Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór pozycji LoL

TwinSlave

SUGESTIA WYBORU LINII  

38 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy sugestia jest dobra?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie zawsze gra się z junglerem? Chyba na 1-20 lvlu... odkąd gram rankedy (a mija już 3 rok rankedów) to zawsze był jungler...

Kto napisał że muszą się pojawić postacie z mety?

Przecież opcja switchu nie znika, o co się plujesz?

To ciekawe. To może trafiło Ci się 2 junglerów? Bo mi nie raz :) Mimo to można wygrać z takim ustawieniem.

Jeżeli Tobie się nie trafiło, to nie znaczy, że każdy ma tak samo.

1994993994.png
  • Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To ciekawe. To może trafiło Ci się 2 junglerów? Bo mi nie raz :) Mimo to można wygrać z takim ustawieniem.

Jeżeli Tobie się nie trafiło, to nie znaczy, że każdy ma tak samo.

Gram z dwoma junglerami na team ranked 5vs5...

Nawet high elo streamerzy na SoloQ mają ustawienia z mety więc wątpie żeby niżej było inaczej... a jeżeli jest to wychodzi zapewne do dupy...

Riot nie chce narzucać mety, a ciekawe czemu? Dla mnie narzucenie mety byłoby czymś dobrym, jest obrany jasny kierunek gry i nie ma flame typu "we dont need support" w lobby etc etc...

Opublikowano

Jak wy sobie to wyobrażacie? 0 switchów champami w lobby , 0 switchów na lane'ach... badziewie jednym slowem

A kto powiedział, że 0 switchów na lane'ach?

Trochę logiki chłopie ;)

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Riot nie uznaje gry tylko z junglerami, ustawienie 2;1;2 oraz 1;1;1 (2 junglerów) także nie jest zła...

Inna sprawa to ta, że na kolejke ludzie w challengerze już czekają po 30min-1h, nie wyobrażam sb ile by musieli czekać po patchu.

Battle: Na challengerze właśnie jest mało ludzi, dlatego też takie ograniczenie jeszcze bardziej wydłuży oczekiwanie.

League of Legends

Opublikowano

Hmmm byłoby zajebiście , ale np. Gdy pickne na mida / jungle jakąś nie typową postać to mam za to dostać bana ? Trochę to by było pojebane . Np. Chcę iść jungle kassadinem / ezem ;3 Wspaniale się grało :D I mam za to bana dostać ? Biorę na mida Maokai'a ap też mam bana dostać ? >.< Pomysł ogólnie fajny , głupio by było jakby był ten ban ... Kiedys o tym myślałem , gdyby riot to dał na lola to odrazu dałby , że jak bierzesz suppa to możesz brać postacie tylko supp itd. i np . Bierzesz suppa to masz summoner spelle zablokowane typu ignite / smite ,żeby trolli nie było . Cud miód malina by było .

Nie graj by wygrać...

Graj by stać się lepszym .

Opublikowano

@up: A support z ignite to coś złego? W aktualnej mecie gdy jest bariera, adc może ją sobie wziąc a wtedy support typu blitz może wziąć ignite:<

Riot i tak tego nie wprowadzi, bo nie uznaje narzuconej mety, tak więc temat zbędny.

League of Legends

Opublikowano

mi osobiście podoba się pomysł i proszę nie wprowadzać ludzi w błąd że nikt nie będzie grać supportem...przeważnie gram na midzie lecz gdy kupiłem thresha to jakoś tak supporty mi przypadły do gustu

Opublikowano

support to bardzo ciekawa rola w grze.wystarczy abyś ty był ogarnięty i.twój adc.ja zawsze gram soraka i jadę tylko w suppa item z 5 wardami potem full ap.nie dość ze z 350 ap bijesz bardzo dużo z uciszenia to jeszcze walisz.cały czas z q nie mały dmg.nie wiem dlaczego rola suppa jest tak malo oblegana.gdyż suppem można bardzo dużo zdziałać.miałem już nie jedną pente soraka.zawsze składam ap + pancerz i wpadasz taka soraka w tf do środka nie dość ze mało ci robią to nikt się tobą nie interesuje a ty za to walisz bardzo duże dmg. dla mnie pomysł jest ciekawy lecz wydaje mi się ze został by wcześnie wycofany.piona

Opublikowano

Ludzie zrozumcie że to nie jest ograniczenie postaci... Przy was pojawiałaby się tylko ikonka np."Battlelet Jungle" ETC.

Zero switchów? Przecież to nie znika! Wtedy np. ja zamieniłbym się z gościem to zamieniłoby nam "Battlelet Jungle" i np."Froggen Mid", switchujemy i jest "Battlelet Mid" "Froggen Jungle". Co za problem?

Zero switchów na lane'a? Blokuje ci myszkę że tylko na mida możesz iść w grze czy co? Idiotyczny argument..

Ludzie z challengera dłużej by czekali? Tam jest sprawa małej ilości graczy a nie np. brak supporta... tam support to b.częsta linia... jungler jest outratted.

Wasze argumenty przerażają mnie...

Opublikowano

Pomysł dobry jednak takie coś można wprowadzić do rankedów drużynowych kapitan teamu wybierał by jaką taktyke i konsultował by kto gdzie i jak i pomysł naprawde nie ograniczał by nikogo.

Dziękuje moderatorom za ostrzeżenia bez powodu i uzasadnienia :D

Opublikowano

@up

Przyda się wszedzie, mniej noobów będzie, a jak już będą to ban . ;p

Tyle, że on napisał TEAM ranked. Jak ma być tam mniej noobów to raczej wystarczy zmienienie drużyny ^^.

1994993994.png
Opublikowano

Z drugiej strony role support/jungla zyskałyby na popularności, bo nie trzeba by było tyle czekać na mecz. Ten system by się sprawdził ale jak dopilnować wyboru członków drużyny?

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Według mnie to jest świetny pomysł. Zresztą jakieś 2 miesiące temu pisałem z kolegą do supportu żeby coś takiego wprowadzili, bo kłótnie w lobby naprawdę psują tę grę. W ten sposób każdy będzie mógł iść na takiego line na jakiego będzie chciał. Co z tego że kolejki będą dłuższe skoro z pewnością będzie też z 5 razy mniej dodge'ów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...