Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Religia

xKakashix

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie wiem czemu tak się buntujecie nie dopuścili was do bierzmowania ? sam w tym roku startuje

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

Debili coraz więcej... Gościu jak chcesz pisać takie rzeczy to pierwsze miej wiedzę na ten temat.

Tyle ode mnie, marne prowo, jak dla mnie możesz wypierdalać.

Opublikowano

a przeczytałeś kiedyś całe pismo ?

Opublikowano

Ja nie mam wiedzy na ten temat? Mi sie wydaje ze ty nie masz wiedzy o swojej wlasnej religi. Przeczytaj 2 Kings 2:23-2:24

Opublikowano

Zaraz się rozpocznie jatka... już 7 userów naraz przegląda temat..

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Też jestem ateistą, ale zakładanie TAK DEBILNYCH TEMATÓW sprawia, że zaczynam wierzyć, że dzisiejsza młodzież jest jakaś inna

(może też jestem inny?).

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Czasy się zmieniają , pojemność puszki mózgowej też

Opublikowano

Religia to zlo!

Religia sama w sobie nie jest zła, bo ludzie chcą wierzyć w coś/kogoś, kto ma władzę nad tym, czego oni nie potrafią ogarnąć. Źli są ci, którzy usiłują przekabacić wiernych i zarabiać ich kosztem. :)

Opublikowano

Religia to zło i koleś ma rację. Ja jestem ateistą ale wiem, że sam Jezus mówił, że nie chce aby na naszej planecie było wiele religi.. chciał aby była tylko jedna religia czy coś takiego. A dlaczego? No wystarczy spojrzeć w telewizor czy w gazety.. może i wiele ludzi ginie przez chciwość USA (ropa) ale też wielu ginie przez to, że wierzy w innego Boga.

Pozdrawiam kumatych, a katole :

Zhejtuj, a zawiśniesz, pomyśl nim pociśniesz

photo261314.png

Opublikowano

Ja nie mam wiedzy na ten temat? Mi sie wydaje ze ty nie masz wiedzy o swojej wlasnej religi. Przeczytaj 2 Kings 2:23-2:24

Jak chcesz rozmawiać na poziomie to wyjdź od pewnej tezy i ją udowodnij, z resztą co ty możesz wiedzieć, ile masz lat? 17/18, 14,12,13? I tak chuja wiesz, bo taka jest prawda że trzeba mieć bardzo dużą wiedzę żeby na te tematy się wypowiadać.

Religia

to zło i koleś ma rację. Ja jestem ateistą ale wiem, że sam Jezus

mówił, że nie chce aby na naszej planecie było wiele religi.. chciał aby

była tylko jedna religia czy coś takiego. A dlaczego? No wystarczy

spojrzeć w telewizor czy w gazety.. może i wiele ludzi ginie przez

chciwość USA (ropa) ale też wielu ginie przez to, że wierzy w innego

Boga.

Pozdrawiam kumatych, a katole :

Mądralo tak samo giną chrześcijanie jak giną np. wyznawcy buddy, więc nie pierdol głupot, udowodnij to, dokładnymi argumentami.

Lecz wnioskując po twoich wypowiedziach powiesz tyle co kot napłakał.

Opublikowano

Jesteście pojebani gdyby wasz bóg istniał to by się ujawnił a tak to chuj z cebulą jest

Nie ma dowodów że wasz bóg istnieje i tyle biblia to chujstwo a kościół to maszynka do pieniędzy tak samo jak jebany watykan

Macie jakieś dowody że wasz bóg istnieje ? nie to wypierdalać zlizywać pedofilom śmietane z kolan

Opublikowano

Jesteście pojebani gdyby wasz bóg istniał to by się ujawnił a tak to chuj z cebulą jest Nie ma dowodów że wasz bóg istnieje i tyle biblia to chujstwo a kościół to maszynka do pieniędzy tak samo jak jebany watykan Macie jakieś dowody że wasz bóg istnieje ? nie to wypierdalać zlizywać pedofilom śmietane z kolan

Twój nick mówi mi wszystko...

Chwała tym którzy nie zobaczyli a uwierzyli.

Jeśli

patrzysz na pedofile w Kościele przez pryzmat paru księży równie dobrze

można powiedzieć jesli twoj wujek jest żulem to cała twoja rodzina to

zgraja lumpów

Gimbaza all time

To nie gimbaza tylko epidemia debili.

Opublikowano

Jesteście pojebani gdyby wasz bóg istniał to by się ujawnił a tak to chuj z cebulą jest Nie ma dowodów że wasz bóg istnieje i tyle biblia to chujstwo a kościół to maszynka do pieniędzy tak samo jak jebany watykan Macie jakieś dowody że wasz bóg istnieje ? nie to wypierdalać zlizywać pedofilom śmietane z kolan

Chwała tym którzy nie zobaczyli a uwierzyli.

Jeśli patrzysz na pedofile w Kościele przez pryzmat paru księży równie dobrze można powiedzieć jesli twoj wujek jest żulem to cała twoja rodzina to zgraja lumpów

Gimbaza all time

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Rozumiem że to druga księga królewska tak?

Stamtąd poszedł do Betel. Kiedy zaś postępował drogą, mali chłopcy wybiegli z miasta i naśmiewali się z niego wzgardliwie, mówiąc do niego: «Przyjdź no, łysku! Przyjdź no, łysku!» On zaś odwrócił się, spojrzał na nich i przeklął ich w imię Pańskie. Wówczas wypadły z lasu dwa niedźwiedzie i rozszarpały spośród nich czterdzieści dwoje dzieci.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Tak wlasnie o to chodzi, i to jest tylko jeden przyklad. Teraz powiedz mi jak ludzie wyciagaja z religi moraly? Co gdyby nie bylo boga, wiele ludzi wierzacych mowi ze nie obchodzily by ich wtedy co robia, i czy to jest zle. Czy to jest moral?
Religia zostawa wymyslona przez ludzi w czasach kiedy myslano ze ziemia jest plaska, nie znano przyczyny wielu rzeczy, np myslano ze burza jest spowodowana przez zlych bogow, a choroby sa spowodowane przez demonow czy klatwy, tak samo jest z religia dzis. To ze nie umiemy wytlumaczyc czegos to nie znaczy ze jest to sprawa boga.
Spojrzcie np na matke terese, kobieta niby pomaga ludzia, w imie religi. Niby zapewnie im opieke, ale tak naprawde to daje im miejsce zeby lezeli i umarli, bo nie zapewnia im opieki medycznej, mimo tego ze ma taka mozliwosc (foto). Dlaczego? Z wikipedi:

Mother Teresa has been criticized for failing to provide medical care or pain killers because she felt that suffering would bring people closer to Jesus

Opublikowano

Jakbyś dobrze poczytał w Biblii takich przykładów jest wiele:

- Węże zabijające Izraelitów na pustyni,

- Topienie się Egipcjan w Morzu Czerwonym,

- wytępienie prawie całej ludzkości podczas wielkiego potopu,

- Plagi.

PS. Będziemy tak chodzić z jednego tematu o Religii do drugiego? To już się nudne robi. Weź wejdź sobie na portale związane z wiarą i tam się wyżalaj na Religię.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Jakbyś dobrze poczytał w Biblii takich przykładów jest wiele:

- Węże zabijające Izraelitów na pustyni,

- Topienie się Egipcjan w Morzu Czerwonym,

- wytępienie prawie całej ludzkości podczas wielkiego potopu,

- Plagi.

PS. Będziemy tak chodzić z jednego tematu o Religii do drugiego? To już się nudne robi. Weź wejdź sobie na portale związane z wiarą i tam się wyżalaj na Religię.

to są kary ,za złe poczynania :) Dlatego bóg zmartwychwstał .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...