Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

HogwartCraft [Serwer Na tematyce Harrego Pottera] [Drugi taki serwer w Polsce!] [Zapraszamy]

newkamilo32

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiem .. ale nic nie jest powiedziane że nie mogę zrobić takiego 2 ? to tak samo jak ktoś zrobi serwer suvival i ktoś zrobi 2 to to jest kradziesz pomysłu :)? niee :D więc mogę sobie zrobić taki serwer ... wolny kraj :D:)

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przykro mi, hapsl miał pozwolenie na użycie tej mapy. To że jest ona udostępniona na chomikuj nie znaczy że możesz jej używać na swoim serwerze. Jeśli nie pokażesz mi zgody autora mapy do jutra postaram się o to aby autor mapy został pinformowany.

Opublikowano

wiem .. mapa napewno nie jest ich.. tylko oni ja troche przerobili .. ja poprostu chce ten serwer zrobic... bo to mnie kreci.. i zrobie go.. a to czy ktoś będzie grał czy nie .. mnie to neie obchodzi .. ja oczywiście polecam serwer www.myhpspl.pl/

Opublikowano

Mapa jest objęta prawami autorskimi przez myhpspl.pl , a poza tym texture pack też jest ich, jak na to odpowiesz gnido kopiująca texture packi ? ZŁAMAŁEŚ PRAWA AUTORSKIE I LICENCJE MYHPSPL.PL

Edit :

Dowodem na to są obrazy takie jak na myhppspl.pl

HoopDead_eune_10_4_logo.png

Opublikowano

Dobra, widzę po filmiku że jawnie texturepack skopiowany i to narusza prawa autorskie HPsPL.

Ale ogarnijcie się i nie hejtujcie jak dzieci za mapę czy coś innego, bo to jest udostępnione w internecie i na mapę np. Yhnu nie nakładał licencji... Więc niech niektórzy się ogarną i poczekajmy jak to będzie wyglądać jak już będzie ten jego server.

Jeśli usunie to na co nie ma praw, to może sobie spokojnie robić, a wy tylko upokorzycie się hejtem. ;p

Hunt or be hunted.

Opublikowano

Witam tutaj administrator znanego już dość dobrze serwera MyHPsPL o tematyce Harry'ego Potter'a w Minecraft.

Texture pack ściągłęś z internetu ? Hm... Ale my go tam umieściliśmy tylko i wyłącznie dla graczy naszego serwera.

Mapka którą ściągłeś z internetu jest jest projektem anglika o nicku Ynhu który zezwolił nam na korzystanie z takowej mapy i zrobienie z niej serwera.

Kradzież pomysłu ? Absurd. Można zrobić drugi taki sam projekt , lecz zauważ że po pierwsze to rodzi nienawiść a po drugie popatrz na angielskie serwery Harry Potter. Jest ich strasznie dużo jak Survivalów w Polsce. Im więcej razy pojawia się ten sam pomysł na serwer staje się monotonny i nudny. Nie lepiej wymyślić jakiś inny projekt na popularnym serialu , książce czy filmie który będzie cieszyć się popularnością jak HPsPL ? Poprzez tworzenie dwóch takich serwerów doprowadzasz do nienawiści której sam zaznałem grając na serwerze GoTCraft. Serwer był o tematyce Gry o Tron i był naprawdę dopracowany i naprawdę

wspaniały. Lecz spowodu wojny między byłym Head Administratorem a aktualym na serwer przeprowadzano wiele "ataków hakerskich , spamerskich czy botowych" przez co ten serwer już nie istenieje. Z tego

co mi wiadomo dopiero teraz po roku pogodzili się i oddali projekt nowej osobie. Życze im powrotu. Ale wróćmy do tematu.

Mówisz że przerobiliśmy "troche" mapę. Serwer jest w 90 % zbudowany przez nas. Jedynymi elemantami jest Londyn ogólno dostępny w internecie i szkielet zamku. Większość budowli była budowana przezemnie , vDavidva , Żmiję , Kaję , Iorwetha1997 , Yakushiego , Polakmana , MrNygusa , Hubcika99 , Japvena , Mumię1230 , Jana Drakoniana , Reinfariasa , Gehenna alias Ikuto , mogę tutaj wymieniać ich tutaj bez masy i każda budowla była budowana dokładnie na ten serwer.

Pluginy własne: Wątpie aby xAuth czy HarryPotterSpells był twój.

Czy masz pojęcie ile kosztuje powstanie takie serwera. Nie mówię tutaj tylko o pieniądzach których na HPsPL także wydaliśmy dość sporo , ale przedewszystkim o pracy którą włożyliśmy przez prawie 2 lata. Tak dokładnie w kwietniu HPsPL skończy drugi rok pracy. Z tego co wnioskuje z tego mówisz że Harry Potter to tylko filmy. Mylisz się to także wspaniała książka Joanne Kathleen Rowling która dodała magii w życiu okoła 10 miliardów ludzi.

Myślę że uświadomiłem cię na co się pociągasz. "Ludzie mają wrodzony talent do wybierania właśnie tego co dla nich najgorsze" mam nadzieję że uświadomiłem cię co jest dla ciebie lepsze.

Opublikowano

O ile nie chcesz targać się po sądach, to mam trzy rady:

1. Usuń wszystko co należy do HPsPL (nie zgrywaj idioty, texturepack też).

2. Ogarnij reklamę i pisz poprawnie, bo taki admin nic serverowi dobrego nie wróży.

3. Nie porywaj się na wiatr, jeśli nie masz porządnej ekipy mogącej dorównać tej na HPsPL, bo gówno wyjdzie i tyle.

Hunt or be hunted.

Opublikowano

Hahahaha, gdzie są te twoje tekstury? Jawnie zjebane z Hapla, bo nawet obrazy te same co przed zmianą hostingu. Śmieszny jesteś gościu...

Opublikowano

dobra.. koniec tematu.. serwer i tak będzie tak przmieniony tak .. że nawet nie będzie nic podobny do myhpspl.. bo ja napewno nie będę robił serwer jak tamten ...

Opublikowano

W takim razie , zmień textruki, bo widać że nawet Cobblestone i Wood masz kopiowane, wiem bo gram od dawna na myhpspl, więc radze zmienić texture, a poza tym zmień napis "Pluginy autorskie" bo xAuth nie należy do ciebie tak jak MagicSpells.

HoopDead_eune_10_4_logo.png

Opublikowano

Nie masz podstawowego podłoża do udanego servera czyli ekipy zaufanej i inteligencji.

To pierwsze sam przyznajesz, no i nie zyskasz ekipy przez brak inteligencji, który się ujawnia w twoich postach tutaj. ;)

Radzę ci- jeśli chcesz robić, to dorośnij, zmądrzej i wtedy rób, teraz odpuść...

Hunt or be hunted.

Opublikowano

Ten serwer jest śmieszny, autor ani jednej książki nie przeczytał, opis okropny.

Bazuje się na Harrym Potterze puszczanym w kinie lub w TVN'ie :F

Opublikowano

Witam, z tej strony pomysłodawca i jeden z 3 głównych autorów serwera HPs:PL.

Mam dla ciebie radę, zmień sobie kontent serwera ponieważ, nie masz co się mierzyć z ekipą naszego serwera...

Nasz serwer jest bardzo dopracowany i nie sądzę aby ktokolwiek kto dostał się na posadę ucznia chciał zagrać u ciebie dłużej niż te kilka dni...

Meaddlowaty, chcesz nas przebić? Proszę, nie będziesz miał łatwego zadania bo z tego co wywnioskowałem wy macie 1 kodera, my natomiast mamy dwóch dzięki czemu, prace nad polepszaniem serwera będą iść szybciej niż u was... Poza tym, żądam usunięcia wszystkiego co zerżnęliście z HPs:PL.

Z góry dziękuję i życzę miłej pracy nad serwerem ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...