Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Religia

xKakashix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jestem ateista nic nie mam przeciw bogu religii etc każdy wyznaje poglądy jakie chce i robi co chce nie wtrącam się w katolicyzm.

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

to są kary ,za złe poczynania :) Dlatego bóg zmartwychwstał .

Alez uczciwy ten bog. Ukaral nawet ciebie i pierwotnym grzechem za cos czego nie zrobiles, i jezeli nie uwierzysz w jezusa, na podstawie zerowych dowodow, bedziesz sie smarzyl w piekle bez konca.

Ja jestem ateista nic nie mam przeciw bogu religii etc każdy wyznaje poglądy jakie chce i robi co chce nie wtrącam się w katolicyzm.

Nie musisz miec nic przeciwko bogu, i ludzia wierzacych w niego, ale przeciwko religi to jednak powinienes miec wiele. Aborcje sa zabronione w polsce, przez kosciol. W USA chrzescijanie chca aby bylo w szkolach uczone iz ewolucja jest nieprawda, a swiat zostal ztworzony w 7 dni, co jest kompletna bzdura. Nie wspominajac o homofobi czy wojnach w imie religi.

Na dotatek zachecam do przeczytania tego artykulu. Oczywyscte jest z kad takie prawa sie briora...

Opublikowano

Alez uczciwy ten bog. Ukaral nawet ciebie i pierwotnym grzechem za cos czego nie zrobiles, i jezeli nie uwierzysz w jezusa, na podstawie zerowych dowodow, bedziesz sie smarzyl w piekle bez konca.

Nie musisz miec nic przeciwko bogu, i ludzia wierzacych w niego, ale przeciwko religi to jednak powinienes miec wiele. Aborcje sa zabronione w polsce, przez kosciol. W USA chrzescijanie chca aby bylo w szkolach uczone iz ewolucja jest nieprawda, a swiat zostal ztworzony w 7 dni, co jest kompletna bzdura. Nie wspominajac o homofobi czy wojnach w imie religi.

Na dotatek zachecam do przeczytania tego artykulu. Oczywyscte jest z kad takie prawa sie briora...

Akurat przeciw religi nic nie mama le przeciw aborcji dużo mam...

1391961391-U712132.jpg

Opublikowano

To czemu cos powstało z ni czego , kto powiedział że nie ma dowodów na istnienie boga .

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

To czemu cos powstało z ni czego , kto powiedział że nie ma dowodów na istnienie boga .

Kto powiedzial ze cos powstalo z niczego? To ze nie umiemy wyjasnic jak swiat powstal, nie znaczy ze stoji za tym bog. A jezeli chodzi o dowody istnienia boga, to nie ma zadnych!

Opublikowano

jak by nie było boga to by cię tutaj nie było :))) , sam odwoływałeś do pisma świętego , a co to jest ? księga napisana pod natchnieniem ducha świętego , a duch święty to jedna z trzech osób boskich .

Opublikowano

jak by nie było boga to by cię tutaj nie było :))) , sam odwoływałeś do pisma świętego , a co to jest ? księga napisana pod natchnieniem ducha świętego , a duch święty to jedna z trzech osób boskich .

Odwolywalem do bibli zeby pokazac ci jaki to jest stek bzdur. Gdybys ja przeczytal to bys zrozumial o co mi chodzi.

Zadaj sobie pytanie czemu jestes chrzescijaninem. Gdybys urodzil sie w indiach mial bys calkiem inna wiare, i wg chrzescijanow smarzyl bys sie w piekle, poniewaz wierzyles w zlych bogow. Nie masz nawet pewnosci ze chrzescijanstwo jest wlasciwa religia, poza wiara i wlasnym przekonaniem

Opublikowano

Jak wam coś nie pasi to nie wierzcie proste a nie zakładacie głupie tematy nikt was nie zmusza do wiary tyle w temacie.

1391961391-U712132.jpg

Opublikowano

Znawco Bóg nie powiedział że będziesz się smażyć w piekle za to że w niego nie wierzysz. Jak będziesz żył dobrze, w spokoju z innymi, to też pójdziesz do nieba.

Aborcja to zło, a papież zatwierdził ewolucję.

Odwolywalem do bibli zeby pokazac ci jaki to jest stek bzdur. Gdybys ja przeczytal to bys zrozumial o co mi chodzi.

Zadaj sobie pytanie czemu jestes chrzescijaninem. Gdybys urodzil sie w indiach mial bys calkiem inna wiare, i wg chrzescijanow smarzyl bys sie w piekle, poniewaz wierzyles w zlych bogow. Nie masz nawet pewnosci ze chrzescijanstwo jest wlasciwa religia, poza wiara i wlasnym przekonaniem

Za dużo się Naruto naoglądałeś! To co napisałem wyżej.

Kto powiedzial ze cos powstalo z niczego? To ze nie umiemy wyjasnic jak swiat powstal, nie znaczy ze stoji za tym bog. A jezeli chodzi o dowody istnienia boga, to nie ma zadnych!

Tak jak nie ma dowodów że go niema. Dla tych co wierzą odczuwają istnienie Boga, Ci co nie wierzą to nie.

Opublikowano

Jak wam coś nie pasi to nie wierzcie proste a nie zakładacie głupie tematy nikt was nie zmusza do wiary tyle w temacie.

Zmusza nas do zycia z debilami ktorzy chca wprowadzic religie w prawo.

Aborcja to zlo? Niby dlaczego? Jakie ty masz prawo zmuszac kobiety do rodzenia dzieci ktorych nie chca?

Opublikowano

Kolego a co by było jakby twoja matka popierała aborcję?

Nie pisałem już żebyś ze swoim hejtem leciał na portale o wierze a nie na forum o tworzeniu cheatów?

I jaki wogóle ma sens twój temat? Jestem wierzący i nie widzę, żeby jeden random w sieci zmienił moje nastawienie postem "Religia to zło".

PS. Dzięki za określenie debil, bardzo mi miło :).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Jeśli był gwałt to moze byc aborcja . odnosząc się do twojego postu żeby było dziecko musi być kobieta i męższczyzna .

A na czym się opiera konstytucja jak nie na przykazaniach ?

Opublikowano

Jeśli był gwałt to moze byc aborcja . odnosząc się do twojego postu żeby było dziecko musi być kobieta i męższczyzna .

Hahaha, wiec w konstytucji jest 1, 2 i 3 przykazanie? Nie wydaje mi sie. A prawa takie jak nie zabijaj, lub nie kradnij sa oczywste.

Kolego a co by było jakby twoja matka popierała aborcję?

To bym nie istnial i co? Za to wiele dzieci rodzi sie w biednych krajach i umiera szybko, i jaki jest sens ich zyca? Do tego nie mieli nawet szansy aby pojac ze bog istnieje wiec laduja w piekle. I co bog z tym robi? NIC, bo nie istnieje

Opublikowano

Aborcja to zlo? Niby dlaczego? Jakie ty masz prawo zmuszac kobiety do rodzenia dzieci ktorych nie chca?

Aborcja to niszczenie życia - zabójstwo dziecko można oddać do domu dziecka a ty

wypierdalaj.jpg

1391961391-U712132.jpg

Opublikowano

Hahaha, wiec w konstytucji jest 1, 2 i 3 przykazanie? Nie wydaje mi sie. A prawa takie jak nie zabijaj, lub nie kradnij sa oczywste.

To bym nie istnial i co? Za to wiele dzieci rodzi sie w biednych krajach i umiera szybko, i jaki jest sens ich zyca? Do tego nie mieli nawet szansy aby pojac ze bog istnieje wiec laduja w piekle. I co bog z tym robi? NIC, bo nie istnieje

Czemu ma iść do piekła ? Jeśli czynił zgodnie z naturą człowieka jak i przykazaniami pójdzie do nieba .

Odwołam się do moralności ludowej " za dobro będzie nagroda , za zło kara"

Opublikowano

Dziwny masz tok myślenia. Idąc dalej twoim rozumowaniem, wszystkie nowo narodzone dzieci które umrą przez choroby itd. lądują w piekle, chociaż nic złego nie zrobiły by tam trafić.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Rok urodzenia 2004 daje mi wiele o tobie. Nie masz pojęcia o życiu taka jest prawda. Tu nie chodzi już o religię, czy ktoś jest chrześcijaninem, wyznaje buddę itd.

Może wprowadzimy legalnie żebyśmy się kurwa mogli zabijać. Każdy z nas- ludzi, powstał w łonie matki i przez 9 miesięcyprzystosowywał się do życia z innymi po porodzie. Więc aborcja nie różni się od zabijania. Weź lepiej przystopuj z anime i grami bo jeśli dla ciebie śmierć nic nie znaczy to jeszcze jesteś za głupi, albo nikt z bliskich nie odszedł.

Takie dziecko można urodzić i oddać do domu dziecka czy coś, ale nie odbierać mu życie.

Zacznijmy od tego że jesteś idiotą, nie masz podstawowej wiedzy. Tak prawo jest oparte na dekalogu, co więcej jakbyś znał historię to byś wiedział że prawa "nie zabijaj" nie były oczywiste, dzisiaj nawet głowa państwa nie ma prawa zabić człowieka.

Nie masz pojęcia w temacie, jak chcesz polemizować to się doucz i szukaj do tego teologów.

ALE PIERWSZE DOROŚNIJ BO ROK 2004 NIE MA POJĘCIA W TEMACIE.

Opublikowano

Ateiści, postawmy tezę:

Skora Boga nie było, a wszechświat powstał w wyniku wielkiego wybuchu nieskończenie gęstej materii, to skąd się ona tam do cholery wzięła?

sygnatura2.png

Opublikowano

Jakby jakiś pojeb wam zgwałcił dziewczynę/żonę/siostrę/matkę/babkę/inną ważną dla was kobietę etc. to nadal bylibyście tacy przeciwni aborcji ?

s2c77Oa.png

Opublikowano

Jakby jakiś pojeb wam zgwałcił dziewczynę/żonę/siostrę/matkę/babkę/inną ważną dla was kobietę etc. to nadal bylibyście tacy przeciwni aborcji ?

No to pisałem że od tego jest . Ale to już rodzina decyduje czy będzie wychowywało te dziecko . Ale prawnie jest wszystko legalnie .

Ateiści, postawmy tezę:

Skora Boga nie było, a wszechświat powstał w wyniku wielkiego wybuchu nieskończenie gęstej materii, to skąd się ona tam do cholery wzięła?

Bardzo ważne pytanie , nikt nie jest w stanie odpowiedzieć ale wieże że bóg maczał w tym palcami :)

Opublikowano

A skąd wziął się wasz bóg ?

Wy twierdzicie, że wszechświat musiał zostać stworzony przez boga, bo nie mógł sam powstać.

W takim razie kto stworzył boga, bo przecież nie mógł sam siebie stworzyć c'nie ?

s2c77Oa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...