Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy papież - donosiciel?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A mi się nie podoba, do tego, że nagle usunęli o nim informacje, na 100% jest w tym chociaż trochę prawdy, bo dlaczego by to usunęli ? porażka :D

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

a polski papież to myślisz ile miał lat?

poza tym papieżem nie może zostać byle ksiądz, trzeba mieć odpowiedni stopień do tego

Dlaczego się wypowiadasz, jeżeli nie wiesz? Papieżem może zostać ochrzczony pełnoletni mężczyzna i nie musi być księdzem, proboszczem, biskupem, arcybiskupem czy też kardynałem.

Niestety nigdy nie został wybrany zwykły mężczyzna, więc nie wybierają tak.

Co do tematu:

Nie za bardzo mnie to obchodzi. Co z tego, że papież to "donosiciel"?

Na MPC powiadają ludzie "Nie liczy się przeszłość" :)

QtiV6xY.gif

Opublikowano

troszke za stary, ale da rade =)

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

Po pierwsze, to ta informacja wróciła na wikipedię i uzupełniona o dodatkowe informacje, po drugie, nawet nie wiecie co się działo w czasie junty w tych latach więc co wy dzieciaczki możecie wiedzieć? W tych czasach podobnie jak w Chile do władzy doszli ludzie którzy chcieli zrobić z komunistami porządek, i bardzo dobrze im to wychodziło, dzięki temu np dzisiaj w Chile jest dodatni przyrost dochodowy a gdy panowali tam komuniści była taka zajebista inflacja że w pewien dzień widelec kosztował w przeliczeniu na nasze 10 zł a w następny 15 zł, w Argentynie też i w końcu ludzie się obudzili i zrobili z komunistami porządek, a papież Franciszek donosił na księży którzy z komunistami współpracowali!

Opublikowano

Nowy papież i już wszyscy go obrażają. Media, Internet, porażka... Gdyby było coś nie tak, to nikt by na niego nie zagłosował. Sam Jan Paweł II Go wypromował, mówili wczoraj w TVN24. Poza tym fajny, miły przyjemny. Uśmiechnięty cały czas, jakoś ten Franciszek mu pasuje.

Opublikowano

Kaś ma rodzine za granicą ;o

A tak do tematu , gość wygląda na spoko papierzyka ;D

ma chyba 77 lat o ile sie nie myle , Czyli za 2 lata, kolejny papierz ? xD

WojakPL - Banned

Opublikowano

Ludzie/media próbują zarobić na tej informacji. Chuj z tym iż nie ma żadnych dowodów ważne ze to papież i na starcie trzeba z niego zrobić najgorszego. Komuś się nie podoba iż został właśnie on papieżem. Chyba żydzi maczają rączki.

Jeżeli chodzi o samego Franciszka. Jest Jezuitą a dla mnie to wystarczający dowód iż będzie bardzo dobrym papieżem. Najbardziej podoba mi się jego ubóstwo* to znak iż odda się ludziom a nie kościołowi/pieniędzy.

Opublikowano

Jak dla mnie lepszego człowieka wybrać nie mogli.Widać że skromny , uczciwy człowiek.

Wiadomo że jeżeli ktoś jest uczciwy i dobry to chcą zrobić z niego głupka i stąd takie informacje

Opublikowano

Dajcie już spokój.. Ja się ciesze, jest z Argentyny i zapowiada się dobrze. O&O

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Chuj kogo papiez obchodzi, wiadomo ze jest chujem. Siedzi sobie na dupie i kurwa ma slugusow od kazdej czynnosci, kiedy to dzieci w afryce umieraja, a on sie pewnie z nich smieje przepuszczajac zlote monety przez palce

Zakładam że sam nie pomagasz dzieciom w afryce, tylko złotówki przez palce przepuszczasz w monopolowym. Nie obrażaj osób których nie znasz, obecny papież jest wyjątkowo skromny, nawet wolał nie jeździć limuzyną tylko busem razem z kardynałami.

Opublikowano

Wybrali staruszka i znowu kurwa jak zginie będzie żałoba 3-7 Dniowa i wszystkie fajne filmy w dupę przepadną ..

nekst.png

Opublikowano

Powiem ci tak, ty na pewno w przedszkolu też donosiłeś na kolegów że ci zabawki kradną.
Wobec tego jakbyś został papieżem i ja napisałbym że donosiłeś, czy kłamałbym?
Nie. Dlatego warto czasami się ogarnąć.
Bo do Wikipedii ma dostęp każdy debil, ja mogę zaraz treść z edytować i napisać że ma burdel w Warszawie...
I co uwierzysz?

Dla mnie mimo wszystko jest fajnym człowiekiem nowy papież i duch święty co jak co, ale ma gust :D

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...