Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL]ModPack | Autorski Launcher nonpremium! | Bez instalacji | Tylko najlepsze mody! | sAdventure !

piotrek54PL

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam ten caly launchr survival technic i z tgo co zauwarzylem przypisany ram jest na 247mb.

Jak do tego przypisac wiecej ramu ? jestem non premium

w dodatku - gdzie sie znajduja te wszystkie mody ? w %appdata% szukalem folderu z tymi modami ale nie znalazlem. mozesz mi podac?

Opublikowano

Mam ten caly launchr survival technic i z tgo co zauwarzylem przypisany ram jest na 247mb.

Jak do tego przypisac wiecej ramu ? jestem non premium

w dodatku - gdzie sie znajduja te wszystkie mody ? w %appdata% szukalem folderu z tymi modami ale nie znalazlem. mozesz mi podac?

Przypisuje się tak jak w normalnym minecrafcie :P Np tworząc w folderze z launcherem plik .bat z taka zawartością:

java -Xms512M -Xmx1G -jar sAdventure_SURVIVAL.jar

Wszystkie pliki znajdują się w C:\Users\NAZWAUZYTKOWNIKA\weedcraft\.minecraft , już wcześniej pisałem :)

Opublikowano

Jesli bys mogl :P zrob pliczki serwerowe z podobnymi modami :)

Miałem taki zamiar, ale więcej osób chciało paczkę survival więc ja zrobiłem najpierw, serwer zrobię kiedy będę miał czas, najprawdopodobniej w piątek :D

PS Naprawiłem problem z brakiem dźwięki ! Nie wiem czemu nie dodałem 2 kluczowych plików: OpenAL32.dll i OpenAL64.dll :D Powinny się same pobrać podczas uruchamiania.

Opublikowano

eh, cały czas po włączeniu nic się nie dzieje.. usuwałem te pliki co mówiłeś nic.. wgrałem nową jave nic.. Jakieś propozycje ?

Opublikowano

eh, cały czas po włączeniu nic się nie dzieje.. usuwałem te pliki co mówiłeś nic.. wgrałem nową jave nic.. Jakieś propozycje ?

Klikasz 2x na ikonkę , pojawia się przez chwilę "klepsydra" na myszce i potem nic ? Mi pomogło zainstalowanie javy z linku w tym temacie (Koniecznie jre7!) a jeśli nie działa to zrób tak:

W folderze gdzie jest launcher stwórz plik tekstowy o takiej zawartości:

java -Xms1024M -Xmx1024M -jar sAdventure_SURVIVAL.jar
PAUSE

I zapisz go jako np. "start.bat" nie .txt ! Końcówka musi być .bat

Uruchom go i napisz tu co się pojawia.

Opublikowano

HAhah, ja też, może później udostępnię paczkę z save :D

Ojej coś mi się zje... ;d nie mogę odpalić gry ;<

Opublikowano

Dobra, system pobierania plików nie działa tak jak powinien, poza tym znikają mi pliki z hostingu o.0 Tak więc już wkrótce zamierzam napisać launcher od nowa, z wieloma nowymi opcjami oraz może kupić jakiś ogar hosting :D

PS Jak komuś nie działało to teraz powinno, na hostingu znikł minecraft.jar o.0

@edit PS2 Serwer gotowy do pobrania :D

Opublikowano

Launcher niby wszystko instaluje, ale jak juz sie ma wlaczyc, to zaraz po sprawdzeniu aktualizacji tak szybko mrygnie drugie białe okienko takiej samej wielkosci co launcher i nic sie nie dzieje ;/

Kasowałem juz te foldery, zrobilem taki plik tekstowy i nic ;/ help

Opublikowano

Launcher niby wszystko instaluje, ale jak juz sie ma wlaczyc, to zaraz po sprawdzeniu aktualizacji tak szybko mrygnie drugie białe okienko takiej samej wielkosci co launcher i nic sie nie dzieje ;/
Kasowałem juz te foldery, zrobilem taki plik tekstowy i nic ;/ help

Mam tak samo :(
Kasowałem wszystko, odpalałem z 8GB ram i nic. Tylko szybko mrugnie.
Javę też mam najnowszą.

@down

Tak samo, nie działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...