Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak sie bijecie?

SayIt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam do Was takie pytanie jak się bijecie?Nie chodzi mi tutaj o to, ze podchodzisz do kolesia z klasy i zaczynasz go bic.

Chodzi mi to jak sie bronicie.

Bo nie wiem jak to robic, nie chce zapisywac sie na zadne karate czy inne sport walki.

Jestem w 1 klasie gimnazjum, wiec nie chodzi o to, zeby ladowac kolesia po pysku piesciamy, ale zeby jakos go polozyc i tyle.

Od wakacji cwicze sobie, znaczy robie jakies pompki, podciagam sie na drazku, w miare dobrze jestem zbudowany i kolegow w klasie spokojnie klade na reke, ale jak ktorys sie rzuci to nic nie potrafie zrobic, mimo tego, ze jestem silniejszy od nich.

I nie wiem co robic, bo np rzuca sie na mnie kolega to przeciez nie uderze go z piesci w twarz, a i mam tez problem z tym, ze nie umiem uderzyc kogos mocno, poprostu nie potrafie, ale to nie wina tego, ze nie mam sily tylko, ze nie potrafie kogos tak mocno uderzyc.

W szkole nikt mi nie dokucza, wiec nie chce nauczyc sie tego, zeby ktos mnie przestal bic.

Tylko jak ktos mnie bardzo mocno zdenerwuje, to potrafie go uderzyc, ale tak to nie ma szans, tylko zaczynam lapac go za rece, zeby przestal, ale czasem to nie wystarcza.

Jak wy sie bronicie?Przewracacie kogos na ziemie, czy mocno go tluczecie piesciami?

Sorry za chaotyzm i 0 skladni, ale pisze na szybko.

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

??? Jak to u mnie w szkole są takie oto orangutany, które tylko to potrafią :) A w głowie nic i da się ich łatwo zagiąć mową a nie pięściami siłowo to idioci rozwiązują problemy. Ewentualnie jak to bywa jakieś Wieśniaki ludzie z miasta nie używają sztachet tylko potrafią ze sobą porozmawiać.

No chyba że ktoś cię zaczyna napierdalać to wtedy napierdalasz go tak żeby więcej do ciebie nie podszedł prosta sprawa.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

ja również mam litośc do ludzi i nie potrafię ich uderzyć ale jak to jest konieczne to zachowaj myślenie. Jak masz dojebać i się potem lać to psychika jest najważniejsze bez tego nie dasz rady.

Staraj się oddychać równo i głebokie wdechy jak dojdzie co do czego rzucasz się z nim na ziemię i okładasz po pysku.

Wszystkie sztuki walki są na swój sposób dobre ja polecam muay thai. Chodzę już 4 lata i jestem bardzo zadowolony.

10s7llx.png

By

Maxio!

Opublikowano

To zapisz się na jakiś sport walki i tyle..Nikt Ci nie wytlumaczy jak kogoś zajebać xD

Siła to nie wszystko.Widziałem huherka które rozjebywały byczków;0

Opublikowano

Mam to samo, mam blokadę przy uderzaniu w twarz.

Chyba że na treningach.

Jeśli chcesz się czegoś nauczyć, to bez treningów nic nie zdziałasz.

Idź na boks/kickboxing i wystarczy. Rok/dwa treningu i nikt Ci nic nie zrobi, bo nie będziesz musiał użyć pięści.

Raz go kopniesz i przez tydzień będzie go napierdalać (K1) .

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Jak się bronię? Włączam silne i zakładam abs.

@top

Najlepszą obroną jest dźganie ostrzem, już nikt nie odważy się podejść xD Jeżeli chcesz się przed kimś bronić to zapisz się na Karate lub Judo, tam możesz się łatwo nauczyć dobrej obrony.

Opublikowano

Szczerze, to na karate chodziłem rok (niebieski pas trzeciego stopnia). Na piłkę ręczną chodziłem 2 lata ( to uwierz że jest większym sportem walki od karate) i teraz od czasu Marcina z MjM chodzę na Kick Boxing. W tej chwili mierzę 198 cm, waga 105 kg. Biję się w tedy, gdy mnie ktoś atakuje i jeszcze dotychczas nie przegrałem.

Raz miałem przygodę, że szedłem sobie miastem i nagle jakiś cygan stanął 1,5 metra przed mną, wyciągnął nuż i mówił żebym dał mu kasę. Schylił nóż, już mu kasę daje i z prawej nogi strzał w pysk z całej siły. Potem wziąłem mu ten nóż wyrzuciłem daleko, on wstał i walka była kontynuowana. Dostał 2 strzały i niestety nie mógł kontynuować walki.

To jest najśmieszniejsze, że ludzie stali w kółku i się patrzyli...

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Karate lub Judo,

karate i obrona ok.

Na piłkę ręczną chodziłem 2 lata ( to uwierz że jest większym sportem walki od karate)

Trenowałeś chyba u wieśka z pod sklepu.Ja jakoś trenuje 8 rok i nie mam problemów z cwaniakami z ręcznej a oni tak;)

Opublikowano

karate i obrona ok.

Trenowałeś chyba u wieśka z pod sklepu.Ja jakoś trenuje 8 rok i nie mam problemów z cwaniakami z ręcznej a oni tak;)

Czytaj ze zrozumieniem... Czy ja napisałem, że miałem z nimi problem? Napisałem, że piłka ręczna jest swego rodzaju sportem walki i jest bardzo kontaktowy. Tam non stop jest walka.

Co do tematu autorze najpierw jeżeli jesteś jakąś kluską etc. popracuj nad sobą, a potem idź się uczyć walczyć, bo jak patrzę na tych co chodzą na kick boxing już 6 rok, a ja pierwszy i odległość między mną i tym człowiekiem jest ogromna ( to znaczy gościu był kluską i przez 6 lat nic nie zrobił ze sobą).

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Najlepiej zapisać się na coś.

Jak nie chcesz to na YT jest wiele poradników jak wykonać dźwignie itp. więc w domu możesz się nauczyć pod warunkiem że masz kogoś kto ci pomoże, bo sam się na pewno nie nauczysz.

Swoją drogą chodziłem kiedyś na samoobronę, zajebista sprawa, polecam.

Opublikowano

Klucha nie jestem, jestem wysportowany, no ale blokuje sie jak mam kogos dosc mocno uderzyc.Chyba sie na cos zapisze, co mi polecacie?

Opublikowano

Normalnie jak sie coś rzuca na Ciebie odepchnij go i szybki but w twarz z boku i gościu pada na kilka sekund nie wiedząc co się z nim dzieje ,ale musisz dać rade normalnie dosięgnąć nogą,a i musisz być rozciągniety najlepiej.Druga sprawa to możesz zrobić tak,że dostaje prawy potem lewy i low kick.I gościu będzie wiedział,że cos potrafisz :D No konbinacji w kickboxingu jest dużo :P

Ale proponuje w Twoim przypadku zapisać się na ten kicboxing.Zobaczysz przyda Ci się i będziesz już po roku zadowolony z tego co umiesz.Ważniejsza jest technika niż siła :P

Przykład: Kumpel chodził 2-3lata na kickboxing i pod klubem przyczepiło się 2 typków i coś sie tam pruli :D No to on wziął sprawe w swoje ręce i najebał im tak,że lepiej nie mówić,a było ich dwóch xD Więc widzisz jak kicboxing jest dobrym sportem walki ;)

1379148048-U870856.png

Opublikowano

Kick Boxing polecam. 2 lata stażu.

Masz tam kickboxing i mma (przynajmniej u mnie tak jest)

jak się bronić? Mi tam bardzo prosto takich leszczy położyć bo jednak cos wiem. Dla laików najlepiej to nie dać się przewrócić, żeby on był na górze a Ty na dole, wtedy jestes przegrany bo nic nie potrafisz. Jak się złapię to za wszelką cenę spróbuj go odepchać od siebie, jak Ci się już uda to wyprowadź kopnięcie na nogę

QhAI3gs.png

Bij z całej siły, dla Ciebie (laika) najlepiej uderzyć goleniem. Daje Ci pewnosc ze go zaboli, musisz dobrze trafić. Jak trafisz idealnie to zakwiczy i przyklęknie, wtedy z całej siły go odpychasz i on upada a Ty robisz dosiad i jest Twój <3

skpUo.png

Opublikowano

@up rysunek zajebisty <3:D

Uderz noga i reka jednoczesnie, nie bedzie wiedzial co chronic :D ryj czy noge ;p jak dobrze uderzysz w kolano tak jak pisal up to sie zlozy jak scyzoryk

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

Czytaj ze zrozumieniem... Czy ja napisałem, że miałem z nimi problem? Napisałem, że piłka ręczna jest swego rodzaju sportem walki i jest bardzo kontaktowy. Tam non stop jest walka.

Co do tematu autorze najpierw jeżeli jesteś jakąś kluską etc. popracuj nad sobą, a potem idź się uczyć walczyć, bo jak patrzę na tych co chodzą na kick boxing już 6 rok, a ja pierwszy i odległość między mną i tym człowiekiem jest ogromna ( to znaczy gościu był kluską i przez 6 lat nic nie zrobił ze sobą).

Szachy też są swego rodzaju sportem walki i jest bardzo kontaktowy. xD

@Topic

Garda, a reszta to zależy od sytuacji. Nie ma na to recepty

Opublikowano

Rozmawiam z delikwentem i staram się uniknąć bójki. Jeśli jednak trzeba się bronić to pomaga w tym znajomość tzw. "punktów witalnych" na ciele człowieka. Poszukaj, a dowiesz się o co mi chodzi :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Rozpierdalam śmieci ironią.

Zacznij chodzić na siłownię albo w domu coś robić to po roku żaden z metinowych cwaniaków się źle nie odezwie.

Trolling is a art.

Opublikowano

A ten kto Ciebie denerwuje to kim gra? Bo jak surą BM to lipa bo absy na magię ciężko zrobić w szkole

Odpal silne i załóż jakieś absy i z duchowego go weź i padnie :)

photo261314.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...