Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Miyoshi

Miyoshi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 140
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

1374185789-U477327.png

Całkiem schludna praca. Nie pasuje mi jedynie kolor tego smoka mógłby być bardziej zielony. No i jak dla mnie szkiełko niepotrzebne ale to już kwestia gustu. Nie podoba mi się także ten ''blask'' u góry.

Opublikowano

takie1.png

widze, że większy format ; )

niestety wyszło dosyć sztucznie. w tle wykorzystane stocki to nic innego jak ich wycinki z pomocą soft brusha. na domiar złego, ta laska wygląda trochę jak naklejka. a dlaczego? a dlatego, że brak jakiejkolwiek zabawy światłocieniem. ta pmka wymaga jeszcze wielu poprawek.

Opublikowano

1373937133-U477327.png
kopiuje ze względu na to, że nie działa mi opcja cytuj ;f
praca jest moim zdaniem bardzo dobrze zrobiona, kolory świetnie dobrane. tylko troche brak w niej życia.

1374185789-U477327.png
Praca nie jest zła, ale wszystkie zarzuty które do niej miałam podał Ehelon.

Opublikowano

@up

Wykonanie fajne, ale jak się przyjrzeć wygląda "sztucznie" to pewnie przez taki render :)

Ale wykonanie moim zdaniem fajne i fajny efekt

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

@up

Wykonanie fajne, ale jak się przyjrzeć wygląda "sztucznie" to pewnie przez taki render :)

Ale wykonanie moim zdaniem fajne i fajny efekt

Wiem właśnie, bo render jest taki bardziej... animowany? A reszta to normalne zdjęcia. ;x Niemniej dopiero zaczynam przygodę z PM'kami. Wcześniej w ogóle nie miałam z takowymi do czynienia, więc metodą prób i błędów pomału się nauczę robić coś fajnego. :D

Opublikowano

powiedzmy że to jest zdjęcie robione aparatem w połowie zanurzonym, tak? a więc na całej linii powinny być przynajmniej małe fale czy nierówności, na domiar tego mamy jeszcze różnicę kolorów - lustro wody ciemne - pod wodą jasno. wystarczy pobawić się kolorkami, ściemnić dół i pofalować widoczne dla nas brzegi (po lewej jako tako to jest)

ogólnie zajebista jest kobieta z krukiem, szkoda jedynie, że nie znalazłaś tej modelki ze skierowanym gdzie indziej wzrokiem, bo trochę sztuczno wtedy ten kruk jest wklejony, w sensie:

on zdaje się zwracać jej uwagę na siebie, ona patrzy w dół.

ale pierwsze wrażenie mega- a pierwsze jest najważniejsze :P

167161466687770313241.png

Opublikowano

Ta praca jest dobra fajny klimat i ogólnie wszystko na propsie

jednak popracowałbym w Twoim przypadku nad światłocieniem

bo przy PMkach ta rzecz to podstawa by wszystko nabierało realizmu.

xb4c9CP.png

Serwer, który sprawi, że przypomnisz sobie dlaczego zacząłeś grać w metina :) 

Opublikowano

Praca bardzo klimatyczna, podoba mi się. : ) Jedyne do czego można się przyczepić to brak głębszych cieni, który lekko spłaszcza całą pracę oraz ten ptak... ten nieszczęsny kruk, któego pióra zostały muśnięte pędzlem dzięki czemu stały się mało realistyczne i odcinają się lekko od reszty, a także od tła. Podobny zabieg został zastosowany na włosach, jednak one są wykończone cienkim, delikatnym pędzlem i nie rzuca się tak to w oczy (końcówki można byłoby lekko rozmyć), natomiast pióra zostały mocno rozmyte i chaotycznie rozmazane pędzlem, co nie wygląda zbyt estetycznie. Dół spódnicy jest zbut ostry i odcina się lekko od trawy i podłoża. To tyle ode mnie, powodzenia dalej. : )

Ars requirit totum hominem.

Opublikowano

Poziom prac jest zadowalający, jednak "dupy nie urywajacy".

Ja bym chętnie zobaczył jakieś efekty świetlne, kolorowe rysy.

Coś w tym stylu żeby sygnatura miała swój charakter.

Narazie dla mnie one są neutralne.

Zajrzyj na bloga -> Click

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/uploads/images/1376691778-U477327.png

kolory zasysają, ponakładaj na to więcej gmek i takich dopasowań jak barwa/nasycenie, balans kolorów :) teksturka nie najgorsza coś ala rozmycie wyszło. Ogólnie śwatło, głębia, napis przejdą, ale nad kolorkami poćwicz.

http://www.mpcforum.pl/uploads/images/1373937133-U477327.png

w tej kontrast, nasycenie, barwa są nawet nawet w tą stronę idź bardziej, jak dla mnie to twój best.

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/uploads/images/1376691778-U477327.png

kolory zasysają, ponakładaj na to więcej gmek i takich dopasowań jak barwa/nasycenie, balans kolorów :) teksturka nie najgorsza coś ala rozmycie wyszło. Ogólnie śwatło, głębia, napis przejdą, ale nad kolorkami poćwicz.

http://www.mpcforum.pl/uploads/images/1373937133-U477327.png

w tej kontrast, nasycenie, barwa są nawet nawet w tą stronę idź bardziej, jak dla mnie to twój best.

Okej! ;) Dzięki za cenne rady. Na pewno z nich skorzystam. :)

Opublikowano

a to ci dopiero. Mijoszi dodała pracę xD

wyczuwam progres megusta.png

imho to jest właśnie Twój best. kompo w porządku, wymiary spoko, głębia jest. szkoda tylko, że taka mono. nad typografią jeszcze trzeba poćwiczyć. światło nienaganne, ale ogólnie nad światłocieniem też musisz posiedzieć trochę :>

Opublikowano

1376828103-U477327.png

Miyoshi, what's wrong ? :O Musze przyznać, że chyba najgorsza praca ze wszystkich. Nie wywarła na mnie takiego wrażenia jak reszta. Bez smaku :)

1373937133-U477327.png

Ta jest najlepsza. Podoba mi się kolorystyka i ciepło, plus fajny napis.

Jeśli można, jak nazywa się ta druga czcionka ? Bo naprawdę fajnie się prezentuje ^^

WBIOJVy.png

Opublikowano

Miyoshi, what's wrong ? :O Musze przyznać, że chyba najgorsza praca ze wszystkich. Nie wywarła na mnie takiego wrażenia jak reszta. Bez smaku :)

1373937133-U477327.png

Ta jest najlepsza. Podoba mi się kolorystyka i ciepło, plus fajny napis.

Jeśli można, jak nazywa się ta druga czcionka ? Bo naprawdę fajnie się prezentuje ^^

Nie pamiętam nazwy czcionki, a nie mam jej obecnie, bo robiłam niedawno format.

Natomiast mi się ta zielona praca bardzo podoba. ;f

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...