Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

III Wojna Światowa ?

Maximus™

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak łatwo przepowiadać tą 3cią wojnę światową, pierw 2000, potem 2004, potem 2007, 2012 i teraz wojne przepowiadają na 2013 lub 2016 - ta III WŚ to nieźle ruchome święto

Opublikowano

Tak łatwo przepowiadać tą 3cią wojnę światową, pierw 2000, potem 2004, potem 2007, 2012 i teraz wojne przepowiadają na 2013 lub 2016 - ta III WŚ to nieźle ruchome święto

a dzieje się coś w korei ?

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

Yyyy...ostatnio rozmawialiśmy o tym na historii w szkole i z tego wszystkiego wynika, ze Korea ma te swoje atomówki ale nie ma ich jak przenieść do miejsca wybuchu ( czyt. wystrzelić ) z tego powodu uważam że nie ma co się martwić :)

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

To teraz filozoficzne rozkminy Mateusza xD

Kim Dzong Un jest stosunkowo krótko dyktatorem, więc musi dać jakiś "pokaz" siły, pokazać na co go stać by utrzymać reżim. Dobrym pretekstem jest postraszenie tych z południa że ich rozjebią w drobny mak, co za tym idzie, możliwość powstania z tego wojny. Bo wiadomo USA włączyłoby się i postawiłoby za Koreą Południową.

Rosja jak i Chiny do pewnego czasu wspierały Północ.

Korea Północna mimo że jest zacofana militaranie w stosunku do USA to bez problemu jest w stanie zniszczyć Seul- stolicę Korei Południowej, zapalnik do wojny.

W razie wojny setki tysięcy uchodźców dostałoby się za granicę do Korei Południowej czy Rosji- państw demokratycznych. Jak wiadomo większość ludności z Północnej jest nie wykształcona, z wypranymi mózgami itp.

Nikt nie chce wojny (dlatego Rosja i Chiny się wycofały) bo z takimi uchodźcami trzeba coś zrobić, wykształcić itd. co wpłynęłoby na gospodarkę tych państw. Więc dochodzimy do punktu gdzie Północ zostaje sama, a żadna ze stron prócz USA (xD) nie chce wojny bo jest to nie opłacalne.

Ja to mniej więcej tak wykminiłem i tyle.

Opublikowano

Żeby doszło do trzeciej wojny światowej, musi dojść przede wszystkim do zbyt mocnych akcji jak w przypadku I lub II wojny światowej, a takich akcji narazie nie ma.

Kim Dzong Un jest młodym dyktatorem, i nie ma jeszcze wprawy jak jego ojciec czy dziadek. Ale to z drugiej strony, czyni go też nie przewidywalnym na dłuższą metę. Poza tym, gdyby do wojny miało dojść... To by się zaczęły już jakieś tajne operacje, na liniach wrogach lub coś. Póki co nic się nie dzieje, a Korea Północna, od dawna tylko straszy, choć teraz to wielka niewiadoma jest.

Opublikowano

zwykle peirdoly ;-: bez sensu xD III wojna swiatowa ;_; ??

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...