Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Którego enduro opłaca sie kupić

Endriex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stary ile ty masz lat? 15km potwór? 4t też się rozpędzisz do 80 km/h ale jak wjedziesz w teren tym 4suwem to to padło będzie..

Jest 2013 rok a ty przywołujesz jawki i wski? Wsk 175 miała chyba 8km, więc o czym my tu rozmawiamy? Jeżeli naprawde cię

wciągnie jazda na motocyklu to po miesiącu zmienisz na większą pojemność lub na coś co ma więcej kucy, gwarantuje Ci to.

Ja kupiłem swoje moto seryjne (tzn wydech, cyl itd), zmieniłem w nim prawie wszystko i ciągle mi brakuje mocy. Tyle dobrze,

że w przyszłym roku a2 robie :].

Ja poprostu nie moge przestać się smiac jak widze, ze ty piszesz że to jest niebezpieczne i szaleństwo. Jak się boisz, to kup

sobie 50'tke najlepiej kibel.

no wiesz ty masz chyba fajnych rodziców że ci pozwalają na takie motocykle.

Rozmawiałem dzisiaj z moim ojcem... powiedziałem że jest w jaśle yamaha to on sie zapytał jaka moc. No to ja że 28. A ten jak mi wyjechał że ja sie na tym zabije i wogóle to czasami sam sie zaczynam zastanawiać :unsure:

to po części nie ja mówie że ze względu na niebezpieczeństwo ale z większej części moich rodziców którzy jeszcze żyją latami 60 i 70 gdzie WSK i MZ to były dzisiejsze ścigacze. Noi co zrobisz? ojciec mój miał wsk 125 i do dzisiaj uważa że to jest najlepszy motocykl na świecie o.O

ja bym też chętnie sobie pojeźdźił na takim 2 suwie czy do 30 kucy ale jak masz takich rodziców jak ja to ci wszystko ograniczają. Rodzice moi jeszcze wcześniej mówili żebym kupił sobie 50'tke i to jakiegoś simsona który ma MAX do 3 kucyków o.O

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Moi rodzice mieli to samo, po 2 latach ich przekonałem na pierwsze moto tj. 50'tke, co było nie lada wyczynem.. Teraz jak już widzą, że potrafie jeździć i że nie zatrzymają mnie w kupnie większej pojemnośći poprostu mnie w tym wspierają i tyle. Nawet nie wiesz jak mi tata zazdrościł jak mu przed oczami 600'tką na 4 biegu do odcięcia przejechałem :) (przełożenia do stuntu, żeby nie było).. Troche był zły, ale co tam :D Tata ma sam prawko A i też kiedyś jeździł więc wie co to za frajda, teraz jak będę kupował moto na a2 to tata się nawet jeszcze dołoży z tego względu iż sam zacznie jeździć :D

Opublikowano

Moi rodzice mieli to samo, po 2 latach ich przekonałem na pierwsze moto tj. 50'tke, co było nie lada wyczynem.. Teraz jak już widzą, że potrafie jeździć i że nie zatrzymają mnie w kupnie większej pojemnośći poprostu mnie w tym wspierają i tyle. Nawet nie wiesz jak mi tata zazdrościł jak mu przed oczami 600'tką na 4 biegu do odcięcia przejechałem :) (przełożenia do stuntu, żeby nie było).. Troche był zły, ale co tam :D Tata ma sam prawko A i też kiedyś jeździł więc wie co to za frajda, teraz jak będę kupował moto na a2 to tata się nawet jeszcze dołoży z tego względu iż sam zacznie jeździć :D

a jaki był twój pierwszy motocykl? (chodzi mi o model)

Opublikowano

Ten co mam w profilu, peugeot xps evo3. Nadal go mam :) jeszcze ten sezon.

a od kiedy zaczynałeś jeźdźić na pierwszym motocyklu?

Opublikowano

Rok temu, równo.

no włąśnie....

nigdy nie miałeś motocykla o pojemnośći 125 i robisz mi tu wykład że 4 t są do bani -.-

Opublikowano

Człowieku, jeździłem : 125 4t chinolem, 125 4t yzf, 125 2t exc, 125 2t sx, ktm 300 2t, cbr f3 600, f4 600, simkiem s51, chinolem 50 2t, chinolem 50 4t, mz 250, 251 i swoim markowym 50/70 2t. Więc uwież mi, że wiem co nie co na temat mniejszych pojemności.

Opublikowano

Człowieku, jeździłem : 125 4t chinolem, 125 4t yzf, 125 2t exc, 125 2t sx, ktm 300 2t, cbr f3 600, f4 600, simkiem s51, chinolem 50 2t, chinolem 50 4t, mz 250, 251 i swoim markowym 50/70 2t. Więc uwież mi, że wiem co nie co na temat mniejszych pojemności.

taaa.... jasne

jakim cudem jeździłeś tymi wszystkimi motocyklami?

Opublikowano

Mieszkam na wsi, typowej wsi. Najbliższego kumpla mam 4km od domu i mniej więcej jest taki rozstaw jak nie większy do każdego kumpla. Nikomu się nie chciało jeździć rowerem, więc zaczęło się od simsonków i motorynek i teraz prawie każdy już przechodzi na moto 250+ :). Ode mnie z samej klasy z gimnazjum na moto jeździ hmm.. 7 osób łacznie ze mną, dolicz do tego równoległe klasy i starsze roczniki, które odziwo w przeciwieństwie do miast są normalne tj. traktują cię jak równego sobie itd. Prawie codziennie jezdzimy grupką ~10 osób - to tak średnio, bo każdy ma coś do roboty.

Nie chcesz to nie wierz.. myślałem, że cie przekonam ale ty twardo bronisz swojego ';]

Opublikowano

Mieszkam na wsi, typowej wsi. Najbliższego kumpla mam 4km od domu i mniej więcej jest taki rozstaw jak nie większy do każdego kumpla. Nikomu się nie chciało jeździć rowerem, więc zaczęło się od simsonków i motorynek i teraz prawie każdy już przechodzi na moto 250+ :). Ode mnie z samej klasy z gimnazjum na moto jeździ hmm.. 7 osób łacznie ze mną, dolicz do tego równoległe klasy i starsze roczniki, które odziwo w przeciwieństwie do miast są normalne tj. traktują cię jak równego sobie itd. Prawie codziennie jezdzimy grupką ~10 osób - to tak średnio, bo każdy ma coś do roboty.

Nie chcesz to nie wierz.. myślałem, że cie przekonam ale ty twardo bronisz swojego ';]

aha....

moja wieś i inne wsie w pobliżu są opóźnione w rozwoju

w 3 gim u mnie jest 3 kolegów z których 1 ma jeszcze simsonka a 2 wski 125

a tak łącznie to w 4 wsiach w 75% są to motocykle produkowane jeszcze w latach PRL-u do lat 80 ;)

jeszcze jedno pytanie... gdzie ty mieszkasz? bo nie uwierze póki nie zobacze xD

Opublikowano

Rudzica :] Śląskie.. Ale co ty chcesz zobaczyć?

uuu.... to daleko 8S

chciałem sie upewnić czy to prawda że na twoich drogach co 2 pojazd to motocykl xD

@topic

byłem dzisiaj u gościa z oferty 1 i myślę że zakupie ten motocykl ponieważ byłem tam ze znajomym który jest mechanikiem i ocenił jak to wszystko wygląda...

motocykl jak powiedział sprzedawca "działa bez zarzutów" tylko wymienić w nim jeszcze trzeba łańcuch i gotowe.

co do lokuero.

Przykro mi że twój duży wykład nie pomógł ale rodzice przede wszystkim nie życzyli sobie żeby jakikolwiek motocykl stawiał capka na tylnym kole więc. zwykle do 15 KM.

A tak skoro pomyślałem że gdyby 2t były zablokowane to by mi sie nie opłacało bo nie dość że dużo by paliło to jeszcze to jest silnik wysokoobrotowy (czyli musiałbym sie mocno rozpędzić zeby wyjechać na góre i nie zawsze wyjedziesz bo może ci zgasnąć) No a skoro silnik jest trzymany na wysokich obrotach to wiąże sie to czasami z częstymi naprawami a 4t jedziesz sobie spokojnie pod górke.... nie musisz sie martwić że ci zgaśnie... na minimalnym gazie nawet możesz. Noi jakbym chciał zaszpanować przed kimś to ten odgłos silnika jest zajefajny ;)

Opublikowano

uuu.... to daleko 8S

chciałem sie upewnić czy to prawda że na twoich drogach co 2 pojazd to motocykl xD

@topic

byłem dzisiaj u gościa z oferty 1 i myślę że zakupie ten motocykl ponieważ byłem tam ze znajomym który jest mechanikiem i ocenił jak to wszystko wygląda...

motocykl jak powiedział sprzedawca "działa bez zarzutów" tylko wymienić w nim jeszcze trzeba łańcuch i gotowe.

co do lokuero.

Przykro mi że twój duży wykład nie pomógł ale rodzice przede wszystkim nie życzyli sobie żeby jakikolwiek motocykl stawiał capka na tylnym kole więc. zwykle do 15 KM.

A tak skoro pomyślałem że gdyby 2t były zablokowane to by mi sie nie opłacało bo nie dość że dużo by paliło to jeszcze to jest silnik wysokoobrotowy (czyli musiałbym sie mocno rozpędzić zeby wyjechać na góre i nie zawsze wyjedziesz bo może ci zgasnąć) No a skoro silnik jest trzymany na wysokich obrotach to wiąże sie to czasami z częstymi naprawami a 4t jedziesz sobie spokojnie pod górke.... nie musisz sie martwić że ci zgaśnie... na minimalnym gazie nawet możesz. Noi jakbym chciał zaszpanować przed kimś to ten odgłos silnika jest zajefajny ;)

Nigdy nie jeździłeś 2suwem i nawet nie wiesz jak się nim jeździ ;) Ale róbta co chceta.. Mieć zablokowane 2suwa to jak sex przez telefon.

Co 2 mój znajomy ma moto, o to chodzi. Ze wsi oczywiśćie.

Opublikowano

Nigdy nie jeździłeś 2suwem i nawet nie wiesz jak się nim jeździ ;) Ale róbta co chceta.. Mieć zablokowane 2suwa to jak sex przez telefon.

Co 2 mój znajomy ma moto, o to chodzi. Ze wsi oczywiśćie.

jeźdźiłem 2 suwem...

jawka pancerka to przecież 2 suw wiec wiem jak to jest jak ci gaśnie i musisz przebierać nogami żeby ci nie zdechł :)

Opublikowano

Nie porównuj silników z 1980 jak nie starszych do aktualnych :). Jakby 4t było lepsze od 2t w terenie to na wszystkich zawodach brali by tylko 4t

Opublikowano

Nie porównuj silników z 1980 jak nie starszych do aktualnych :). Jakby 4t było lepsze od 2t w terenie to na wszystkich zawodach brali by tylko 4t

no ale mi nie trzeba motorku do wyczynów. Ja przede wszystkim do podróży :)

p.s

jawka jest z 1976 xD

Opublikowano

to 4t będzie dla Ciebie, bo ja wymagam mocy a ty przyjemnosci z jazdy. Mnie jara adrenalina, ciebie przyjemnosc z jazdy..

no... w końcu sie zrozumieliśmy ;)

przemyśle to sobie do jutra z tym suzykim bo dzisiaj jak go zobaczyłem i sobie usiadłem to jestem dość najarany i nie ogarniam wszystkiego :D

Opublikowano

@topic

Jednak dobrze że ten jeden dzień przeczekałem :)

okazuje sie że motocykl z oferty 1 ma papiery ale nie da sie go zarejestrować 8S

niewiem jak z podatkami. Dzisiaj zadzwonie do urzędu.

A tak ogólnie opłaca mi sie zdawać A1?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...