Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Religia

xKakashix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A skąd wziął się wasz bóg ?

Wy twierdzicie, że wszechświat musiał zostać stworzony przez boga, bo nie mógł sam powstać.

W takim razie kto stworzył boga, bo przecież nie mógł sam siebie stworzyć c'nie ?

W tym rzecz, że wiara w Boga zakłada że Bóg był na początku, nie było niczego przed nim.

Ale ja zadałem tylko tezę - skoro wszystkie religijne postulaty obalamy naukowo, wytłumaczcie naukowo w jaki sposób z niczego, powstało coś - niewyobrażalnie mała cząstka, o niewyobrażalnej gęstości.

Nic nie bierze się z niczego, czyż nie?

sygnatura2.png

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A skąd wziął się wasz bóg ?

Wy twierdzicie, że wszechświat musiał zostać stworzony przez boga, bo nie mógł sam powstać.

W takim razie kto stworzył boga, bo przecież nie mógł sam siebie stworzyć c'nie ?

Po co dochodzisz do takich założeń...

To może tak, kto stworzył Wszechświat? Albo jak powstał?

Są pytania na które ludzie nie będą mieli odpowiedzi, przez jeszcze długi czas, dotyczą one Boga i Wszechświata, więc wychodzenie od takich założeń jest głupie bo jak jedno i drugie udowodnić.

Spotyka się fizyk i ksiądz, obaj starają się udowodnić jak powstał Wszechświat, fizyk nie wyjaśni, ksiądz powie że Bóg, ale znowu jak powstał Bóg... I tak w kółko...

Opublikowano

Mam dowód!!! Bóg istnieje!!! I jest całkiem blisko, bo u mnie w łazience.

Dlaczego?

Bo mama się tam zawsze dobija i krzyczy: Boże, jeszcze tam jesteś?

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Nie dysponujemy taką technologią by odpowiedzieć na to pytanie i prawdopodobnie bardzo długo nie będziemy.

Postęp technologiczny trwa, teleskopy odkrywają coraz to dalsze zakątki wszechświata, może gdzieś tam w przestrzeni znajduje się odpowiedź na to pytanie ?

Chuj wie, nie jestem filozofem.

s2c77Oa.png

Opublikowano

lol czytajac takie tematy na tym forum tez jestem za aborcja i jednostki z iq nizszym niz 100 za przymusowa eutanazja (ewentualnie praca w kamieniolomach)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...