Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Którego enduro opłaca sie kupić

Endriex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up

Skąd kupowałes swoje moto? Czy był on używany sprowadzony z niemiec? I czy można twojego zarejestrować oraz czy masz karte am?

P.s

Sory że to takie troche "przesłuchanie" ale chce sie czegoś dowiedzieć ;) w koncu to moje pierwsze kupowanie motocykla (jawka była od dziadka za free ;))

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja swoje moto kupowałem od handlarza, sprowadzony z francji. Nie moge złego słowa na gościa powiedzieć serwis mi przez pół roku robił za darmo, części wymieniał itd. Wszystko było zgodne z opisem. Mam karte motorowerową, nie trzeba wymieniać na AM. Tak był używany, nie mam 6/7 kawałków na nowego ;]

Opublikowano

ODP na pytanie2

125ccm i 15 kW

TAK SIĘ MOTOCYKLI NIE SZUKA!!!

Znajdź motocykle w okolicy, przejdź się tam, przejedź się oglądnij tym bardziej, że to są już "dojrzałe" maszyny. Zrób tak żebyś później mógł nim wrócić, a nie wozić go na lawecie przez pół Polski bo to nie ma sensu.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

@lokuero

Już drugi raz mam wrażenie znowu bezmyślnie wciskasz komuś 2t. Poza tym uwielbiam czytać Twoje posty :D Idzie się pośmiać ^_^

Skoro 2t ma dla niego za dużo mocy ( o.O ) to niech bierze 4t. Nie będzie się bał :D
Skoro chce jeździć spokojnie to po co mu ta moc? Niech bierze 4t, zaoszczędzi na paliwie ;)

Hehe, remonty w 125 będziesz miał równocześnie w 4t i 2t.

Doje*ałeś :D Z krzesła spadłem :D Jeżeli musisz robić remonty w 4t tak często jak w 2t, to naucz się jeździć :)

Według mnie, na niskich pojemnościach nie opłaca sie brać 2t. Nie dość że pali jak duuuużo, to jeszcze częste remonty :/ 2t sie opłaca na dużych pojemnościach 4fun a nie na droge...

Przez rok zrobiłem ok. 3kkm i żadnego spowodowanego wypadku, gleby nic kompletnie.

WOW! Miszcz kierownicy!

35175.png

Moje motocykle: Kawasaki KLR 650, Honda MTX 80.

A zbieram na Yamahe R1 ^_^

LWG!

Opublikowano

@lokuero

Już drugi raz mam wrażenie znowu bezmyślnie wciskasz komuś 2t. Poza tym uwielbiam czytać Twoje posty :D Idzie się pośmiać ^_^

Skoro 2t ma dla niego za dużo mocy ( o.O ) to niech bierze 4t. Nie będzie się bał :D

Skoro chce jeździć spokojnie to po co mu ta moc? Niech bierze 4t, zaoszczędzi na paliwie ;)

Doje*ałeś :D Z krzesła spadłem :D Jeżeli musisz robić remonty w 4t tak często jak w 2t, to naucz się jeździć :)

Według mnie, na niskich pojemnościach nie opłaca sie brać 2t. Nie dość że pali jak duuuużo, to jeszcze częste remonty :/ 2t sie opłaca na dużych pojemnościach 4fun a nie na droge...

WOW! Miszcz kierownicy!

Super, ciesze się :) 2t bierze się właśnie w małych pojemnościach, żeby nie mieć muła bagiennego znafco. W 50, 125 będzesz miał co tyle samo remonty uwierz mi ;) Szczególnie w przypadku 50'tek. Pochwal się swoją wiedzą miszczu a potem komentuj bo z tego co widze to ty bladego pojęcia nie masz ;)

Opublikowano

2t bierze się właśnie w małych pojemnościach, żeby nie mieć muła bagiennego znafco.

Ja tylko powiedziałem że ta moc mu sie nie przyda :)

W 50, 125 będzesz miał co tyle samo remonty uwierz mi ;) Szczególnie w przypadku 50'tek.

Masz namyśli remonty między 2t a 4t? Jeśli tak to sie cholernie mylisz :D Mój CHIŃCZYK 50ccm po PORZĄDNYM remoncie ( rozleciał sie po 2 miesiącach więc robiłem remont :3 ) trzymie już 3 rok. Oszem na częsci dość troche kasy wydałem, ale efekt jest :) Poza tym jak nie pytujesz motoru to nie musisz remontować :)

35175.png

LWG!

Opublikowano

Jak nim wogóle nie jeździsz to potrzymie. Mój cylek seryjny wytrzymał 15tys przy ostrym katowaniu i podobnie wytrzymuje każdy cylinder porządny w 2suwie. Mówie tu o silniku am6. Wiem, że ta moc mu się nie przyda dlatego już go nawet nie przekonuje.. niech jeździ jak chce, każdego cieszy co innego. Mnie cieszy to, że jeżdże cały czas na pełnej manecie, jego to że poprostu jezdzi.

Opublikowano

Jak nim wogóle nie jeździsz to potrzymie.

Jeżdże nim codziennie do szkoły + jeśli potrzebuje jakiś dłuższą droge po publicznej drodze przejechać.

Mój cylek seryjny wytrzymał 15tys przy ostrym katowaniu i podobnie wytrzymuje każdy cylinder porządny w 2suwie.

Ale ja mówie o chińskim 4t :3

Cały czas tylko go namawiałeś do tego 2t, a to do spokojnej jazdy wogóle się nie przydaje... Wlej litr paliwa do tego swojego 2t, ja wleje do moje chińczyka litr paliwa i zobaczymy kto dalej zajedzie. Właśnie ich popytem na paliwo sie zraziłem do 2t.

35175.png

LWG!

Opublikowano

@Topic

Co mi sie bardziej opłaca?

-kupić motocykl bezpośrednio z niemiec za 200 Euro (800 zł) przy czym może sie okazać wadliwy i trzeba go bedzie remontować

-kupić motocykl w polsce (2,500 zł) ale sprawdzonego przez mechanika i nie wykrycie żadnej wady

Opublikowano

Zależy jaka marka, rocznik, pojemność, przebieg. Ale ja bym brał z niemiec i sam naprawiał.

no właśnie... chodzi mi o to ile mnie ta naprawa wyniesie ;)

bo mój wujek może pojechać za granice i mi kupić ale nie wiem co bedzie dalej.

Opublikowano

W silniku w 4t troche cie to moze wynieść :] Nie mam pojęćia ile dokładnie bo nigdy nie robiłem remontu takiego silnika. Zapomniałem też, że ty kupujesz 4t więc odrazu ci powiem, że laik będzie mieć b. trudno rozmntować cylka ;p Łańcuszki, rozrząd i te sprawy to nie będzie łatwe. Także obstawiam, że oddasz do szwagra albo mechanika więc dolicz sobie tego koszt.

Opublikowano

W silniku w 4t troche cie to moze wynieść :] Nie mam pojęćia ile dokładnie bo nigdy nie robiłem remontu takiego silnika. Zapomniałem też, że ty kupujesz 4t więc odrazu ci powiem, że laik będzie mieć b. trudno rozmntować cylka ;p Łańcuszki, rozrząd i te sprawy to nie będzie łatwe. Także obstawiam, że oddasz do szwagra albo mechanika więc dolicz sobie tego koszt.

no właśnie tego sie też boje...

a jak mechanik (kolegi mojego taty który ma z nim znajomości) motoryzacyjny sprawdzał tego suzuki z ofy 1 to mówił że jest w porządku

Opublikowano

sprawdzał w sensie zaglądał do środka czy na "oko" :O ?

chodzi ci o to czy rozbierał silnik?

Opublikowano

To co on o tym silniku może wiedzieć? :O

nwm...

ja sie na nowszych silnikach nie znam 8S mój tata to samo wiec nie mielismy innego wyjścia jak tylko znaleźć jakiegoś moto-mechanika i zapłacic mu 20 zyli żeby sprawdził to :unsure:

Opublikowano

Chyba popatrzył na to tak na "oko", nie chce nic mówić ale dałeś 20 zł za darmo xD

nie no powiem ci jak to było:

najpierw sprawdził opony potem tylne i przednie zawieszenie potem olej w silniku później zapalił chwile,pogazował,wsiadł na motocykl przejechał sie i przy okazji sprawdzał biegi,wrócił zsiadł coś tam potem patrzył przy silniku i tyle :unsure:

Opublikowano

@topic

dodałem 3 oferte... z ebaya niemieckiego :D

dlaczego? bo mój wujek tam jeździ i może mi go wziąść ;)

a tak przy okazji.

Czy opłaca sie kupować bardziej motocykle z niemiec czy z polski.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...