Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PolishWorld

Czy podoba ci się nasz serwer PolishWorld  

1 589 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podoba ci si? nasz serwer PolishWorld

• Tak Zagram
    • Nie Nie Zagram
    • Super Ale Nie Mam Czasu
    • Nie Gram Ju? W Metina
    • Serwer Jest Super Ale Bym Co? Zmieni?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z panem up nie zgadzam się z sztabami ani z szkatami, ponieważ będze pełno botów w m1 dropać te szkatki nie oszukując się.Serwer jak najbardziej polecam, tylko czekać trzeba:)

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z panem up nie zgadzam się z sztabami ani z szkatami, ponieważ będze pełno botów w m1 dropać te szkatki nie oszukując się.Serwer jak najbardziej polecam, tylko czekać trzeba:)

Może i masz racje, ale ja uważam inaczej. Dzięki sztabkom gracze, którzy włożą sporo wysiłku w ich drop, będą bogatsi - przez to ludzie zaczną chętniej dropić.
Ceny bardziej się zróżnicują. Porządne itemy będą droższe, co za tym idzie - nie każdego będzie stać na najlepsze eq.
Dzięki temu pvp, wojny gildii będą bardziej ciekawsze. Osobiście widzę w tym wiele plusów.
Takie rozwiązanie w sprawie zarobku znalazło swoje poparcie na wielu serwer, które świetnie prosperują. (np. Pan*ora, El*te, Vir*ual, Diam*nd etc)
Zobaczymy, co na to administracja.
Ponawiam swoje pytanie:
Czy w broniach do PvP będą śr/um?
Pozdrawiam.

a45e42aae9.png

Opublikowano

Ponawiam swoje pytanie:

Czy w broniach do PvP będą śr/um?
Pozdrawiam.

Śr i um są w broniach ale do expa oraz w różnych przedmiotach eq.

PS

Wasze posty są na bieżąco czytane. Nie które z Waszych pomysłów pojawią się na serwerze.

Czekamy na Wasze propozycje.

Opublikowano

Śr i um są w broniach ale do expa oraz w różnych przedmiotach eq.

PS

Wasze posty są na bieżąco czytane. Nie które z Waszych pomysłów pojawią się na serwerze.

Czekamy na Wasze propozycje.

A co powiecie Państwo w sprawie sztabek oraz jakiś szkatułek, z który będą dropić ulepszacze?

Pisałem o tym we wcześniejszych postach. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Poza tym należą się Państwu brawa za ciągłą pracę na serwerze. Jesteście przykładem, jak powinna wyglądać prawdziwa administracja.

@Edit:

Co do śr/um - napisaliście Państwo, że są w różnorakich przedmiotach.

W jaki sposób mamy to rozumieć? Są one jako wbudowane bonusy czy jako bonusy 1/5?

Pozdrawiam.

a45e42aae9.png

Opublikowano

A co powiecie Państwo w sprawie sztabek oraz jakiś szkatułek, z który będą dropić ulepszacze?

Pisałem o tym we wcześniejszych postach. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Poza tym należą się Państwu brawa za ciągłą pracę na serwerze. Jesteście przykładem, jak powinna wyglądać prawdziwa administracja.

@Edit:

Co do śr/um - napisaliście Państwo, że są w różnorakich przedmiotach.

W jaki sposób mamy to rozumieć? Są one jako wbudowane bonusy czy jako bonusy 1/5?

Pozdrawiam.

Na temat sztabek się zastanowimy jak i gdzie będą dropiły. Szkaty będą dopiły z bosów jako ulepszacze (Na obecną chwilę)

Bonusy są wbudowane !! (Śr i Um)

Opublikowano

Kiedy start chcem date mnije wiecej bo 7dni to już mija bo od preski 22 kwietnia

7 dni od dnia 25 kwietnia, a więc najprawdopodobniej w następnym tygodniu start.

Na temat sztabek się zastanowimy jak i gdzie będą dropiły. Szkaty będą dopiły z bosów jako ulepszacze (Na obecną chwilę)

Bonusy są wbudowane !! (Śr i Um)

~ Co do sztabek, jest to bardzo dobry pomysł, tak jak wspomniałem. Wprowadza to kolejną innowację na serwer oraz sprawdziło się to już na wielu innych serwerach.

~ Jeśli chodzi o szkatułki - miałem na myśli coś, co dropiłoby tak, jak sztabki (ze wszystkich mobów), a z tego leciałyby jakieś wartościowe itemy np. ulepszacze (można by dodać do nich także drop dodań 6/7 bonu, a zmianki dać do handlarza).

~ Jeśli śr/um są wbudowane, to dobrze. Jednak uważam, że powinna być także możliwość wbijania ich w 1/5 bonusie do broni przeznaczonych do PvP. Dlaczego?

Powód jest logiczny, dzięki temu jesteśmy bardziej zróżnicowani i solowanie się ma większy sens, ponieważ nie mamy takiego samego eq. Weźcie to Państwo pod uwagę.

Pozdrawiam.

a45e42aae9.png

Opublikowano

a bronie 75 i drop byscie pokazali filmik np. drop z wrozki berana itp ;d

Niestety, ale administracja tutaj odpowiada na posty, które im się podobają.

Ja już od 2 dni zadaje pytania, w których m.in było skąd wziąć bronie 75, ale im się nie śpieszy.

Opublikowano

1 najważniejsze pytanie jakie macie zabezpieczenia itp bo ddos pójdzie taki jaki jeszcze w tym roku nie był ani w tamtym nawet Balantia w tamtym roku takiego ddosa nie miała za pewne :) więc chyba każdy chciałby się dowiedzieć czy macie jakieś zabezpieczenia przed tym lub pomysł jak się bronić przed tym ?

Opublikowano

Ja już od 2 dni zadaje pytania, w których m.in było skąd wziąć bronie 75, ale im się nie śpieszy.

Być może administracja po prostu nie dostrzegła twojego pytania. Co jak co, ale nie można im zarzucić, że olewają graczy. Na pewno uzyskasz odpowiedź w najbliższym czasie.

Piszcie swoje propozycje - co byście zmienili lub dodali na serwer. Administracja na pewno nie zostanie na to obojętna.

Moje propozycje:

1. drop sztabek,
  2. pierścień anty-exp'a w sklepie za symboliczną opłatę,
  3. drop szkatułek zawierających ulepszacze oraz dodanie 6/7 bonusu
  4. zmianki 6/7 w sklepie za drobną opłatą, a dodania ze szkatułek (tak jak wspomniałem w punkcie 3.),
  5. zniesie ceny zmianek 1/5 bonusu (za darmo) - chodzi o to, aby to czas, jaki poświęciliśmy na bonowanie się liczył, a nie koszta przez nas wydane,
  6. organizowanie np. co tydzień wojen królestw,
  7. arena PvP - oraz jej ranking na stronie serwera,
  8. wzięcie pod uwagę tego, że nie każdy gra z kimś. Niektórzy wolą grać sami, oni także powinni mieć szanse na osiągniecie sukcesu na serwerze,
  9. częste Backup'y, aby uniknąć cofek,
  10. otwieranie dozorcy w pierścieniu bądź innym itemie,
  11. kupowanie potek oraz pelerynek także przez pierścień/jakiś item,
  12. coś do przechowywania yang, np. bryłka złota
  13. możliwość handlu większymi kwotami, np. 2kkk

Jak na razie to wszystko, co przychodzi mi do głowy.

Piszcie co o tym sądzicie, czekam również na opinię administracji.

Pozdrawiam.

a45e42aae9.png

Opublikowano

Ale się nakręciłem na serwer :D bardzo mi się spodobał.

Fenomenalnie wykonana mapa Polski + Sety Zbroi choćby nawet przyciągają.

Znakomita inwencja ! Brawo panowie! Mam zamiar zagrać i czekać do tego 1 Maja ;D

Opublikowano

Przykro mi ale nie nadążałem czytać wszystkich postów bronie na 75lv będą dropiły z bosów na Mapce Polski

Być może administracja po prostu nie dostrzegła twojego pytania. Co jak co, ale nie można im zarzucić, że olewają graczy. Na pewno uzyskasz odpowiedź w najbliższym czasie.

Piszcie swoje propozycje - co byście zmienili lub dodali na serwer. Administracja na pewno nie zostanie na to obojętna.

Moje propozycje:

1. drop sztabek,
  2. pierścień anty-exp'a w sklepie za symboliczną opłatę,
  3. drop szkatułek zawierających ulepszacze oraz dodanie 6/7 bonusu
  4. zmianki 6/7 w sklepie za drobną opłatą, a dodania ze szkatułek (tak jak wspomniałem w punkcie 3.),
  5. zniesie ceny zmianek 1/5 bonusu (za darmo) - chodzi o to, aby to czas, jaki poświęciliśmy na bonowanie się liczył, a nie koszta przez nas wydane,
  6. organizowanie np. co tydzień wojen królestw,
  7. arena PvP - oraz jej ranking na stronie serwera,
  8. wzięcie pod uwagę tego, że nie każdy gra z kimś. Niektórzy wolą grać sami, oni także powinni mieć szanse na osiągniecie sukcesu na serwerze,
  9. częste Backup'y, aby uniknąć cofek,
  10. otwieranie dozorcy w pierścieniu bądź innym itemie,
  11. kupowanie potek oraz pelerynek także przez pierścień/jakiś item,
  12. coś do przechowywania yang, np. bryłka złota
  13. możliwość handlu większymi kwotami, np. 2kkk

Jak na razie to wszystko, co przychodzi mi do głowy.

Piszcie co o tym sądzicie, czekam również na opinię administracji.

Pozdrawiam.

Większa część z tych podpunktów już jest na serwerze a z resztą rzeczy zobaczymy ;]

Opublikowano

~ Jeśli śr/um są wbudowane, to dobrze. Jednak uważam, że powinna być także możliwość wbijania ich w 1/5 bonusie do broni przeznaczonych do PvP. Dlaczego?

Powód jest logiczny, dzięki temu jesteśmy bardziej zróżnicowani i solowanie się ma większy sens, ponieważ nie mamy takiego samego eq. Weźcie to Państwo pod uwagę.

Pozdrawiam.

no i skończy sie jak na xenoxie, czyli szaman bijący z hitów więcej niż ze skilli bo wbił sobie śr 50 ... i znowu balans postaci zjebany, lepiej niech już nic nie zmieniają

sygna.png

Start piątek 28.06.2013 Zapraszamy!

http://www.mpcforum....aczy-do-graczy/

Opublikowano

no i skończy sie jak na xenoxie, czyli szaman bijący z hitów więcej niż ze skilli bo wbił sobie śr 50 ... i znowu balans postaci zjebany, lepiej niech już nic nie zmieniają

Dlaczego uważasz, że musi się tak skończyć? Jeśli wartości i abs będą dobrze dostosowane, to wszystko także będzie poprawnie. Na wielu serwerach są śr/um w broniach do PvP i ma to wiele plusów.

Jednym z nich jest to, że trzeba się więcej natrudzić, aby zrobić dobrą broń. Z nimi wszyscy będą zróżnicowani - raczej każdy będzie miał inne śr/um oraz pozostałe bonusy - urozmaici to jeszcze bardziej rozgrywkę.

Takie jest moje zdaniem na ten temat, a co na to administracja?

Pozdrawiam.

a45e42aae9.png

Opublikowano

Wszyscy czekamy !!:D Mam pytanie.

1. Czy ninja archer ma jakieś szanse w pvp? bo czasem kosi a czasem nie a exp jest bardzo trudny i nie wiem czy grać :/

2. Ile będziemy mieli śr i um jak eq na max lv ?? (nie licząc broni)

3. 6/7 zmianki dajcie do sklepu albo żeby dropiło pare szt np z metka bo trudno by było

4. Tak jak kolega przedtem napisał będą te szkaty dropić od razu do eq z mobków?? Bo by można było łatwo pieniądze na start zdobyć

5. Czy jest coś jeszcze o czym nie było wspomniane np w prezce??

UDANEGO STARTU!!!!

Opublikowano

Niestety, ale nie chce mi się wierzyć, że nie zauważyła mojego "spamu" tymi pytaniami bo pisałem, a raczej przypominałem o tym poście 3 może 4 razy :)

Widzę, że odpowiada, ale widzę też, że nie na wszystko - w tym na moje pytania, prosić się więcej o to nie będę.

Opublikowano

Niestety, ale nie chce mi się wierzyć, że nie zauważyła mojego "spamu" tymi pytaniami bo pisałem, a raczej przypominałem o tym poście 3 może 4 razy :)

Widzę, że odpowiada, ale widzę też, że nie na wszystko - w tym na moje pytania, prosić się więcej o to nie będę.

Przykro mi ale nie nadążałem czytać wszystkich postów bronie na 75lv będą dropiły z bosów na Mapce Polski

Jak widać, administracja Ci odpisała. Musiałeś to po prostu "przeoczyć".

a45e42aae9.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...