Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ksiądz dopuści mnie do bierzmowania?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na chuj ci to?

Żeby mieć ślub kościelny , chyba każdy katolik go ma .

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

Najwidoczniej mało wiesz.. Nawet te wasze priorytety- księża, którzy nie są 'zepsuci', przyznają, że struktury kościoła, kościół jest zepsuty. Pod tym względem, że kiedy ludzie mają kryzys, nie mają co do garnka włożyć, oni jeżdżą mercedesami, nówkami z salonu i na dodatek wołają na 'ofiarę', bo kościół trzeba wyżywić. Tylko naiwniacy się na to nabierają.. Pogadajcie sobie z rodzicami, dziadkami, jak wyglądał kościół ze 30 lat temu, czy księżom tak się powodziło jak dziś.

Wiem o tym dobrze, ale nie wciskaj kitu że cały kościół jest zepsuty, hipokyzja itd.

Dlatego domeny księży typu 'służba bogu' są dla mnie śmieszne.. Za opowiadanie ludziom historii mają życie w luksusie. Jeśli chcą służyć, niech porzucą bogactwa i oddadzą się służbie.

Życie w luksusie? Zapomniałeś że nie mają rodzin na utrzymaniu.

Opublikowano

Śmieszni są Ci co w księży wieżą .
Hahaha, Oni są śmieszni. Jebani śpią na pieniądzach jeżdżą, luksusowymi samochodami, mają domy, laptopy , telewizory. Na boku jakieś laseczki i rodzinki . Codziennie przychodzą do kościoła najebią się winem , zwalą se pewnie konia ot i po sprawie. Powiem tyle, że to naciągacze, żadnemu nie wierze, każdy jest taki sam. Jeszcze pamiętam protokół z tego roku, jak chcieli powybijać kobiety, za to, jeżeli nie będą im usługiwać. PRECZ Z NIMI

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

Hahaha, Oni są śmieszni. Jebani śpią na pieniądzach jeżdżą, luksusowymi samochodami, mają domy, laptopy , telewizory. Na boku jakieś laseczki i rodzinki . Codziennie przychodzą do kościoła najebią się winem , zwalą se pewnie konia ot i po sprawie. Powiem tyle, że to naciągacze, żadnemu nie wierze, każdy jest taki sam. Jeszcze pamiętam protokół z tego roku, jak chcieli powybijać kobiety, za to, jeżeli nie będą im usługiwać. PRECZ Z NIMI

wierzyć to można w coś co nie istnieje, a księża istnieją xDDD reszta prawda

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

Jezus miał luksusy ? Owszem jest postęp ale bez przesady , przeciętnemu kowalskiemu wystarcza na utrzymanie rodziny , a ten ma legytko z 5-6 tys ,

Opublikowano

Wiem o tym dobrze, ale nie wciskaj kitu że cały kościół jest zepsuty, hipokyzja itd.

Życie w luksusie? Zapomniałeś że nie mają rodzin na utrzymaniu.

Kościół? Cały. Może nie niektórzy księża, ale kościół, owszem. Nie mają rodzin na utrzymaniu, a mają większą pensję dla siebie niż 5-osobowa rodzina.

Opublikowano

Zależy na kogo trafisz. Ja miałem 95 % podpisów i na teście miałem powiedzieć 7 grzechów głównych od końca. Nie powiedziałem i nie zdałem w pierwszym terminie. Potem mówił, że robił sobie jaja i mam przyjść na poprawkę, ale zlałem już na niego.

Nie mam bierzmowania i nie czuje się jak jakiś wyrzutek społeczeństwa :).

Opublikowano

Doopuścił mnie kur*a <3

temat do zamknięcia,pytałem się o to czy ksiądz mnie przepuści,a ludzie opisywali swoje anonsje seksualne z księżami itd.

Co parafia to obyczaj,tu w dupe,tam w pysk xD

cristiano_ronaldo___signature_by_manuexp

Opublikowano

Doopuścił mnie kur*a <3

temat do zamknięcia,pytałem się o to czy ksiądz mnie przepuści,a ludzie opisywali swoje anonsje seksualne z księżami itd.

Co parafia to obyczaj,tu w dupe,tam w pysk xD

A zlizywales śmietaną z kolan?

"Jeżeli coś chcesz, to powiedz, i tak tego nie dostaniesz"

Opublikowano

O lool! :D

Ja mam tylko podpisy z mszy co niedzielę. Ok 20 podpisów, 0 spowiedzi i tylko jedne gorzkie żale. Reszta 0.

Ale i tak mnie dopusci :)

skpUo.png

Opublikowano

Wiesz tyle co pikatchu w tym temacie, możesz już zamilczeć.

Jezus miał luksusy ? Owszem jest postęp ale bez przesady , przeciętnemu kowalskiemu wystarcza na utrzymanie rodziny , a ten ma legytko z 5-6 tys ,

Kościół? Cały. Może nie niektórzy księża, ale kościół, owszem. Nie mają rodzin na utrzymaniu, a mają większą pensję dla siebie niż 5-osobowa rodzina.

Zacznijmy od tego że jakby cały Kościół był zepsuty to ta religia dawno ległaby w gruzach. Dwa jeśli już jesteśmy przy pensjach to to w dużej części zależy od parafii, jaka duża jest itd.

Owszem księża żyją dobrze, tak zawsze było- od wieków (jak nie wiesz to trochę historii przestudiuj), więc już tak raczej zostanie, po za tym organizują dla dzieciaków różne atrakcje jak wyjazdy na wakacje itd. Więc nie pierdol że cały hajs pożerają i cały Kościół jest zepsuty.

BTW pewien ksiądz dostał na urodziny od rodziców auto i ludzie na parafii już gadali że sobie za kasę ze mszy itd. kupił, wielu wypowiada się w temacie nie mając bladego pojęcia.

Opublikowano

Żeby mieć ślub kościelny , chyba każdy katolik go ma .

Ale nie da ci ślubu jak mu na tace nie dasz z kilka stów.

To jest śmieszne, oni niby są posłańcami boga czy cholera wie kim,a za chrzest, ślub czy pogrzeb trzeba wyłożyć ciężką kasę.

Tylko raz w życiu zdarzyło mi się spotkać księdza, który powiedział młodej parze "co łaska", odpalili mu 200zł i ślub się odbył bez żadnych komplikacji, ale to był staruszek i pewnie nie miał już na co wydawać pieniędzy :)

Jak dla mnie to jest zwykły zakład usług duchowych czy coś w tym rodzaju i prawda jest taka że bóg i wiara mają tutaj najmniejsze znaczenie, bo liczy się tylko kasa!

Gdzie się podziało, głodnego nakarmić, spragnionego napoić a nagiego przyodziać? Rozumiem żeby pobierać skromne opłaty, ale za ślub to trzeba wywalić minimum tysiąc złotych a w urzędzie dostaniesz go za 80zł tylko bez wody święconej i śpiewającego pingwina przed ołtarzem.

58815786.jpg

Opublikowano

Ja mam jakieś bierzmowania w dupie zastanów sie czy chcesz je mieć i czy wierzysz w boga bo jak ja słysze te wszystkie bajki co on zrobił czego nie zrobił to mi sie az chce rzygać.

40143183857070538758.png

333 Posty

28.03.2013

Opublikowano

kościół to jedna, wielka hipokryzja. to już nie 'skupisko wiary', a zakon bogatych pedofili, którym po latach 'służby' pierdoli się w mózgach. tyle na ten temat.

Jak ktoś wie o hipokryzji kościoła tylko z mediów to się nie dziwie. No tak, księża to najwięksi hipokryci, co tam państwo, państwo jest uczciwe i Tusk nas w chuja nie robi. I inni też są uczciwi.

Oj wam gimbusy to się we łbach pierdzieli. Możesz dać na tacę, nie musisz. gdzie płacisz za kościół? To tylko twoja dobrowolna ofiara. Zdarzyły się przypadki, być może, ale od razu wrzucać wszystkich do jednego worka, to czysty kretynizm.

A co do pedofili, to tylko idioci, którzy chwycili ten temat w mediach się go trzymają i afiszują się przed każdym, kto próbuje powiedzieć coś o wierze.

A wniosek z tego taki: nie poruszać na tym dziwnym forum kwestii wiary, kościoła, księży itp, itd.

I tyle ode mnie w temacie.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Ja mam jakieś bierzmowania w dupie zastanów sie czy chcesz je mieć i czy wierzysz w boga bo jak ja słysze te wszystkie bajki co on zrobił czego nie zrobił to mi sie az chce rzygać.

jakie bajki?

Opublikowano

Miałem tak samo... zapłaciłem te ,,obowiązkowe"" 20 zł, minka mu się poprawiła i bez gadania mnie dopuscił xD

Opublikowano

Jak ktoś wie o hipokryzji kościoła tylko z mediów to się nie dziwie. No tak, księża to najwięksi hipokryci, co tam państwo, państwo jest uczciwe i Tusk nas w chuja nie robi. I inni też są uczciwi.

Oj wam gimbusy to się we łbach pierdzieli. Możesz dać na tacę, nie musisz. gdzie płacisz za kościół? To tylko twoja dobrowolna ofiara. Zdarzyły się przypadki, być może, ale od razu wrzucać wszystkich do jednego worka, to czysty kretynizm.

A co do pedofili, to tylko idioci, którzy chwycili ten temat w mediach się go trzymają i afiszują się przed każdym, kto próbuje powiedzieć coś o wierze.

A wniosek z tego taki: nie poruszać na tym dziwnym forum kwestii wiary, kościoła, księży itp, itd.

I tyle ode mnie w temacie.

Polecam poczytać gazetę "Fakty i mity" lub sięgnąć do czeluści internetu, może stamtąd dowiesz się czegoś więcej o tym całym Kościele niż od księdza na religii.

rydah for life

Opublikowano

Ja nie chodziłem na comiesięczne spotkania byłem może z 2 razy nooo i tak wyszło że mnie wywalił a co niedziele się chodziło itd no ale to było z trzy, trzy i pół roku temu tak więc nie wiem od tamtej pory nie byłem w kościele ^^ nie wiem coś tam mu szepnij do ucha może chłopców lubi :D i dasz radę się wybierzmować

1377774857-U369478.png <<<CIEKAWE KURFA DLACZEGO?

Opublikowano

Nie wiem do czego teraz bierzmowanie kiedyś ludzie wierzyli i naprawdę jeśli ktoś nie miał bierzmowania uważano go za gorszego. Teraz to już kościół to druga polityka, Ja od kościoła jak najdalej.

Opublikowano

Polecam poczytać gazetę "Fakty i mity" lub sięgnąć do czeluści internetu, może stamtąd dowiesz się czegoś więcej o tym całym Kościele niż od księdza na religii.

Ty wierzysz w to co jest w internecie? To ty chyba nie do końca normalna jesteś. Internet to bagno, z którego prawdy nie wyciągniesz.

Czeluście internetu, tak? Czyli prześmiewcze kwejki, na których każdy ksiądz to pedofil, bogaty w cholerę i jeżdżący mercem za pół miliona. Nie, dziękuje.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...