Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Mid

Vanosh.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osobiście polecam Katarinę jeśli chcesz zadawać duże dmg , lecz kiepsku u niej z pż.

Lux też jest dobra , lecz bardzo ma małe dmg z normalnych ciosów.

Kassadin jest dobry jeżeli chcesz atakować na midzie jednego champa.

Annie jeżeli masz stuna + ult to możesz zabić jednego champa lub zabrać całe życie.

Diana jest dość mobilna , lecz słabo wypada w TeamFightach.

Akali jest dość mocna , lecz musi być nafeedowana i posiadać duży dmg.

Orianna jest dobra do atakowania pojedyńczych celów lub champów , którzy atakują wręcz.

Nidalee jest według mnie najsłabsza na midzie ze względu na jeden skil atakujący. Dopiero później staje się lepsza.

CO?

Czy u lux liczy sie dmg z normalnych ciosów? U lux liczy się to, aby w teamfighcie puścić jak najwiecej swoich czarów i przetrwać jak najdłużej...

Annie.. jaka jest różnica między zabiciem a zabraniem całego życia?

Diana słaba w teamfightach.. no tak... 700 tarczy w late game, adc na strzała to za mało by była dobra.. tak?

Akali musi złapać snowballa, inaczej troszke ciężko.

Orianna - aktualnie mój main. Atakowanie pojedynczych celów??? Grałeś orianną? Cała filozofia polega na tym, żeby puścić tarcze na tanka z dashem, ktory wjedzie w przeciwny team, a Ty wtedy poprawiasz swoim ultem. Taka akcja zwieksza szanse wygrania teamfightu bardzo mocno, o ile zostanie to wykonane poprawnie.

Wg. mnie aktualna meta bruiserów nieco zmienia picki na mida:

Kayle,Twisted Fate, Kha'zix, Zed, Diana, Elise, kassadin, lux, orianna, ryze

Oczywiscie wszystko sytuacyjnie, zależnie od picku przeciwnika.

Pozdro

Opublikowano

Nie ma gry której nie idzie wycarry'ować Syndrą :)

pnqo.jpg

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

@up

i dlatego dajesz screena z Ahri..

wg mnie postać na mida musi mieć jakieś cc, albo być mobilna, albo to i to. Dlatego najbardziej lubię picki typu Diana, Ahri, Akali, Orianna, Lux, TF.

Opublikowano

@up

i dlatego dajesz screena z Ahri..

wg mnie postać na mida musi mieć jakieś cc, albo być mobilna, albo to i to. Dlatego najbardziej lubię picki typu Diana, Ahri, Akali, Orianna, Lux, TF.

Zobacz syndrę w przeciwnej drużynie

@topic

zapomniałem o katarinie jeszcze

fb.com/myrodj

Opublikowano
IMO: Zed, Talon, Kha Zix, Pantheon, Ryze, Ori i Cait to Tier 1 ;>

Tier I chyba w drewno VII, cait i panth to nie postacie na mida. Panth to nawet tam sobie z doskokiem i harrasem z dzidy radzi, ale miejsce cait to bot

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Cait na midzie :O

Grana na LCS przez xpeke jak dobrze pamietam. Corki tak samo, czy ez. A Panth mid sie przejadł.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

lux, klatka, sheld, op ulti, nie wymaga feeda

diana, spory doskok, sheld, harras adc leciutko wejdzie na combo

khazix, wiadomo, doskok, niespodzianka dla enemy, gdy niektórzy midderzy mają po 15 arma :D

ryze, teraz bez muramany, ale daje rade

zed, wiadomo

beznazwy1za.png

Opublikowano

"Cze, którzy miderzy są według was viable jeżeli chodzi o większe win ratio. "

Mógły mi ktoś wytłumczyć co to vable i win ratio ? Co to jest ? Nie chcę zakładać nastepnego tematu zeby nie było spamu xD

Opublikowano

zeeeeed ;3 i akali.. mobilni, brak many, assasyni, mobilni, niski cd. grać nie umierać dotego jeszcze jarvan i lee (ew. kha) ori (jej combo niszczy tf-y) twisted. ogólnie w tym sezonie liczy się mobilnośc nie tak jak w 2 gdzie dominowali lb, brak etc. czyli tylko nuke w s2 ;<

"Mógły mi ktoś wytłumczyć co to vable i win ratio ? Co to jest ? Nie chcę zakładać nastepnego tematu zeby nie było spamu"

viable czyli "dostępny" w tym sezonie a win ratio ilość wygranych gier na ogólną ilość gier rozegranych

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

Grana na LCS przez xpeke jak dobrze pamietam. Corki tak samo, czy ez. A Panth mid sie przejadł.

Z tym Vanoshek że nie każdy gracz to xPeke :)

Syndra, aka "gówno robie w TF'ach" ma ci wygrać grę? Aha.

Najlepszi w S3 to Zed, Kha, Pant, Talon, i jarvan

Jak nie umiesz nią grać to się nie dziw, potrafi zestunować cały team i zjeść ADC a reszte po pół hp jak się poprawnie używa skilli (jedno combo)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...