Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź][Dedyk][Autorskie pluginy][DayZ]Serwer zombie survival

Yscad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie

Chciałbym przedstawić wam projekt serwera opartego na Zombie Survival'u.

Na czym by to polegało?

Rozgrywka polegała by na przetrwaniu. Ale nie takim zwykłym przetrwaniu. Większość bloków jest niezniszczalna a jedyną metodą na zdobycie przedmiotów jest szukanie ich w ruinach budynków lub innych niebezpiecznych miejsc. Jedynymi potworami jakie pojawiają się na mapie są zombie. Jeśli pomyślałeś teraz coś w stylu "ahh... zombie, przecież to tylko kilka machnięć mieczem i po sprawie..." to jesteś w błędzie. Są one znacznie bardziej inteligentne, szybsze i wytrzymalsze od standardowego zombie. Musisz jednak pamiętać, że zombie to nie jedyni twoi wrogowie. Temperatura, choroby i odwodnienie mogą być groźniejsze od ugodzenia mieczem. Jednak nigdy nie będzie nic groźniejszego od drugiego człowieka. Żaden zombie nie spróbuje się z tobą zaprzyjaźnić i wbić ci miecz w plecy w najmniej spodziewanym momencie by zagarnąć cały dobytek dla siebie.

Choroby

System chorób będzie bardzo istotny w rozgrywce. Dzięki niemu gracz będzie mógł np. złamać sobie nogę, dostać grypy lub hipotermii. Każda choroba będzie miała swój stopień objawów, który będzie wzrastał wraz z czasem lub otrzymywaniem kolejnych obrażeń oraz swój własny sposób na uleczenie.

Temperatura

Temperatura wpływać będzie na takie rzeczy jak szansa na złapanie jakiejś choroby. Nie ma więc mowy o spokojnym bieganiu po śniegu bez regularnego ogrzewania się przy ognisku. Jeśli jednak masz taki zamiar to musisz przygotować się na szybkie pojawienie hipotermii.

Potwory i zwierzęta

Oprócz zombie na świecie pojawiały by się inne stworzenia takie jak świnie, kury oraz krowy. Wszystkie będą mieć zmodyfikowaną inteligencję. Oznacza to, że zwierzęta będą uciekać przed zombie i graczami a zombie będą je gonić i wiele innych.

Tworzenie własnych obozowisk

Podstawą przetrwania w tym okrutnym świecie jest stworzenie własnego obozowiska. Obozowisko takie przyda się do bezpiecznego ogrzania przy ogniu, wypoczęciu oraz ukryciu swoich ciężko zdobytych przedmiotów.

Zabezpieczanie drzwi, skrzynek oraz włamania

Tak. Dobrze usłyszałeś. Będzie możliwość zabezpieczenia swoich drzwi oraz skrzynek. Nie myśl jednak, że będzie to podobny mechanizm do tego znanego z LWC lub Lockette. Nic bardziej mylnego. Za każdym razem gdy zbudujesz skrzynkę lub drzwi dostaniesz do nich unikalny klucz. Klucz ten będzie całkowicie fizyczny i tylko za jego pomocą będzie można otworzyć zamek. Jeśli zgubisz klucz to no cóż... masz problem. Nie musisz jednak się od razu załamywać. Zawsze możesz znaleźć łom i spróbować wyłamać drzwi. Nie przesłyszałeś się. Każda skrzynka oraz drzwi posiadają swoją własną wytrzymałość. Gdy spadnie ona do zera blok rozpada się.

Inne

Na serwerze znajdzie się oczywiście dużo więcej ciekawych rzeczy. Nie wypisałem ich teraz bo albo o nich zapomniałem albo dopiero się pojawią

Postępy prac (w przyszłości będą rozpisane dokładniej):

-plugin zombie survival: 60%

-mapa: 10%

Whitelist'a

Whitelist'a będzie prawdopodobnie użyta tylko do beta testów serwera ale mimo to zachęcam do składania podań:

Wzór podania:

Nick w grze:
Dlaczego ty (min. 4 zdania):

Mam nadzieję, że udało mi się ciebie zainteresować projektem serwera. Liczę też na komentarz dotyczący projektu oraz podawanie nowych pomysłów.

Ps. później dorzucę jeszcze parę screenshot'ów z serwera na zachętę ;)

Konkurs

Jako iż nie mam aktualnie żadnego pomysłu na nazwę serwera to zwracam się do ciebie byś pomógł ją wymyślić. Jeśli stworzysz nazwę, która przypadnie mi do gustu to możesz mieć pewność, że nie będziesz mieć źle na serwerze. Propozycje nazwy proszę o podawanie w temacie aby inni użytkownicy też mogli ją ocenić.

Ps. ekstra punktowane będą nazwy z "Z" na końcu i nie zawierające słowa "craft" (trochę się już to przejadło ;)). Nie jest to jednak wymaganiem.

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zapowiada się suuuper : D

Podanie:

Nick w grze: gDeise
Jak długo grasz w minecrafta: Już ok. 2 lat xD
Dlaczego ty (min. 4 zdania): Jestem wyrozumiały, pomocny. Zainteresował mnie ten typ serwera i mam nadzieje, że się uda :P Na pewno pomoge w testach (lubie testować :D).

Posty - 25, 50, 100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1300, 1500, 2000.

Opublikowano

Zapowiada się suuuper : D

Podanie:

Nick w grze: gDeise

Jak długo grasz w minecrafta: Już ok. 2 lat xD

Dlaczego ty (min. 4 zdania): Jestem wyrozumiały, pomocny. Zainteresował mnie ten typ serwera i mam nadzieje, że się uda :P Na pewno pomoge w testach (lubie testować :D).

Nie ma powodu do tego by nie powstał ;)

Plugin jest już w dużej części napisany a maszyna zapewniona.

Opublikowano

Server ciekawy, tylko mam pytanie czy będą mody na, np. broń ?

Aby grać nie trzeba będzie mieć modów. Wchodzisz i grasz ;)

Opublikowano

Nazwa serwera? Przyszła mi przed chwilą: ZombZ lub ZombieZ

Trochę takie "masło maślane" ale całkiem całkiem ;)

Opublikowano

Nick w grze: Kleju124
Jak długo grasz w minecrafta: Nie pamiętam już ile.
Dlaczego ty (min. 4 zdania): Ponieważ chcę zagrać na tym serwerze. Mógłbym pomóc przy pracach nad serwerem. Mam dużo pomysłów. Serwer zapowiada się epicki ^^

Opublikowano

Nick w grze:Lucxy55
Jak długo grasz w minecrafta:Od Alphy
Dlaczego ty (min. 4 zdania):Ponieważ Zauważyłem coś takiego pierwszy raz na Mpc. Chciałbym spróbować czegoś nowego.Zagrac W dobrym Towarzystwie.

TheApocalipseZ

Opublikowano

A czemu to Z? Obowiązkowe?

Podaie:

Nick: kajsks

Jak długo grasz w MC: od bety 1.1

Dlaczego Ty: Nie ma wielu serwerów MineZ, a wolę grać na polskojęzycznych. Doświadczenie jako takie mam, więc sądzę, że się nadaję. Nie potrzebne aż 4 zdania skoro potrafiłem się wysłowić w 2 :P.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

@kajsksus

Nie obowiązkowe ale fajnie wygląda i jest tylko wyżej punktowane.

Ok wszyscy póki co dodani na listę.

Ps. Nazwy też są spoko :)

Opublikowano

Nick:RedExtreme

Jak długo grasz w MC: beta 1.1

Dlaczego Ty: Nie trolluje Nie cheatuje Nie buguje Nie przeszkadzam Pomagam

Opublikowano

Nick:RedExtreme

Jak długo grasz w MC: beta 1.1

Dlaczego Ty: Nie trolluje Nie cheatuje Nie buguje Nie przeszkadzam Pomagam

Dodany

Opublikowano

Nick:MalejPL

Jak długo grasz w MC: Od Alphy :]

Dlaczego Ty:Jestem ogarnięty,pomagam graczom,jestem miły,uczciwy i nie trolluje.

Opublikowano

Nick w grze: NeymarJR
Jak długo grasz w minecrafta: 2lata z przerwami
Dlaczego ty (min. 4 zdania): Dlaczego ja... hmm bo generalnie nie ma w co grać na ten czas :) więc pomyslałem ,że dobrym sposobem na wieczorne dni będzie zagranie w Minecrafta z uwagi na to co podał założyciel serwer zapowiada się na bardzo ciekawy i na dłuższą mete. Pozdrawiam

Gif off.

Opublikowano

@Yscad

Widze, ze nietylko ja mam zamiar postawić taki server, każdy będzie w swoim rodzaju unikalny.

Pozdrawiam i życze powodzenia w budowie servera.

~NccM

sygnaturanccm.jpg

Opublikowano

xZombiessWar <-- taka może być nazwa xD Ale to ty wybieraj Yscad :P

Posty - 25, 50, 100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1300, 1500, 2000.

Opublikowano

Nick w grze: Mystogan (na nonpremium) tyka_ninja (na premium)
Jak długo grasz w minecrafta: od 1.7.3 (wcześniej miałem viste i nie szło grać ;_; )
Dlaczego ty (min. 4 zdania): Osobiście nigdy nie grałem na tego typu serwerze, a skoro pojawił się na mpc to chętnie spróbuję. Nie cheatuje i mogę na serwer wprowadzić trochę zamieszania(w końcu chyba o to chodzi skoro to apokalipsa ^^), ale póki jest beta będę wolał nauczyć się podstaw, miło spędzić czas i w razie potrzeby i w miarę moich możliwości będę mógł w czymś pomagać.

DayZ of Panic

heh

Opublikowano

@Yscad

Widze, ze nietylko ja mam zamiar postawić taki server, każdy będzie w swoim rodzaju unikalny.

Pozdrawiam i życze powodzenia w budowie servera.

~NccM

Też życzę powodzenia ;)

xZombiessWar <-- taka może być nazwa xD Ale to ty wybieraj Yscad :P

Nazwę wybiorę jak już się uzbiera dużo propozycji. Możliwe, że dopiero przy starcie bety.

Nick w grze: Mystogan (na nonpremium) tyka_ninja (na premium)

Jak długo grasz w minecrafta: od 1.7.3 (wcześniej miałem viste i nie szło grać ;_; )

Dlaczego ty (min. 4 zdania): Osobiście nigdy nie grałem na tego typu serwerze, a skoro pojawił się na mpc to chętnie spróbuję. Nie cheatuje i mogę na serwer wprowadzić trochę zamieszania(w końcu chyba o to chodzi skoro to apokalipsa ^^), ale póki jest beta będę wolał nauczyć się podstaw, miło spędzić czas i w razie potrzeby i w miarę moich możliwości będę mógł w czymś pomagać.

DayZ of Panic

Dodany ;)

Opublikowano

Nick w grze: Cris_
Jak długo grasz w minecrafta: Dokładnie to nie idzie tego określić, pamiętam jedynie że zaczynałem od bety 1.0. Premium posiadam od Bety 1.5
Dlaczego ty (min. 4 zdania): Napiszę tak jak większość społeczności minecraftowej, posiadałem wiele swoich serwerów, jak i jestem aktualnie technikiem. Nie jestem jakimś tam grieferem/cheaterem bo wiem że takie coś niszczy całą grę, nie tylko moją ale jak i innych graczy.

Mam nadzieję że załapię się na te beta testy, bo jestem naprawdę zainteresowany. Pozdrawiam i dziękuje, Cris_

@Edit, co do nazwy to proponuję nazwę, MineZ

Proszę o usunięcie paru procent ostrzeżeń - Staram się

cissygna.png

Opublikowano

Nick w grze: Cris_

Jak długo grasz w minecrafta: Dokładnie to nie idzie tego określić, pamiętam jedynie że zaczynałem od bety 1.0. Premium posiadam od Bety 1.5

Dlaczego ty (min. 4 zdania): Napiszę tak jak większość społeczności minecraftowej, posiadałem wiele swoich serwerów, jak i jestem aktualnie technikiem. Nie jestem jakimś tam grieferem/cheaterem bo wiem że takie coś niszczy całą grę, nie tylko moją ale jak i innych graczy.

Mam nadzieję że załapię się na te beta testy, bo jestem naprawdę zainteresowany. Pozdrawiam i dziękuje, Cris_

@Edit, co do nazwy to proponuję nazwę, MineZ

Dodany.

Opublikowano

Nick w grze: szymon1510
Jak długo grasz w minecrafta: 2 lata
Dlaczego ty (min. 4 zdania): Dlaczego ja ? Ponieważ gram dynamicznie w minecrafta . Sprawdzam bugi na serwerach beta testów . Byłem na 5 beta testach serwerów minecrafta lecz ten zapowiada się na prawdę dobrze ^^ . Oraz lubię YASCAD'a :D

Opublikowano

A tak wgl. to mnie dodałeś? Bo nie napisałeś :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...