Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Uruchamianie NosTale

VaBa20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem sobie nowy komputer, ale mam baaardzo słaby internet więc NosTale pobierałoby mi się co najmniej 24h. Więc postanowiłem pojechać do siostry i ściągnąć na jej komputer NosTale i zgrać na płytkę. Ale jak wgrałem na ten komputer to po jakimś czasie ładowania pojawił się taki błąd i zawsze jak robię relog NosTale to jest to samo.

Screen: 61790890255696684273.jpg

Opublikowano

Hmm, widać jakiś błąd, niedociągnięcie akutalizacji, czy coś takiego.

Robi Ci się tak cały czas? Jak zresetowałeś i jest nadal to samo.

To najlepszym wyjściem będzie, zgrac jeszcze raz od siostry, a jak nie

to pobierz na swoim komputerze.. Jeżeli, mówisz, że aż 24 h, Ci się pobiera.

Zrób cos takiego, przed nocą odłącz neta, włącz go rano, żeby zresetowało się połączenie.

Następnie, nie włączając nic, odrazu zacznij pobierać NT. Jeżeli nadal bd tak dłuugo.

To weź od siostry jeszcze raz ;P

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

Łatwo powiedzieć...

A nie jest problem w tym, że jakieś informacje do komputera siostry się zapisały i tutaj są?

EDIT:

Jak włączam nostale to robi się folder Temp, a gdy wyskakuje błąd to się kasuje.

Opublikowano

Wróciłem od siostry i mam instalkę.

Jak wgram to edytuje post i napiszę czy się udało czy nie :P

EDIT:

17809019502945106698.jpg

?? :( Dodam też, że ikona instalki to było takie białe okno, a nie ten komputerek co był u siostry :C

Opublikowano

Zrob nastepujace czynnosci:

1. wejdz w edytor rejestru (start/uruchom->regedit)
  2. wyszukaj taka wartosc i zaznacz
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\VirtualDeviceDrivers\VDD

3. Kliknij prawym -> usun (jezeli nie masz wartosci VDD, omin ten pkt)
  4. z menu edycja wybierz nowy->wartosc wielociagu
  5. w polu nazwa wartosci wpisz VDD, zaakceptuj zmiany (enter)
  6. zamknij rejestr
  7. zainstaluj nostale

Jesli blad nadal bedzie wystepowal, pokaz na ssie co sie wyswietla, postaram sie pomuc ;)

Opublikowano

Jeżeli już omawiamy błędy w rejestrze, to Reg Clean Pro je naprawia i mógłby pomóc.

Skoro mogłeś zainstalować instalkę(podałeś taką opcję), to może sam spróbuj pobrać NosTale? :>

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Mhm... chciałem od nowa wgrać instalkę, ale teraz się nie da wrzucić na pulpit nawet, a jak odpalam to jest napisane, że ten plik nie jest prawidłową aplikacją systemu win32.

Opublikowano

Skąd ja mam wiedzieć ile bitowy? :D

EDIT:

System:
Microsoft Windows XP
Professional
Wersja 2002
Dodatek Service Pack 2

Komputer:
Pentium® Dual-Core CPU
E6500 @ 2.93GHz
2.93GHz, 3.25 GB RAM

Opublikowano

Skoro masz niby słaby internet to może dlatego jest ten błąd, że nie można się połączyć z serwerem.

Po za tym jak bys uruchomil gre to np chyba bys mial lagi w atakowaniu (moze 1 atak na 4 s) ale nie wiem nie znam sie wiec sorry za wtracenie :P

Pisz pw w celu kontaktu ze mną

Opublikowano

Od nowa wgrałem nostale z płyty i teraz jak włączam to pokazuje się takie coś:

46861239967418659064.jpg

Jak jest napisane, robi się folder bugfile ;d

Opublikowano

Musisz sciagnac instalke od nowa.

Ew.

W rejestrze w podkatalogu control wybierz z menu Edycja Nowy->Klucz [w nazwie wpisz VirtualDeviceDrivers] nast przejdz do tego katalogu i utworz klikajac w menu edycja Nowy->wartosc wielociagu, zapisz pod nazwa VDD i kliknij enter. Zrestartuj komp. Jezeli to nie pomoze przejdz do glownego folderu z systemem->system32 i wyszukaj pliku Command.com, i sprawdz rozmiar- powinien zajmowac okolo 50.6KB.

Taki sam blad mialem na lapku, sciagniecie instalki od nowa pomoglo, ale w twoim wypadku nie jestem pewien z tego wzgledu ze miales bledy z rejestrem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...