Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Projekt Plemiona.] Od pomysłu do serwera.

robotek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To jest moj VPS na którym jest CS 1.6. Zasoby zasponosrowane przez ludzi są przeznaczone na Plemion serwer na CS opłacam sam z kieszeni a nie widzę sensu kupować 2xVPS na dwa projekty.
W tym momencie administruje tylko jednym systemem gdzie mam już zoptymalizowany i jest o wiele wydajniejszy system. To jest tylko zabieg który ułatwia mi administracje.

Pozdrwaiam

Serwer jest BETA. Dlatego są błędy. Naprawiam sukcesywnie.

Opublikowano

Wylacz autologowanie

Daj wyloguj i wylacz zapamiętywanie

Wspinając się w górę bądź miły dla innych, bo możesz ich spotkać spadając w dół.

Opublikowano

kk dziala

Fatal error: Smarty error: [in uczestnictwo.tpl line 26]: syntax error: unidentified token 'łacu' (E:\DSLAN\lan\htdocs\PHPCoder\files\lib\smarty\eac365.tmp, line 1396) in /opt/twlan/htdocs/pl1/lib/smarty/smarty.class.phpon line 1095

jednak nie ;x

Wylacz autologowanie

Wylacz autologowanie

nie mam zapamiatywania ;d

Mój własny kanał na YouTube zapraszam :)

Moje tutki

Opublikowano

Przy zapamiętaywaniu tak jest. Poprawię ten błąd. Narazie pracuje nad błedami ze smartami. Linux nie lubi tego silnika

Opublikowano

Robotek naprawione

Przedstawić faktury ?

Dlatego opuściłem to forum -.- Banda neo dzieci co Tylko hejtują a nic nie wiedzą. POZDRAWIAM Neoski :*.

Mennq. Daje w kość? HAHAHAHAHAH. Sory ale nie znasz się nie wypowiadaj. 100mbp ? wiesz ile to jest? No chyba nie. Maszyna jest ciągle monitorowana i aktualne obciążenia:
Procesor: 2%

Ram: 7%

Łącze? Kilka %

Załóżmy że byłby to serwer jakiegoś dziecka OHHHHH... :))
Windowsik
Procesor 30%
Ram 50%
Chyba jest różnica tak?

Opublikowano

Różnica jest i to duża ^.^

Jak na razie to śmiga bez zarzutu :)

Wspinając się w górę bądź miły dla innych, bo możesz ich spotkać spadając w dół.

Opublikowano

boże ważne czy nie, jak plemiona przestaną działać stabilnie to zamknie coda i już... a co do tego winshita, CZUJĘ SIĘ OBRAŻONY!!! :P
a teraz tak bez beki :D kto by pomógł ogarnąć bartka na ubuntu

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

Nie zamknę Coda bo to jest projekt który ma kilka miesiący już. Jeżeli będzie niestabilnie działał serwer dokupię przestrzeń serwerową.

Opublikowano

PleSX nie rozumiem dlaczego zbierasz po wszystkich siano na serwer. Sory ale to dla mnie nie pojęte. A robotek liżesz dupe teraz a wczoraj na gg pisales ze Plesx jest na równi z ohs.

wywalilem /k

Gram w metin2 pod nickiem: Bubek

Opublikowano

tak, ale inaczej to teraz wygląda. w sumie nadal nie mam pewności czy faktycznie maszyna którą posiada na coda i na ma tą wyższą czy tą za te 40zł... po prostu wierzę mu na słowo że coda ma u siebie" za swoje" a plemiona stoją gościnnie dodatkowo...
ciebie się nie czepiam że masz silnik bartka a na hama zmieniłeś index... żeby tylko nikt nie poznał... po co ta szopka... jak ktoś bardzo chce to sam się dowie. są błędy w spolszczeniu które ma tylko dany silnik, są błędy w np. odznaczeniach i są chyba tylko u bartka... a cb też nie osądzam, a jednak nadal nie wiem co ci szkodzi że jest jebany dopisek na dole "bartekst222" i że jest fajna mała stopka na reklamy...

Opublikowano

tak, ale inaczej to teraz wygląda. w sumie nadal nie mam pewności czy faktycznie maszyna którą posiada na coda i na ma tą wyższą czy tą za te 40zł... po prostu wierzę mu na słowo że coda ma u siebie" za swoje" a plemiona stoją gościnnie dodatkowo...

ciebie się nie czepiam że masz silnik bartka a na hama zmieniłeś index... żeby tylko nikt nie poznał... po co ta szopka... jak ktoś bardzo chce to sam się dowie. są błędy w spolszczeniu które ma tylko dany silnik, są błędy w np. odznaczeniach i są chyba tylko u bartka... a cb też nie osądzam, a jednak nadal nie wiem co ci szkodzi że jest jebany dopisek na dole "bartekst222" i że jest fajna mała stopka na reklamy...

Robotek sam mi wczoraj podales link do silnika bartka wiec chyba logiczne ze to ten silnik. Jeżeli pobrałem silnik z internetu to logiczne ze sobie index zmienie. Nie interesuje mnie cod plesxa i jego parametry. Interesuje mnie to, ze co jakis czas plesx wpierdala sie z tym ze mu cos ukradlem chociaz serwer od kilku miechow ma inna nazwe.

wywalilem /k

Gram w metin2 pod nickiem: Bubek

Opublikowano

mnie ten serwer nic nie obchodzi, boziu... o jejku kupili domene za nw ile i się teraz kłucą ... taka prawda.
mi chodziło że vpsa kupił a nie o twój serwer... każdy mówi o czym innym i potem ch*j z tego wychodzi...
niech każdy sie ogarnie wreszcie bo o co wgl wam te stare serwery.. imperialtribe i tak dawno nie ma twoich plikó plesx a ty imperial jebnij normalniejszy index... ten i tak nic nowszego nie ma...

Opublikowano

Mennq. Daje w kość? HAHAHAHAHAH. Sory ale nie znasz się nie wypowiadaj. 100mbp ? wiesz ile to jest? No chyba nie. Maszyna jest ciągle monitorowana i aktualne obciążenia:

Procesor: 2%

Ram: 7%

Łącze? Kilka %

Dojebałeś teraz po całości. Zobacz ilość aktualnych graczy na serwerze.

1/32 (SŁOWNIE: JEDEN NA TRZYDZIEŚCI DWA!). W tym HLTV, które procesor i ram obciąża w 50% w porównaniu do ruchu normalnego gracza. Łącze nieco mocniej ze względu na zapisywanie danych. Pomnóż sobie te dane dla bardziej zaludnionego serwera (jak z matematyki jesteś taki jak z logicznego myślenia to Ci pomogę).

Poza tym o szybkości serwera to decyduje bardziej RAM i procesor niż szybkość łącza. Gdybyś miał 1000/1000 to wtedy mógłbyś powoływać się na swoje parametry łącza.

Opublikowano

HLTV nie jest na tym VPS ... jak byś się znał to byś wszedł i zobaczył IP że jest inne. Przy połowie ok graczy 16 20% procka to jest max (przy starej maszynie) liby są po mocnej optymalizacji i serwer nie zżera dużo zasobów. A jak masz jakąś wiedzę z internetu ile bierze serwer CS to się zastanów czy na pewno ktoś umie dobrze zoptymalizować silnik. Ale to nie temat do dyskusji nad CS... pozdro.

Skończcie już robić problemy wychowałem sie na Linuxach pracuje na nich od 5 lat już i wiem co robić i jak. CS i Plemiona nie przeszkadzają sobie w żadnym przypadku.

Co do indexu http://91.204.163.93/team.php Bartekst jest uwzględnowny w autorach silnika. Co do stopki to nie potrzebne mi reklamy są .

Teraz naprawiam zapamiętywanie hasła. Jest problem mały z pobieraniem hasła bo nawet to nie jest uwzględnione w zmiennych ale za chwile to dopiszę.

Opublikowano

Zal mi cie dzieciaku udajesz jakiegoś super elo mega szpeca a gówno się znasz.

I nie szukaj w google odpowiedzi ! Nie masz 40 zł na vps-a a za serwer plemion się bierzesz ...

Jak cię nie stać to nie bierz się za to bo itak potem tego nie utrzymasz.

Powiem krótko noobku: Morda w dupe i żryj kupe. Lecz się na nogi bo na głowę już zapóźno.

Pozdro ten serwer nie ma przyszłości !!!!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...