Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SUGESTIA]Oficjalny serwer Minecraft MPCforum! :-)

Risen.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od razu mówię, że nie wiem, czy to dobry dział do napisania takiej sugestii. :F

Dobra, do rzeczy...

Jak pewnie sporo osób wie kiedyś był oficjalny serwer Minecraft MPCforum.

Został zamknięty już nie pamiętam z jakich przyczyn, a była to naprawdę fajna sprawa.

Świetnie jest pograć z użytkownikami swojego ulubionego forum na oficjalnym serwerze. ;)

Dlatego wpadłem na pomysł, żeby jeszcze raz spróbować założyć oficjalny serwer Minecraft naszego forum. ;)
Ja znam się na serwerach dosyć dobrze, także mógłbym ogarnąć serwer od strony technicznej, doboru maszyny itp.

Potrzebowałbym jedynie pomocy w budowie mapki no i może kogoś, kto napisałby w Javie kilka autorskich pluginów. ;-)
Tak więc co o tym myślicie? :)

Jeżeli nie interesuje Cię gra Minecraft, to po prostu to zignoruj i nie pisz bezsensownego posta w stylu "minecraft gowno".

Liczę na Wasze wypowiedzi!

Pozdrawiam,

Risen.

5465845486.png

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czy przypadkiem nie było podobnej sugestii wiele razy ??

Szczerze mówiąc nie wiem. Nie jestem na bieżąco z tymi sugestiami. Jeśli była, to sorry. ;x

5465845486.png

Opublikowano

Był już oficjalny serwer prowadził go Geo i ktoś jeszcze chyba mączka.Ale coś się stało i nie wypalił co do sugesti to ja jestem neutral.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Był pare razy serwer, ale po czasie Geo był spłukany i nie było komu opłacić serwer.

Mimo to wciąż jestem na Tak, jeśli znalazłby się sponsor ; p

Otóż to, ja mogę pogadać z kilkoma osobami.

Na pewno dobrą maszynkę dałoby się załatwić.

Pomyślcie sobie serwer 200 slotów myślę, że spokojnie byśmy zapełnili. Przecież to tak duże forum. ;)

Dodatkowo zrobiłoby się porządny ItemShop w PHP, także serwer sam by się opłacał. ^_^

@Diosminex

Osobiście zadbałbym o to, aby do administracji dodawać tylko najbardziej zaufane za osoby z dużym stażem. ;)

5465845486.png

Arcymistrz
Opublikowano

Swoje wiem z mojej rozmowy z administratorami.

Więc : Nie.

Trzeba było patrzeć na wcześniejsze sugestie, masz private oraz w przyszłości może zobaczysz w AZ.

Taki serwer to dobry kąsek do zarypania.

To nie skończyłoby się na 300 slotach, a kokosz NIE ZGODZI SIĘ na sponsoring czy pobieranie opłat za VIP'a itp.

A wiem to z pewnej rozmowy.

Nie, nie.

Polecą rangi i bany.

Osobiście zadbałbym o to, aby do administracji dodawać tylko najbardziej zaufane za osoby z dużym stażem. ;)

Jaaasne, tak jak to było na wczesniejszych wersjach, że jacyś idioci dostawali rangi po kolesiosku i niszczyli wszystko.

Serwer na 100 slotów można sobie wsadzić w nos.

Opublikowano

Jestem na NIE ponieważ grupy moderacyjne/administracyjne etc pewnie by były dawane ludziom z działu minecraft, co za tym idzie pewnie kidom, modom MC a to są obowiązki więc by gorzej wykonywali swoje obowiązki.

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Jesteś kidem działu minecraft i nie znasz historii gdzie geo podbijał świat...

Myślę że pod szyldem MPC już nie wystartuje żaden większy serwer.

Po za tym mamy gówno do gadania. Hajs się nie zgadza serwera nie będzie .

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Dodatkowo zrobiłoby się porządny ItemShop w PHP, także serwer sam by się opłacał. ^_^

To miałby być serwer promujący forum, więc jakiekolwiek płatne usługi są wykluczone.

Opublikowano

Serwer to była ciekawa sprawa, ale nie ma sponsora.

Na dodatek po tylu spalonych edycjach nie widzę w tym sensu.

Nie.

Opublikowano

Moim zdaniem może nie być jak z poprzednimi serwerami. Mamy profesjonalną ekipę działu MC, ziomki z www, jeśli by mogli, zrobiliby nam porządną stronę. Pozostaje tylko problem ekipy: oczywiście, możnaby wziąć kidow i modow MC, ale bez możliwości nadawania rang. Do tego miałaby dostęp tylko jedna osoba, np któryś z globali (BR3ND odpada, ma juz serwer na głowie). Poza tym ze sponsoringiem od csrv i taką ekipą możemy być najlepszym serwerem w Polsce (Buahahaha podbijemy świat! ;D). Pozostaje tylko problem tego, ze KidModzi i modzi bedą mieli mniej czasu na MPC, jednak moim zdaniem da sie pogodzić obowiązki kida MPC oraz na serwerze ;). Jestem na TAK :).

381911453317091771709.png
by ja.

Opublikowano

Moim zdaniem może nie być jak z poprzednimi serwerami. Mamy profesjonalną ekipę działu MC, ziomki z www, jeśli by mogli, zrobiliby nam porządną stronę. Pozostaje tylko problem ekipy: oczywiście, możnaby wziąć kidow i modow MC, ale bez możliwości nadawania rang. Do tego miałaby dostęp tylko jedna osoba, np któryś z globali (BR3ND odpada, ma juz serwer na głowie). Poza tym ze sponsoringiem od csrv i taką ekipą możemy być najlepszym serwerem w Polsce (Buahahaha podbijemy świat! ;D). Pozostaje tylko problem tego, ze KidModzi i modzi bedą mieli mniej czasu na MPC, jednak moim zdaniem da sie pogodzić obowiązki kida MPC oraz na serwerze ;). Jestem na TAK :).

No właśnie ekipa kidów i modów z działu minecraft a to największy dział po metinie... wy macie mnóstwo obowiązków a nie robienie przy serwerze co jest czasochłonne.

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

to może wypalić jeżeli będzie sponsor to na tak

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Jesli opłacisz dobrą maszynę, przygotujesz pliki serwerowe, zgraną ekipę to czemu nie:)

a z tego co pamiętam serwer mpcforum minecraft padł dlatego że w maszynie się coś popsuło (chyba dysk) a Geo nie miał kopii zapasowej : ) (chyba, nie jestem pewny)

Opublikowano

Witam,

Od razu mówię, że nie wiem, czy to dobry dział do napisania takiej sugestii. :F

Dobra, do rzeczy...

Jak pewnie sporo osób wie kiedyś był oficjalny serwer Minecraft MPCforum.

Został zamknięty już nie pamiętam z jakich przyczyn, a była to naprawdę fajna sprawa.

Świetnie jest pograć z użytkownikami swojego ulubionego forum na oficjalnym serwerze. ;)

Dlatego wpadłem na pomysł, żeby jeszcze raz spróbować założyć oficjalny serwer Minecraft naszego forum. ;)

Ja znam się na serwerach dosyć dobrze, także mógłbym ogarnąć serwer od strony technicznej, doboru maszyny itp.

Potrzebowałbym jedynie pomocy w budowie mapki no i może kogoś, kto napisałby w Javie kilka autorskich pluginów. ;-)

Tak więc co o tym myślicie? :)

Jeżeli nie interesuje Cię gra Minecraft, to po prostu to zignoruj i nie pisz bezsensownego posta w stylu "minecraft gowno".

Liczę na Wasze wypowiedzi!

Pozdrawiam,

Risen.

Był już serwer i nie będzie według słów kokosza.

Opublikowano

Ludzie ku** tylko narzekacie , ja jestem na TAK ,to jest bardzo dobry pomysł wiecie ilu by na nim graczy grało ?

Załóżmy że będzie te 200 slotów a graczy ok. no dajmy 500 to wiecie ile z tych osób kupi VIP żeby mieć wolnego slota ?

Wiecie ile kasy by poszło na forum ?

Vip by nawet nie musiał być drogi

1373890344-U855461.png

By Katahin (Acolytes.pl)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...