Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Sobotni zlot społeczności MPC Forum

Flinn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako, że poprzednie spotkanie cieszyło się dość dużą popularnością, to mimo późnego ogłoszenia spotkania przyszło sporo osób.

Zapraszam na kolejne spotkanie w grze, wspólną zabawę i wyścigi.

Spotkanie odbędzie się w tą sobotę o godz. 19 tam gdzie poprzednio, czyli na nieoficjalnej miejscówce MPC Forum (nie mylić z miejscówką MPC Racing Team, która znajduje się w pobliżu).

1366312760-U358219.jpg

1366313711-U358219.jpg

Tak, co do komunikatora głosowego, to możemy używać tego w grze dodając się do grup.

Micro nie jest wymagane, ale jak ktoś ma to ok (sam nie mam).

TS będzie jak wystartuje RT.

Trasa poprzedniego "przejazdu" prezentowała się następująco:

1366312948-U358219.jpg

Mile widziane sugestie gdzie tym razem można się spokojnie "przejechać" w trybie jazdy dowolnej i co porobić.

No i standardowo proszę, żebyście mieli na masce lub z boku auta napis MPC, żeby było wiadomo kto jest z naszej społeczności :).

Bardzo proszę nie spamować w temacie.

Jeżeli macie jakieś pytania bądź sugestie to śmiało piszcie.

Dzięki i zachęcam do przybycia! :)

Zapraszam też do obejrzenia filmiku w poprzedniego zlotu w lepszej jakości:

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To ogólnie będzie ten TS3 przed zlotem czy jak zwykle nie ..

Opublikowano

To ogólnie będzie ten TS3 przed zlotem czy jak zwykle nie ..

Tak jak napisałem, nie będzie TS3, na razie wystarczy komunikator głosowy w grze.

Po zatym ile osób będzie mieć micro? Stawiam że nie więcej niż 3.

Jak MPC RT wystartuje to Skorpion załatwi TS'a.

ej ale jak ten napis se dać?

Skalujesz odpowiednio naklejki i nakładasz na wóz.

Użyj do tego naklejek Shapes.

Jak nie będziesz miał napisu to nic nie szkodzi, ale fajnie by było jakby był ;>

Opublikowano

Świetny pomysł :D

Moje propozycje:

1. Przejazd w "Jeździe Dowolnej" bym znacznie wydłużył i oznaczył na mapie jakies konkretne miejsca, gdzie będziemy po drodze się zatrzymywać (np na zdjęcia itp)

2. Skonkretyzować czy nie wiem... Nazwać zlot jakimś mianem (np. Marką samochodową czy modelem) i dostosowac nasze auta do tego tytułu

3. Wjazd na "Port" lub inne miejsce w celu zrobienia jakichś nagrań z driftem (i tu chciałbym, żeby każdy przygotował program pomocniczy do driftu)

4. Popisowy "Masowy" przejazd w Rockport (na tej dużej prostej Turnpike) i tu też zrobić jakieś ładne ujęcia

5. Jest też plan ujednolicenia aut, np. pomalować nasze auta całe na czarno z jednakowym kolorem neonu (neon nie koniecznie) i zrobić sobie jednakowe napisy gdzieś na aucie albo po prostu zrezygnować z napisów na autach zaraz przed wyjazdem z miejscówki :) oczywiście kolor może być różny, mogą być 3-kolorowe auta, auta policyjne, itp... jak narazie polecam 1 kolor żeby uniknąć komplikacji.

No i chyba tyle, to, że pościgamy się na trasach to oczywistość :P

142g9ox.png
Retired Need For Speed: World Player 2pocfa1.png

Opublikowano

Jestem za tym co Roiccrx napisał.

Podobna kolorystyka samochodów. np. czarny.

Taki sam napis.

Samochody jednej marki. (to może później)

Masowe ściganie się (np. jeden za drugim, obok siebie) na jakiejś autostradzie

Bardzo bym chciał aby przejazd w jeździe dowolnej wydłużyć i zawitać też na Polskiej miejscówce.

/edit

Załatwiłem jakiś mikrofon, więc będę przemawiał do Was. ;)

Nie jest on bardzo dobry, ale wystarczy. Będę musiał go jeszcze ustawić w opcjach NFS, ale myślę że mi w tym pomożecie. :ninja:

Opublikowano

Cóż, dopiero zaczynam grę, ale jeżeli Wam to nie przeszkadza to wpadnę ;) Naklejki już dodałem :D

PS. Rozumiem, że Apex?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Sory, że takie proste pytania zadaję, ale... Po zmianie serwera trzeba stworzyć nowego kierowcę, czy robię coś źle? Bo jak trzeba to zrypałem sprawę :/

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Sory, że takie proste pytania zadaję, ale... Po zmianie serwera trzeba stworzyć nowego kierowcę, czy robię coś źle? Bo jak trzeba to zrypałem sprawę :/

Tak nowego .

Opublikowano

hmm fajnie tylko może byśmy teraz ustalili jaką marka samochodu byśmy sie wybrali? ale też taka żebym mógł kupić za igc.

A dlaczego chce to wiedzieć?

zebym mógł kupić dokładnie

Ja preferuje Forda Mustanga albo coś innego z forda ;D

borkosix.png
Opublikowano

Narazie z Flinnem ustaliliśmy, że w dzisiejszym zlocie nie będziemy wybierali konkretnej marki. Jedyne co to chcemy wprowadzić jednolite malowanie aut :)

Ja jestem za kolorem czarnym. Do tego można wprowadzić jakiś napis MPC na maskach, ewentualnie, żeby była większa jednolitość proponuje nam wprowadzić logo.

Trudno teraz mi coś wymyślić z tym, bo każdy musiałby się tym zająć ale myślę, że można stworzyć logo za pomoca 1 naklejki na przykład :)

Wybrać 1 bardziej skomplikowaną naklejkę i rozciągnąć ją w sposób taki, żeby każdy mógł to łatwo zrobić :)

Jeszcze się dogadamy czy będzie w ogóle takie coś :)

142g9ox.png
Retired Need For Speed: World Player 2pocfa1.png

Opublikowano

Ok, ustaliliśmy, że chcemy, by wszyscy mieli auta pomalowane na czarno.

Napis MPC na aucie może być w dowolnych kolorach.

Konkretnych marek aut nie będziemy jeszcze podczas tego zlotu wprowadzać, ale podczas następnego może tak.

Opublikowano

A ja bym o Chicane EU prosił :) Może jak przybędzie trochę osób na Chicane to będziecie robić zloty na zmianę na obu serwerach? Co myślicie?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

A ja bym o Chicane EU prosił :) Może jak przybędzie trochę osób na Chicane to będziecie robić zloty na zmianę na obu serwerach? Co myślicie?

Zloty póki co będą tylko na APEX EU, bo na tym serwerze działa MPC Racing Team.

Po zatym na CHICANE jest o wiele mniej graczy niż na APEX, gra tam o wiele mniej polaków oraz sądzę że niewiele osób ze społecznośći MPC ma konta na CHICANE (np. ja nie mam).

Może w przyszłości nad tym pomyślimy.

Opublikowano

Moja propozycja na ogólny wygląd społ. MPC wygląda tak,

http://scr.hu/0ugy/cvnne
jest to naklejka Nomad zaznaczona na zdjęciu, trochę rozciągnięta na masce. 1 kolor 358:84:80 2 kolor 36:100:100 3 kolor 211:100:100. To tylko propozycja, jak dla mnie jest to bardzo proste do zrobienia, więc każdy będzie mógł to mieć. Dziś o 19 na pewno będę, nick w grze Yuko125.
Opublikowano

A wiadomo, ile mniej więcej będzie trwać zlot? Chyba chociaż z godzinkę posiedzimy, nie?

Postaram się przyjechać moją "Sikorką", specjalnie na Apexie konto zrobiłem ;) Jak zobaczycie ten wóz, to znaczy że jestem:

Swoją drogą proponowałbym, żeby naszymi oficjalnymi kolorami były właśnie czarny i jasny zielony jak wyżej, według mnie ładnie się komponują ;D

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ciekawa ta naklejka. Ale tak coś nie za bardzo kojarzy się z MPCForum.

Intel Core i5 3550 (3,3Ghz) | Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256 bit | MSI Z77 G43 LGA 1155 | GoodRam Play 2x4 GB 1600 CL 9 | Segate Barracuda 1TB 64 MB 7200rpm | Asus mw201u

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...