast tradycyjnego wbijania skilli dać po prostu z 17 pkt na G/P, a jeżeli ktoś będzie chciał cofnąć (np. body) to dodać zwój lub jak na jakimś privie było, że czytało się książkę gdy miało się na G i cofało na M ^^.

Dodanie paru dopalaczy typu dłonie kryta, ataki boga smoków w ostateczności rosek, ale to ostatnie już nie koniecznie.

Nie widzę w prezentacji wzmianki o kamieniach duszy, skąd się je będzie brało?

Co z pierścieniem zaręczynowym?

Będzie można teleportować buffa na nowe mapy na parę sekund żeby buffnąć główną postać, a później żeby ją przeniosło do innej lokacji?

Ten pierścień u handlarza to pierścień anty-expa czy zwykły teleportacji?

Te szkatułki w "Ulepszaczach" to po prostu ulepszacze czy jakieś szkatułki, które można otwierać?

Z czego można wydropić broń 75?

Opublikowano

Dobra.

Serwer z zapowiedzi wygląda bosko.

A jak ze środka?

Jaką mamy pewność co do stabilności serwera i że jak ktoś załaduje w IS to go nie okradniecie?

Przecież tu jest nawiązanie do POLSKI ! To gdzie jest TUSK? Gdzie ukryliście PODATKI ? :D

Martwi mnie jedynie ten Tusk, jeszcze wpadnie i będzie okradał.

A tak serio to serwer wygląda wręcz idealnie.

Bardzo dopracowany widać.

Osobiście zagram jeśli nie padnie od razu :)

Polecam xD

JI5Zwld.png

Opublikowano

6-7 ma zostać. Należy tylko dodać go do sklepów za taką cenę, aby nie był tani, ale i drogi. Nie taki że 90lv i masz już cały set 5/10. Jak powiedział Ferdek Ka: "Nie o taką polskję walczyłem !" :D

nanicz.png

Opublikowano

Prezka super :D Jako że Venox to był totalny fail to na pewno wbiję tutaj ;d

Co do 6/7 to według mnie może zostać tylko żeby nie było go łatwo zdobyć.

23/7 na MPC ;__;

kccsoc.jpg

Opublikowano

Zbyt magiczny serwer, 6/7 na klasy. Strasznie dziwny i chyba za dobrze chcieliście pójść z serwerem.

124124214_nwxnqwq.png

Opublikowano

6/7 na klasy jest bez sensu i ma o wiele wiecej przeciwnikow niz zwolennikow a widac to przede wszystkim na wojnach.
te nowe obrazenia wygladaja tandetnie i raczej odstraszaja niz zachecaja kogos do gry. (uprzedzajac komentarze "nie chcesz nie graj", z takim podejsciem do graczy nie zajdziecie daleko )

Server napewno bardzo ciekawy i wiele osob wbije z ciekawosci postarajcie sie aby z tej ciekawosci zostali jak najdlużej.

I mam pytanko dotego balansu postaci testy były robione z kazdym eq? pytam bo widze ze jest duzo nowego a skile zostaja te same i pojawia sie problem jak na wiekszosci serverach tego typu:

Np. powiedzmy ze body ma 2k ataku z aura mental z ta sama bronia ma 1k aura daje okolo 1k czyli 50% wiec body ma 2x wiekszy atak niz mental w innej broni an wiekszy lvl body ma 5k ataku mental 4k wiec aura daje juz tylko 20% calego ataku jesli wczesniej postacie byly wyrownane to pozniej mental jest silniejszy o 30%.

(wartosci ktore podawal nie sa prawdziwe to tylko przyklad ale przy kazdej wartosci broni zasada dziala)
Wiec czy po takiej modyfikacji ostaci jaka jest taka ilosc eq postacie nadal sa wyrownane ?

Opublikowano

Ponawiam pytanie.

Czy client będzie odpowiednio współgrał z wind 8 ?

1gif_ssppphn.gif

Opublikowano

Serwer genialny na pewno wbije tutaj z swoją paczką :) tylko usuńcie 6/7 na klasy...bo to psuje strasznie serwer a usunąć je to raczej nie problem :)

wszystko mi jak najbardziej odpowiada, tylko zabiezpieczcie się jak tylko możecie przed ddos-ami bo mam przeczucie,że na ten serwer polecą największe ddos-y jakie miał jakikolwiek serwer w 2013r.

Chyba tyle ode mnie serwer oczywiście polecam i zachęcam do gry :)

Opublikowano

Hmm przemyślę to do jutra popracuje nad moim pomysłem zobaczymy co z tego wyjdzie. Jutro powinna zapaść ostateczna decyzja.

Mam pod uwagą, że jedni chcą 6/7 bon a drudzy nie.

Każdy serwer z klasami w 6-7 ma zmianki i dodania u handlarzy, ponieważ aby wbić silny/odp to trzeba jakieś 30-50 zmianek a nawet więcej jak sie nie pofarci. A jakby trzeba było je dropić to hoho tragedia :D

Więc tak jak ktoś wyżej napisał:

Jeżeli chcesz robić bon 6-7 z silny/abs na klasę to lepszym pomysłem będzie dodanie go do handlarzy, jeśli tylko do expa to niech dropi.

Widzę, że wiele ludzi sie wkurwiło na venoxa i przyszło tutaj, a jedyna rzecz jaka im sie nie podoba to te klasy :] po prostu usuń i po sprawie, one psują wojny i aby koxić w pvp trzeba siedzieć i zmieniać bony zamiast bić metki itp. a na tym polega metin :)

sygna.png

Start piątek 28.06.2013 Zapraszamy!

http://www.mpcforum....aczy-do-graczy/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...