Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Projekt]FirstShot-gra MMOFPS na silniku Unity3D

VillaFranca

FirstShot  

96 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy za?o?y? specjalnie dla Was forum?

2. 2. Czy zarejestrujesz si? na forum?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Nie ma download'u

Szukamy kogoś do C#.... (do MySQL bo skrypt mamy)

DLC Będą, niektóre darmowe (np. Christmas DLC), a nie które płatne (np. Other Maps DLC)

• Odpowiedzi 406
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na pewno będą płatne dodatki jak np. Lepsza broń lub zapas amunicji

No wiecie coś w tym stylu

nie róbcie tak :(. Niech nie będzie tak, że ten kto ma bogatych rodziców będzie najlepszym. Po prostu żeby było tak, że ten co nic nie wydaje miał równe szanse z tym co wydaje po 100zł/mc na grę, Bez jaj !.

Wiem, że chcesz zarobić, dlatego te DLC mogą być płatne. Ale bez przesady, bez broni za hajs.

skpUo.png

Opublikowano

Ale też z czegoś maszyne trzeba utrzymać;D

Pomyśli się o jakiś mniejszych dodatkach

DAJ LAJKA!
TO NIE BOLI!
Widzicie jak się staram zdejmijcie mi parę %
Opublikowano

nie róbcie tak :(. Niech nie będzie tak, że ten kto ma bogatych rodziców będzie najlepszym. Po prostu żeby było tak, że ten co nic nie wydaje miał równe szanse z tym co wydaje po 100zł/mc na grę, Bez jaj !.

Wiem, że chcesz zarobić, dlatego te DLC mogą być płatne. Ale bez przesady, bez broni za hajs.

Dodatek na np więcej życia lub lepsza siła broni nie jest takie złe

nowe mapy vip area

Opublikowano

Ale z tymi DLC to dowaliliście... Płatny dodatek w grze f2p!? To może od razu zróbcie b2p, choć wtedy nikt nie zagra. Po co mam płacić za slaby tytuł, jak mogę mieć za kilka groszy tytuły takie jak: bf, moh czy cod...

Opublikowano

Ale z tymi DLC to dowaliliście... Płatny dodatek w grze f2p!? To może od razu zróbcie b2p, choć wtedy nikt nie zagra. Po co mam płacić za slaby tytuł, jak mogę mieć za kilka groszy tytuły takie jak: bf, moh czy cod...

żegnam ponownie ;)

Opublikowano

żegnam ponownie ;)

Ja nie mam zamiaru Was hejtować czy coś w tym stylu... Chciałem Wam dać zwyczajnie dobrą radę. Według mnie zamiast tych "dlc" możecie dać paczki Premium czyli podwójny drop, wyjątkowy strój itp... Umieszczanie płatnych rzeczy w grze (oczywiście mowa o takich rzeczach które gracz musi kupic) jest samobójstwem ;)

Opublikowano

Ja nie mam zamiaru Was hejtować czy coś w tym stylu... Chciałem Wam dać zwyczajnie dobrą radę. Według mnie zamiast tych "dlc" możecie dać paczki Premium czyli podwójny drop, wyjątkowy strój itp... Umieszczanie płatnych rzeczy w grze (oczywiście mowa o takich rzeczach które gracz musi kupic) jest samobójstwem ;)

Też o tym myślałem

ale nowe mapy bronie zostaną :D

Opublikowano

Dobra... PŁATNE DLC ODPADA! (patrz poniżej)

można dać reklamy np. pod czas wyłączania gry (pojawjają się reklamy, czekasz 2 sek, gra się wyłącza)

Villa, oni mają rację, ja mogę płacić 700zł/mies za grę i co? dostane nieśmiertelność?

może po prostu 4.50 zł za DLC z nowymi mapami albo dlc z np. wyglądem postaci (limit zarobku pieniędzy w unity :P )

nie fair jest to że ktoś płaci i ma lepiej niż innu

Pomocnik
Opublikowano

Dzielicie skórę na żywym niedźwiedziu. Może najpierw skończcie grę bo coś mi się wydaje że nie dojdziecie do tego etapu.

Opublikowano

1.UP dlaczego tak sądzisz?

2.Płatne np. będzie to, że można zmienić sobie skin (strój).Nie będzie takiego czegoś, że będzie można zdobyć przewagę tylko dlatego, że się zapłaciło.

DAJ LAJKA!
TO NIE BOLI!
Pomocnik
Opublikowano

1.UP dlaczego tak sądzisz?

2.Płatne np. będzie to, że można zmienić sobie skin (strój).Nie będzie takiego czegoś, że będzie można zdobyć przewagę tylko dlatego, że się zapłaciło.

1. Praktycznie nic jeszcze nie zrobiliście, nie wiecie czy gra się ludziom spodoba a już planujecie item mall? to się nazywa zaczynanie od dupy strony. Skoro tak niedojrzale podchodzicie do tematu to zakładając że czeka was jeszcze parę miesięcy pracy, znudzicie się i tyle z tego będzie.

2.Tak teoretyzując nawet w najlepszej grze nikt wam nie zapłaci jeśli nie zdobędzie tym przewagi(przewaga wizualna czyli kozacki wygląd lub silniejsze staty, bronie), grunt to nie sprawić że taki człowiek będzie nie do pokonania. Jest cienka granica między free to play a pay to win.

Opublikowano

1. Praktycznie nic jeszcze nie zrobiliście, nie wiecie czy gra się ludziom spodoba a już planujecie item mall? to się nazywa zaczynanie od dupy strony. Skoro tak niedojrzale podchodzicie do tematu to zakładając że czeka was jeszcze parę miesięcy pracy, znudzicie się i tyle z tego będzie.

2.Tak teoretyzując nawet w najlepszej grze nikt wam nie zapłaci jeśli nie zdobędzie tym przewagi(przewaga wizualna czyli kozacki wygląd lub silniejsze staty, bronie), grunt to nie sprawić że taki człowiek będzie nie do pokonania. Jest cienka granica między free to play a pay to win.

Zajmij się sobą wszystko jest ok

Opublikowano

Fajny temat i się przyłączam do niego.

P.S Jeżeli coś zrobicie jakieś małe demo/triala podzielcie się to chętnie przetestuję.

P.S2 Czytając tak temat co do DLC to ja bym dodał "VIP MODE" który by polegał na ochronie vipa i dotarcie z nim do danego miejsca (coś jak w Counter Striku) i w nim by były nowe skiny ochroniarzy , VIPA i kilka nowych broni które nie wymagają levela co każdy może użyć a także podwójny exp.

Opublikowano

POL1SH To ogarniemy na końcu narazie zapraszamy na forum i do pisania podania do rekrutacji ;)

DAJ LAJKA!
TO NIE BOLI!
Opublikowano

1. Villa wchodzi dość często na TS

hmmm... racja od dupy strony trochę zaczynamy

Michal: błagam nie komentuj, odstraszasz ludzi postami typu "Zajmij się sobą, wszystko jest ok"

Prosimy pisać wszystkie pomysły itd. na forum, a jak ktoś ma coś do napisania typu: "a od dupy strony to robicie" to w Hydrepark / rozmowy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...