Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworze własny serwer real life. Co wg. was pasowało by umieścić na takim serwerze i o co zadbać?

Przemek4810

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.

Tak jak w temacie szukam dodatkowych pomysłów na serwer naśladujący normalne życie. Nie chce się sugerować tylko i wyłącznie własnymi pomysłami, ponieważ ja na takim serwerze nie będę normalnie grał tylko inni gracze, a więc pytanie do was: czego oczekujecie na takim serwerze?

Prace nad serwerem już trwają, więc chciałem się jak najwcześniej dowiedzieć się jakie są wasze pomysły, póki jeszcze wiele pomysłów można zrealizować.

PS.

Szukam budowniczych, a także techników do pomocy przy tworzeniu serwera.

Moje gg: 34716993

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Firmy prywatne i publiczne będą na pewno, ale czy fabuła będzie pasować na serwer tego typu to nie wiem. Co do banków to jeszcze przemyśle jeszcze ten pomysł.

Opublikowano

Jakieś śluby, dzieci. System prawa, straż pożarna, policja. I oczywiście jakieś używki ^^, loty w kosmos. Było by super gdybyście dodali takie coś xD

17abys.png              

"Haters gonna hate hate hate hate"

Opublikowano

Hmm... Śluby można by dodać, jednak posiadanie dzieci rozumiesz jako dodawanie botów, które spełniają role dziecka czy innych graczy? Prawo i policja to są dobre pomysły, jednak czy straż pożarna ma jakikolwiek sens? Chyba nie. Co do używek jeżeli istnieje modyfikacja, która działa na serwerach to mogę dodać, a loty w kosmos nie będą pasowały do typu serwera, jednocześnie jest to trudne do zrealizowania ze strony technicznej.

Opublikowano

Za policje będą robić Admini i Moderatorzy :).

Straż pożarna chyba nie będzie potrzebna bo rozprzestrzenianie się ognia jest wyłączone ze względów bezpieczeństwa.

Magula podała kilka fajnych pomysłów które weźmiemy pod uwagę podczas prac nad serwerem.

Wielkie dzięki.

Opublikowano

Gangi, jak w gta samp:D ewentualnie jeszcze mody na pojazdy oraz bron, jesli chodzi wam o RP w naszych czasach. Sam budowalem calkiem niedawno tego typu rzeczy (bylem gm - zrezygnowalem) na jednym z serverow. Mam ssy, jesli chcecie moge wyslac na priva;)

Opublikowano

Zrób restauracje , miejsca pracy , domy do wynajęcia ( np. w jakimś bloku ) , jakieś wypłaty dla graczy co 30 dni ( minecraftowych ) , za kase pójdzie się np. do centrum handlowego ;d , pomysłow jest dużo , a pluginów mało

Opublikowano

Zrób wiejski Real Live. Pare modów przydatnych do tego, fabułe, zrobić żeby na samym początku można było wybrać kim chce się zostać itp. Taki pomysł sam wymyśliłem i myśle, że będe miec kiedyś takiego serwra. Mam jeszcze 1 pomysł, ale narazie podam 1.

Opublikowano

Serwer będzie posiadał modyfikacje więc możliwości są o wiele większe, niż jak bym używał samych pluginów. Co do broni to moim zdaniem jest to zbędne, zamiast poprawić grę na serwerze to tylko ją popsuje, a także nie będzie pasowało do typu serwera. Nad pojazdami myślałem, lecz są za bardzo zbugowane aby je dodawać. Takie rzeczy jak np. miejsca pracy publiczne , a także prywatne będą. Co do domów do wynajęcia to one na pewno znajdą się na serwerze tak samo jak i hotele czy działki pod prywatne firmy.

Opublikowano

Zrób restauracje , miejsca pracy , domy do wynajęcia ( np. w jakimś bloku ) , jakieś wypłaty dla graczy co 30 dni ( minecraftowych ) , za kase pójdzie się np. do centrum handlowego ;d , pomysłow jest dużo , a pluginów mało

Centrum Handlowe dobry pomysł :)

Opublikowano

Śluby, mieszkania do wykupienia, sklepy, wszystko co masz w normalnym życiu. Żeby wysłać prywatną wiadomość do kogoś musisz iść na pocztę, zasięg czatu zmniejszony do np. 50 kratek, dużo tego można wymyślić :)

Opublikowano

Metro,śluby,gracz może wynajmować mieszkanie (oczywiście wpłata co tydzień bo co miesiąc to zbyt długo),Firmy,plugin factions na gildie oczywiście domy gildijne

,widziałem jakiś plugin że ci kurier przynosi wiadomość prywatną (nie wiem dokładnie jak to działa),stadiony(jest jakiś plugin na piłkę nożną),paintball,więcej jedzenia,rud oraz narzędzi,i mod na parkoura ! SmartMoving czy jakoś tak.

Opublikowano

Nie piszcie rad ani pomysłów tych które zostały już uwzględnione. Co do factions to ten plugin NIGDY nie znajdzie się na moim serwerze. To jest serwer real life więc tego się trzymajmy. Co do serwera to na pewno znajdą się prywatne firmy, mody takie jak build craft czy ic2, hotele, prywatne działki, metro, czy np. ratusz. Na serwerze będą wyłączone potwory(nie mylić ze zwierzętami), nether i ulepszanie przedmiotów. Takich rzeczy nie ma w normalnym życiu ,więc także nie znajdą się one na serwerze. Napiszcie mi jeszcze czy zagralibyście na takim serwerze. Ja tego serwera nie robię tylko dla siebie, tylko dla innych graczy, więc to od was zależy co będzie na serwerze a czego nie. Jeżeli znajdzie się chociaż kilka osób chętnych do tego aby zagrać na tym serwerze i własnymi siłami bogacić się, a także iść w takim kierunku w jaki się chce to doda mi to olbrzymiej motywacji do dalszej pracy. Ja tylko dbam o to aby gracz miał wiele możliwości i dobrze się bawił. Jeżeli chcesz mi pomóc przy serwerze to zgłoś się do mnie na gg: 34716993

Opublikowano

Ja bym dodał jakieś mody np industrial craft i zrobił elektrownie np za korzystanie z lini jakaś opłata na tydzień. Kara za nie zgloszenie własnego wytwarzania prądu. Jak eś wodociągi np z build craft.

Opublikowano

Elektrownie z ic2 będą na pewno. Jednak proszę was o to aby zanim napisze się kolejny post należy przeczytać wszystkie pozostałe posty, abym nie musiał czytać tych samych pomysłów po kilka razy, ponieważ to nie ma sensu. Tak samo jak napisałem w moim poprzednim poście napiszcie mi czy zagralibyście na takim serwerze.

Opublikowano

wszystko prawię wymienione ale najlepiej jakby było coś takiego że Admin nie jest bogiem dajmy Przykład

napisał koleś na czacie do admina "No weź to ogarnij" i tu ban dla pana leci

na wielu serwerach jest coś takiego że Admin pokazuje tylko graczą że on może wszystko a gracze nic więc wy macie klękać na kolana

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...