Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór pozycji LoL

TwinSlave

SUGESTIA WYBORU LINII  

38 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy sugestia jest dobra?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja właśnie kiedyś nad tym myślałem i identycznie sobie to wyobrażałem jak na ss.

Ale to miało by kilka wad a mianowicie, zawsze brakowało by supporta bo najmniej ludzi nimi gra,

więc gdy wybierzemy mid/top to by nam długo szukało, za to gdy wybierzemy suporta to myślę że ok 10s.

Takie pytanie, skąd ten ss ?

Opublikowano

Słodkie. Support byłby czymś jak tank w WoWie. Coś czym nikt nie gra, a jak grasz to w kolejce czekasz po kilka sekund. A reszta po paręnaście minut.

Mogłoby być ok, pod warunkiem że można wybrać kilka naraz.

Chociaż z drugiej strony jeszcze bardziej zmniejszyłoby komunikację między drużyną, co jest złe.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Ja właśnie kiedyś nad tym myślałem i identycznie sobie to wyobrażałem jak na ss.

Ale to miało by kilka wad a mianowicie, zawsze brakowało by supporta bo najmniej ludzi nimi gra,

więc gdy wybierzemy mid/top to by nam długo szukało, za to gdy wybierzemy suporta to myślę że ok 10s.

Takie pytanie, skąd ten ss ?

Z kumpla FanPage.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Słodkie. Support byłby czymś jak tank w WoWie. Coś czym nikt nie gra, a jak grasz to w kolejce czekasz po kilka sekund. A reszta po paręnaście minut.

Mogłoby być ok, pod warunkiem że można wybrać kilka naraz.

Chociaż z drugiej strony jeszcze bardziej zmniejszyłoby komunikację między drużyną, co jest złe.

Niby jak?Dodali by jakiś tag kto co wybrał przed nickiem żeby nie było nie domówień i każdy by chodził tam gdzie chciał, jak ktoś picknal mida a wybrał inną linie w queue to ban albo warn i tyle.

Opublikowano

"Nikt nie bedzie pickował supporta" powiedziały cwaniaki z bronzu gdzie first pick leci na mida..

Dużo ludzi gra supportami, to że seba i mati z osiedla się pchają na topa/mida i feedują to już inna sprawa

Opublikowano

Byłbym uniwersalny :O! [gram tylko supportami]

Zdziwilibyście ile osób gra supportami mimo wszystko, wszyscy Ci którzy nimi grają jako główną rolą, są dobrzy.

Ale pomysł <3

Tylko problemem byłoby to, że nawet jakby MIda wziął, to albo byłby to kompletny nub. To strasznie skomplikowany system musiałby powstać.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Kiedyś coś o tym słyszałem, to jest jak najbardziej ok, trzeba o to poprosić Riot.

Nikt nie gra supportami? Chyba w brązie.. dzisiaj 3 kolesi mi się tłukło o supporta :D Najpierw gość chciał topa ale stwierdził że nie umie grać vs Vlad i poszedł na suppa potem drugi mówi że on jest supp a na to trzeci że jest premade z ADC i to on jest supportem:P

Troll pick, czyli np. wybraliśmy support a bierzemy ADC żeby nie stać w kolejce to insta ban 2 dni, bez cackania jak to Riot ma w zwyczaju, odraz ban żeby się nauczył.

Opublikowano

Co za róznica wybierasz support, i tak pikniesz mida. nonsens.

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

Pomysł oczywiście fajny. Ja na razie grałem tylko 3 rankedy i jak na razie poziom jest dołujący, gdzie mój jest i tak kiepski, ale na moim "elo", którego jeszcze nie mam, bo nie rozegrałem 10gier, to rejczel szybko by mi grę znalazło. Myślę, że gorzej już od silvera do golda może, bo na diamondzie rejczel nie mają problemów kto gdzie ma iść.

Obawiałbym się jednak o midlane :D

z9mJERf.png

Best Hand Eu

Opublikowano

Jakby się troche banów posypało to i by się poziom rankedów ogarnął bo by dzieci nie było.Riot powinien podjąć jakiś krok w kierunku obalenia totalnego noobstwa i niemyślenia na grach rankingowych.Wprowadzenie takiego czegoś byłoby dobre, przez pierwszy miesiąc byłaby chujnia ale jakby zaczęło banować plebs to lol odżyłby troszkę bo serio żeby wyjść na tych nowych dywizji wyzej to trzeba sie nieźle namęczyć.

Chory pomysł że jeśli się ma 100pkt to po 2 meczach z 3 dopiero awans.Powinno być 100pkt + wygrany mecz-> awans, wtedy byłoby to zrobione jak stary dobry system elo, to co by miało spaść to by spadło a nie siedziało w miesjcu a to co by miało wyjść to by powoli wychodziło, w tym momencie ktoś kto nabiera skilla w grze nie ma jak trenować bo gra wygląda tak że zawsze masz 1 feedera, enemy też, wygrywa ten który ma mniejszego nooba..

Opublikowano

Nie, trochę przeczytałem Waszych postów i doszedłem do wniosku, że jednak pomysł bez sensu. Zmuszanie ludzi do grania z metą jest idiotycznym pomysłem. Raczej szanse na wprowadzenie tego są nikłe.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

watpei zbey riot to wprowadizl tak to bylo by zaje

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Pomysł bardzo dobry - mniej trolli, płaczków i kłótni przed rozgrywką. Co do supporta, Riot mógłby wtedy dać jakiś bonus za granie supportem.. w postaci hmmm...

dodatkowej ilości pkt ligowych czy pż... bądź coś innego co by skusiło wiekszość do supportowania.

Opublikowano

Nie, trochę przeczytałem Waszych postów i doszedłem do wniosku, że jednak pomysł bez sensu. Zmuszanie ludzi do grania z metą jest idiotycznym pomysłem. Raczej szanse na wprowadzenie tego są nikłe.

Zmuszanie ludzi do grania z metą? Dobrze czytam? O czym Ty piszesz eMode? Jest jakaś nowa linia prócz tych 5? Tu jest mowa o rankedach na 30 a nie na normalach lvl 10 bo tam nie ma junglera a co dopiero supporta.

Slodkie i wtedy kazdy bedzie chcial mida lub adc , i bedziesz dostawal na goldzie graczy z brazu.

System lig nadal zostaje... dostajesz graczy ze swojej dywizji... A to że będziesz czekać 40 min na supporta to może nauczy cię że support to też linia.

Co za róznica wybierasz support, i tak pikniesz mida. nonsens.

A potem ban.

Takie coś wprowadzić na tydzień, potem może tego nie być a poziom gry się podniesie bo przez ten tydzień wybanuje się połowe plebsu, neokidów...

Opublikowano

nie wiem czy akurat tylko na moim poziomie, czy o co chodzi ale nawet często mozna spotkac ludzi którzy w lobby od razu ogłaszają sie że idą na supporta, a nie robią tego z przymusu więc wcale nie byłoby tak tragicznie. Na pewno więcej osób zaczęło by nimi grać, więc nie demonizujcie ludziska ;)

Opublikowano

To i tak do mnie nadal nie przemawia. Spójrzcie na to z perspektywy jak już jest to w użyciu.

- First pick, last pick? Nadal by to działało w określonym systemie hidden elo?

- Powiedzmy, że gość który ma ochotę grać na midzie, bo grał gdzieś indziej ciągle i zdecydował się na MIda, a ja gram supportem, w porządku jest git. Mid 1/9 pod koniec gry (first time sth)

Cóż gram na platynie, ale niżej wiem jak to działa.

- Czy dostęp by miał do wszystkich picków ?

Jednakże... ten system mógłby zadziałać.

Dlaczego? Powinna być to opcja opcjonalna, bo wtedy możesz się dopasować i czekasz czyli tak jak jest teraz. Natomiast po wybraniu danej roli, NIC by się nie zmieniło oprócz wybrania danej linii. Przecież nikt nie będzie wiedział kto wybrał mida, topa czy nawet supporta.

Dlatego powinno być możliwe wybranie więcej niż jedna opcja np. adc/support, wtedy by się i mniej czekało i by było jaśniej.

#Ktoś tam napisał do wyplenienia całkowitego nubstwa.

Coś takiego nie istnieje.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Zmuszanie ludzi do grania z metą? Dobrze czytam? O czym Ty piszesz eMode? Jest jakaś nowa linia prócz tych 5? Tu jest mowa o rankedach na 30 a nie na normalach lvl 10 bo tam nie ma junglera a co dopiero supporta.

System lig nadal zostaje... dostajesz graczy ze swojej dywizji... A to że będziesz czekać 40 min na supporta to może nauczy cię że support to też linia.

A potem ban.

Takie coś wprowadzić na tydzień, potem może tego nie być a poziom gry się podniesie bo przez ten tydzień wybanuje się połowe plebsu, neokidów...

UP

Ale meta to nie tylko, postacie itemy itd... to również top - bruiser, mid - apc, jungle - bruiser/tank, bot- adc+support.

Czasami inne propozycje fajnie działają na bocie, typu jarvan + lee sin itd...

Ale moim zdaniem to można by było pogodzić, jak ktoś nie chce podążać za metą to po prostu bierze supporta i pickuje choćby j4.

Kolejność picków moim zdaniem powinna być support>jungler>adc>top/mid a nie tak jak teraz według elo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...