Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Którego enduro opłaca sie kupić

Endriex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem najlepsza jest oferta 3 ,ponieważ kosztuje najmniej i fajnie wygląda z tym kolorkiem :)

A poza tym mój kuzyn ma też takiego (inny kolor) i na prawdę podoba mu się.

1389013572-U595569.jpg

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam KTM SX 125 i powiem jedno 2t rządzą, pożerają mocą 4t i ich przyspieszenie to obłęd :) tak samo jak mój skuter Aprilia sr 50 DiTech 2t który sunie około 100km/h wyprzedzając te wszystkie zumiko i zippy 125cm, nie wspominając już o 50cm...

KTM jest porządna maszyna, ale droga i trzeba w sezonie troszkę pieniążków w nią włożyć, moim zdaniem i tak się opłaca dla 36km pod siodłem ;)

Dla początkujących polecam Yamaha DT, motor bardzo wytrzymały i wymaga małego wkładu finansowego

@edit

zdecydowanie oferta druga, widać po właścicielu ze motor był pieszczony, mini tiuning, malowania, tego nie robi użytkownik który katuje maszyny :)

a zauważyłeś że silnik jest zardzewiały?

Moim zdaniem najlepsza jest oferta 3 ,ponieważ kosztuje najmniej i fajnie wygląda z tym kolorkiem :)

A poza tym mój kuzyn ma też takiego (inny kolor) i na prawdę podoba mu się.

Nie ma to jak oceniać wygląd przy kupnie maszyny...

Opublikowano

no tak...

ale słyszalem że przeważnie 2t mają dużo koni a 4t są ekonomiczne o.O

To teraz masz do wyboru: Małe spalanie lub moc. :)

Opublikowano

To teraz masz do wyboru: Małe spalanie lub moc. :)

a w małym spalaniu bedzie zawsze max do 15 kucy co nie? (pytam sie bo ja jeszcze amator jeżeli chodzi o te nowe motocykle :P)

Opublikowano

Zeby nie zakladac tematu drugiego, to sie zapytam tutaj. Te KTM 125 2t jest przystosowany tez do ruchu ulicznego? Bo jak widzialem, to nie ma to kierunkowskazow, ani swiatel:P?

@Wybacz, Endriex, ze tutaj pytam.

Opublikowano

Większość nowych 2t 125 ma blokady do 15 km, dopiero po ściągnięciu blokad osiągasz 30+ kucyków.

a da sie to zablokować z powrotem?

Opublikowano

Da, ale po co? ... Kup 2t i go zablokuj, genius XDD

ja blokuje ze względu na bezpieczeństwo :)

powiedz mi wogóle czy ty masz prawko żeby jeździć swoim motocyklem? :D

Opublikowano

Skoro chcesz mieć wszystko legalnie to kup 4t . 2t kupuje się dla mocy nie dla bezpieczeństwa.

Swoje moto mam zarejestrowane na 50, ale realna pojemność to 70 i jedzie mi 100. :]

Ale prawda na a1 nie mam, w przyszlym roku na a2 robie. A jeździłem już nie jedną 600'tką z tego względu,

że mieszkam na wsi a tutaj co 2 osoba jak nie lepiej ma moto :)

Opublikowano

Skoro chcesz mieć wszystko legalnie to kup 4t . 2t kupuje się dla mocy nie dla bezpieczeństwa.

Swoje moto mam zarejestrowane na 50, ale realna pojemność to 70 i jedzie mi 100. :]

Ale prawda na a1 nie mam, w przyszlym roku na a2 robie. A jeździłem już nie jedną 600'tką z tego względu,

że mieszkam na wsi a tutaj co 2 osoba jak nie lepiej ma moto :)

no dobra już to by było na tyle co chciałem wiedzieć :P

powiedz mi tylko jaka z ofert którą umieściłem w temacie polecasz ;)

Opublikowano

Nadal się nie zdecydowałeś jaki typ silnika chcesz wziąć :]

obojętny :) skoro mówisz że 2t sie da zablokować to ok. W końcu i tak nie mam innego wyjścia bo gdybym powiedział 4t to wybrał byś suzuki :)

Opublikowano

Ale zrozum, że jak zablokujesz 2t to lepiej żebyś kupił 4t bo będzie ci mniej palił a taką samą moc miał. Gosh.

to znajdź mi inny motocykl poza ofertą pierwszą ;)

Opublikowano

A co ja jestem? Sam sobie szukaj... Pozatym zablokowanie to dodatkowe koszty i nie będziesz umiał tego zrobić :)

a wiesz co? akurat sobie troche przeczytałem o tych 4 suwach i 2 suwach... okazuje sie że 4 suw jest troche lepszy od 2 suwów. Wpisz sobie w google "4 suw czy 2 suw 125" i kliknij w pierwszy odnośnik ;)

z tego co przeczytałem tam to 2 suwy nie dość że mają "bzyczący głos silnika" to podczas nagrzewania okropnie kopcą,musisz co chwile wymieniać części,moc łapie w połowie obrotów,2x wieksze spalanie niż w 4t.

Oczywiście to prawda że 4t sie długo naprawia... ale później będzie duuużo czasu do kolejnego remontu ;)

@Topic

Suzuki to chinol?

Opublikowano

a wiesz co? akurat sobie troche przeczytałem o tych 4 suwach i 2 suwach... okazuje sie że 4 suw jest troche lepszy od 2 suwów. Wpisz sobie w google "4 suw czy 2 suw 125" i kliknij w pierwszy odnośnik ;)

z tego co przeczytałem tam to 2 suwy nie dość że mają "bzyczący głos silnika" to podczas nagrzewania okropnie kopcą,musisz co chwile wymieniać części,moc łapie w połowie obrotów,2x wieksze spalanie niż w 4t.

Oczywiście to prawda że 4t sie długo naprawia... ale później będzie duuużo czasu do kolejnego remontu ;)

@Topic

Suzuki to chinol?

Hehe, remonty w 125 będziesz miał równocześnie w 4t i 2t. A uwierz mi, że jak Ci coś padnie w 4t to się nie wyrobisz z kasą.

Bzyczący głos silnika owszem, mi to akurat nie przeszkadza. Okropnie kopcą? Nie powiedziałbym, chyba, że lejesz 1:30.

Co chwile wymieniać części? W dużo bardziej wyżyłowanej 50'tce na seryjnym cylku robi się 10/15 kkm. Mało? W 125 zrobisz tyle

samo przy twojej jezdzie. Przez rezonansem (dajmy na to turbo, żebyś zrozumiał) ma te 15km może troche mniej, a jak wejdzie w pewne

obroty to łapie pełny zakes kucyków. To są silniki wysokoobrotowe, czego ty oczekujesz. 2x większe spalanie - nie da się ukryć, jednak

WARTO bo moc jest 2,5 raza więksaz niekiedy ;)

Opublikowano

Hehe, remonty w 125 będziesz miał równocześnie w 4t i 2t. A uwierz mi, że jak Ci coś padnie w 4t to się nie wyrobisz z kasą.

Bzyczący głos silnika owszem, mi to akurat nie przeszkadza. Okropnie kopcą? Nie powiedziałbym, chyba, że lejesz 1:30.

Co chwile wymieniać części? W dużo bardziej wyżyłowanej 50'tce na seryjnym cylku robi się 10/15 kkm. Mało? W 125 zrobisz tyle

samo przy twojej jezdzie. Przez rezonansem (dajmy na to turbo, żebyś zrozumiał) ma te 15km może troche mniej, a jak wejdzie w pewne

obroty to łapie pełny zakes kucyków. To są silniki wysokoobrotowe, czego ty oczekujesz. 2x większe spalanie - nie da się ukryć, jednak

WARTO bo moc jest 2,5 raza więksaz niekiedy ;)

no dobra... Czyli ty mi sugerujesz że jak kupie 2t to mam zasuwać 80km/h bez względu na to gdzie jestem?

brawooo naprawde. Kupować motocykl który ma prawie 8x wiecej koni od jawki to już jest naprawde szaleństwo i niebezpieczne to jest jak cholera.

a pozatym sorry... rodzice mi nie pozwalają na motocykl powyżej 15 kucy bo mój tata kiedyś jeźdźił WSK 125 i teraz mówi że i 15 KM to już jest potwór.

Opublikowano

no dobra... Czyli ty mi sugerujesz że jak kupie 2t to mam zasuwać 80km/h bez względu na to gdzie jestem?

brawooo naprawde. Kupować motocykl który ma prawie 8x wiecej koni od jawki to już jest naprawde szaleństwo i niebezpieczne to jest jak cholera.

a pozatym sorry... rodzice mi nie pozwalają na motocykl powyżej 15 kucy bo mój tata kiedyś jeźdźił WSK 125 i teraz mówi że i 15 KM to już jest potwór.

Stary ile ty masz lat? 15km potwór? 4t też się rozpędzisz do 80 km/h ale jak wjedziesz w teren tym 4suwem to to padło będzie..

Jest 2013 rok a ty przywołujesz jawki i wski? Wsk 175 miała chyba 8km, więc o czym my tu rozmawiamy? Jeżeli naprawde cię

wciągnie jazda na motocyklu to po miesiącu zmienisz na większą pojemność lub na coś co ma więcej kucy, gwarantuje Ci to.

Ja kupiłem swoje moto seryjne (tzn wydech, cyl itd), zmieniłem w nim prawie wszystko i ciągle mi brakuje mocy. Tyle dobrze,

że w przyszłym roku a2 robie :].

Ja poprostu nie moge przestać się smiac jak widze, ze ty piszesz że to jest niebezpieczne i szaleństwo. Jak się boisz, to kup

sobie 50'tke najlepiej kibel.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...