Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy papież - donosiciel?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po wybraniu nowego papieża i gdy już powiedzieli nazwisko pomyślałem, a co tam poczytam o nim na wikipedii.. dobra czytam czytam, a tam jest napisane, że był po prostu donosicielem.. nie wiem ile w tym prawdy bo nie ma tak jakby świadków wiarygodnych na to ale zawsze w czymś jest ziarenko prawdy.. Oczywiście wstawiam zrzut ekranu bo wiedziałem, że skasują to aby "chronić" dobre imię papieża pff :D
papa.png

photo261314.png

Opublikowano

No mi też się podoba bo wygląda na "spoko" gościa no ale zawsze jest jakieś "ale" :D

Krewni Kaś'a są wszędzie :ninja:

why'a

Staraj się rozwijać swoje wypowiedzi. // RS.

Opublikowano

Chuj kogo papiez obchodzi, wiadomo ze jest chujem. Siedzi sobie na dupie i kurwa ma slugusow od kazdej czynnosci, kiedy to dzieci w afryce umieraja, a on sie pewnie z nich smieje przepuszczajac zlote monety przez palce

Opublikowano

Mnie nie specjalnie interesuje nowy papież.

Donosił? Hehe fajnie napisane.

/edit

Benek uciekł z frontu, a Franciszek donosił;P

Opublikowano

co ten obywatel jurij owsiok się na tron papieski wepchoł

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

Długo nie ''popapieżuje'' bo wybrali jakiegoś starego. Jak polak był to 20 ileś lat posługi, to teraz już młodego nie wezmą.

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Długo nie ''popapieżuje'' bo wybrali jakiegoś starego. Jak polak był to 20 ileś lat posługi, to teraz już młodego nie wezmą.

27 lat jeżeli się nie mylę. Też się dziwię że wybrali kogoś kto ma ponad 75 lat, myślę że pociągnie z 10 lat i znów bd wybierać nowego ;P

Opublikowano

Jak dla mnie mogli wybrać trochę młodszego. Jaki jest sens wybierać osobę w podeszłym wieku? Jak można wybrać na papieża osobę w wieku 60 lat.

Opublikowano

Jak dla mnie mogli wybrać trochę młodszego. Jaki jest sens wybierać osobę w podeszłym wieku? Jak można wybrać na papieża osobę w wieku 60 lat.

a polski papież to myślisz ile miał lat?

poza tym papieżem nie może zostać byle ksiądz, trzeba mieć odpowiedni stopień do tego

<>

Opublikowano

a polski papież to myślisz ile miał lat?

poza tym papieżem nie może zostać byle ksiądz, trzeba mieć odpowiedni stopień do tego

Wiem o tym. Ale byli nominowani księża którzy mieli 60 lat.

Opublikowano

Po wybraniu nowego papieża i gdy już powiedzieli nazwisko pomyślałem, a co tam poczytam o nim na wikipedii.. dobra czytam czytam, a tam jest napisane, że był po prostu donosicielem.. nie wiem ile w tym prawdy bo nie ma tak jakby świadków wiarygodnych na to ale zawsze w czymś jest ziarenko prawdy.. Oczywiście wstawiam zrzut ekranu bo wiedziałem, że skasują to aby "chronić" dobre imię papieża pff :D

papa.png

co sie dziwisz jest Jezuitem... poczytaj o nich troche

muzycznapomaranczvandet.png

Opublikowano

Może być, ale trochę starosć mu doskwiera

Nie widać po nim że ma aż tyle lat. Ale to nie potrwa zbyt długo. Za parę lat znowu będą wybory. Tak myślę.

Opublikowano

A Ty nie słyszałeś o takiej zasadzie JP ?

Mnie to tam nie obchodzi od czasów kiedy odszedł św. pamięci J.Paweł II.

Opublikowano

każdy ma swoją przeszłość i jak ktoś się staje sławny wychodzi ona na wierzch. ale oni wybierając go napewno o tym wiedzieli

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...