Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ksiądz dopuści mnie do bierzmowania?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od maja chodzimy na przygotowania do bierzmowania no i mamy teraz marzec,to katecheta i ksiądz wzieli książeczki do bierzmowania do sprawdzenia.

Z mszy mam 15 podpisów. 1 na tydzień w niedziele od maja.

Z rorat mam 6 podpisów na 6.

z dróg krzyżowych mam 0 podpisów.

Z gorzkich żali też 0 podpisów.

Z Nabożeństw majowych mam 4,a 4 były wymagane.

Z różańca mam 8 podpisów,i 8 było wymaganych.

A spowiedzi miesięcznych mam 9 (2 brakuje,nie byłem w czerwcu i lipcu i jeszcze kwiecień i maj mamy aby iść do spowiedzi.)

I dzisiaj mamy spotkanie i ksiądz będzie mowił,czy dana osoba jest dopuszczona.Jak myślicie dopusci mnie?A jak nie dopuści to będę musiał chodzić od nowa,czy rozmowa z rodzicami itd.?

Dodam,że ksiądz jest "niby" surowy.

cristiano_ronaldo___signature_by_manuexp

Opublikowano

Będziesz musiał mu zlizywac bitą śmietaną z kolan żeby cię dopuścił.

"Jeżeli coś chcesz, to powiedz, i tak tego nie dostaniesz"

Opublikowano

Jeżeli nie dopuści to podejdź po spotkaniu do niego i wyjaśnij mu ,że masz jakieś zajęcia.

Poproś o rozmowę z rodzicami ...

Opublikowano

ja podpisuje tylko niedziele czasami jakies spotkania , rozance mi matka podpisala. spokojnie cie dopusci, bardziej patrzy na zachowanie. ja za miesac mam bierzmowanie. a w nastepny dzies egzaminy

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

A ja się spytam trochę z innej beczki. W której klasie jesteś, że masz bierzmowanie? Bo nie wiem, czy jest ono w 2, czy w 3 klasie gimbazjum, słyszałem wiele wersji.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

jej jakie teraz wymagania...

Jak ja byłem 5 lat temu to trzeba było być na 3 spowiedziach, nie byłem na żadnej i mam bierzmowanie.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

A ja się spytam trochę z innej beczki. W której klasie jesteś, że masz bierzmowanie? Bo nie wiem, czy jest ono w 2, czy w 3 klasie gimbazjum, słyszałem wiele wersji.

W 2 klasie jest egzamin gimnazjalny . uczysz się całej książki . a Egzaminator się pyta ile trzeba złamać grzechów żeby iść do spowiedzi , albo kiedy idziemy do spowiedzi , aż mi się śmiać chciało . A tyle z tym pierdolenia . A 3 klasie jest bierzmowanie , różnie wszyscy mają , zależy kiedy biskup przyjedzie , w jednej parafii jest 17 , a w drugiej np 20

Opublikowano

ja pierdole.. 'ksiądz jest surowy' - a co to, twój rodzic, czy kto? miej go w dupie, nie róbmy z siebie idiotów a`la stare babki w kościele które boją się księdza i słuchają wszystkiego co powie...

@UP

w mojej szkole nikt nie ma czegoś takiego jak 'uczenie się' jakichś pytań itd.. nie wiem, jaki byłby tego sens?

Opublikowano

ja pierdole.. 'ksiądz jest surowy' - a co to, twój rodzic, czy kto? miej go w dupie, nie róbmy z siebie idiotów a`la stare babki w kościele które boją się księdza i słuchają wszystkiego co powie...

Znam takiego Co nie dopuścił ksiądz go . Jak koledzy mi opowiadali to księdza z liścia walnoł a ten mu oddał . xD

Opublikowano

Znam takiego Co nie dopuścił ksiądz go . Jak koledzy mi opowiadali to księdza z liścia walnoł a ten mu oddał . xD

kościół to jedna, wielka hipokryzja. to już nie 'skupisko wiary', a zakon bogatych pedofili, którym po latach 'służby' pierdoli się w mózgach. tyle na ten temat.

Opublikowano

Zależne od parafii.

@UP

w mojej szkole nikt nie ma czegoś takiego jak 'uczenie się' jakichś pytań itd.. nie wiem, jaki byłby tego sens?

Bo sakrament bierzmowania to sakrament dojrzałości chrześcijańskiej i żeby mieć bierzmowanie wymagane jest mieć choć trochę wiedzy na temat chrześcijaństwa.

kościół to jedna, wielka hipokryzja. to już nie 'skupisko wiary', a zakon bogatych pedofili, którym po latach 'służby' pierdoli się w mózgach. tyle na ten temat.

Prawda jest inna, nie mówię że nie zdarzają się patologiczne sytuacje, ale bez przesady, ja w życiu nie trafiłem jeszcze na księdza który pozornie czynił dobro. Więc nie wciskaj kitu.

Opublikowano

Dużo znałem księży i znam i żaden to nie pedofil , pomagają , organizują imprezy młodzieżowe, jest git . To że jakiś pedofil się znalazł to nie znaczy że wszyscy tacy są .

Opublikowano

Najwidoczniej mało wiesz.. Nawet te wasze priorytety- księża, którzy nie są 'zepsuci', przyznają, że struktury kościoła, kościół jest zepsuty. Pod tym względem, że kiedy ludzie mają kryzys, nie mają co do garnka włożyć, oni jeżdżą mercedesami, nówkami z salonu i na dodatek wołają na 'ofiarę', bo kościół trzeba wyżywić. Tylko naiwniacy się na to nabierają.. Pogadajcie sobie z rodzicami, dziadkami, jak wyglądał kościół ze 30 lat temu, czy księżom tak się powodziło jak dziś.

Opublikowano

Skąd mamy wiedzieć? Myślę, że tak. Ale nie możemy tego potwierdzić niczym .-.

@offtop

MPCForum - religia, problemy życiowe, beka, a nie jakieś forum o hackowaniu. W pogaduszkach co trzeci temat zawiera treść "kościół jest zły, ja nie wierzę. Teraz hejtujcie mnie bo chcę mieć posty".

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Najwidoczniej mało wiesz.. Nawet te wasze priorytety- księża, którzy nie są 'zepsuci', przyznają, że struktury kościoła, kościół jest zepsuty. Pod tym względem, że kiedy ludzie mają kryzys, nie mają co do garnka włożyć, oni jeżdżą mercedesami, nówkami z salonu i na dodatek wołają na 'ofiarę', bo kościół trzeba wyżywić. Tylko naiwniacy się na to nabierają.. Pogadajcie sobie z rodzicami, dziadkami, jak wyglądał kościół ze 30 lat temu, czy księżom tak się powodziło jak dziś.

Tu Ci przyznam racje . Na misjach księża nie mają co jeść a tu : msza 50-100 zl , chrzest 600 zł , wesele 1000 , pogrzeb 700 , wypłata , koleda 50-100 zł x100-200 domów

Opublikowano

Proszę państwa to nie tematy "Czy ksiądz to pedofil" więc nie kłócice sie na ten teamat a jak juz chcecie to zróbcie własny.

"Jeżeli coś chcesz, to powiedz, i tak tego nie dostaniesz"

Opublikowano

Niestety nie dostąpisz zaszczytu bierzmowania i będziesz przez wieczność torturowany w jeziorze wiecznie płonącego ognia.

Pozdrawiam.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Tu Ci przyznam racje . Na misjach księża nie mają co jeść a tu : msza 50-100 zl , chrzest 600 zł , wesele 1000 , pogrzeb 700 , wypłata , koleda 50-100 zł x100-200 domów

Dlatego domeny księży typu 'służba bogu' są dla mnie śmieszne.. Za opowiadanie ludziom historii mają życie w luksusie. Jeśli chcą służyć, niech porzucą bogactwa i oddadzą się służbie.

Opublikowano

Haha o Boże, beka .
Ja miałem marne 3 podpisy, wszędzie pusto to mi matka podrobiła wszystko, cóż za problem :D .

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

Wszystko zależy od księdza, zapewne powie że za mało podpisów i musisz chodzić kolejny rok.

Powodzenia

Jak jest przydupas to nie dopuści , jezus każdemu daje szanse , ksiądz który nie da nie jest księdzem

Opublikowano

Jak jest przydupas to nie dopuści , jezus każdemu daje szanse , ksiądz który nie da nie jest księdzem

Księża to chuje i wyzyskiwacze. CHWDK.

1351788161-U286260.png

Opublikowano

Po drugie, zawsze możesz być bierzmowany w innym okresie/innej parafii.

1363701576-U247153.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...