Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moria [Dedyk]

Paciula

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj wprowadziliśmy na serwer
większe zmiany, można powiedzieć, że kilka dobrych, ciekawych rzeczy
dzięki którym będziecie mieli co robić na serwerze. Dodatkowo
zmodyfikowaliśmy stronę trochę i usprawniliśmy działanie wszystkiego co
było potrzebne do przyjemniejszej gry.

Nowości na serwerze:

• Dodane
    Katakumby (dungeon), piekielne otchłanie zostały otwarte. Razem z grupą
    możecie próbować pokonać ich władce co jest naprawdę bardzo ciężkim
    wyzwaniem. Trzeba posiadać min. 4 osobowe pt oraz lider musi mieć
    minimum 85 lvl. Potrzebna będzie Wam przepustka, która dropi z umarłego
    rozpruwacza - Zasuszona Głowa. Wejście znajduje się pod Wieża Demonów!

l65frw.jpg

• Zostały
    dodane nowe biżuterie, 4 pary butów, nowa tarcza oraz po 2 hełmy dla
    każdej klasy. Hełmy zostały podzielone na PVP i PVM. Wszystkie te
    przedmioty możecie zdobyć ze skrzyni mrocznego lorda Azreal w
    piekielnych otchłaniach.

Zmiany na serwerze:

• Obniżyliśmy dmg moobów w grocie wygnańców.
  • Dodaliśmy pomnik informatora w każdym z M1.
  • Poprawiliśmy trochę drop z metinów oraz bossów (delikatnie).
  • Kilka poprawek językowych oraz technicznych.

Zmiany na stronie:

• Dodana informacja o tym czy chanelle i logowanie jest włączone.
  • Dodany licznik osób z ostatnich 40 minut online, aktualizuje się na bieżąco.
  • Poprawione profile postaci oraz całkowicie odnowione profile gildii wraz z pełnymi informacjami.

Z tych najważniejszych spraw to tyle, jeżeli coś jeszcze mi się przypomni napewno dopiszę wink.png.
Życzymy miłej gry i dobrego dropu oraz szybkiego expa.

Więcej informacji znajdziecie śledząc naszego Facebook'a oraz na forum. Zapraszam.

Pozdrawiam
Team Moria

• Odpowiedzi 120
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To tak. Wbiłem sobie obczaić o 2:35 i na serwerze PUSTO.

Licznik online podkręcony o ~60

Argumenty -

CH1,2,3,4 - totalnie żadnego sklepiku.

Napisałem na wołaj, nikt nie odpisał.

Zanim wbiłem na server było 62online, jak sie zalogowałem odrazu podniosło do 63, ale jak wylogowałem to do 62 spowrotem do teraz nie spadło...

Więc podziękuję za gre na tym serverze...

//Mamy od tego dział.

Opublikowano

Ściągnęłem tego śmiesznego Klienta i mi nie działa Serwer kur**!! Jak go włanczam To CH1-4 pisze offline kur.. a na stronie, że 72 Graczy Online .. . Bezsensu

Opublikowano

Działa Serwer ?

To tak. Wbiłem sobie obczaić o 2:35 i na serwerze PUSTO.

Licznik online podkręcony o ~60

Argumenty -

CH1,2,3,4 - totalnie żadnego sklepiku.

Napisałem na wołaj, nikt nie odpisał.

Zanim wbiłem na server było 62online, jak sie zalogowałem odrazu podniosło do 63, ale jak wylogowałem to do 62 spowrotem do teraz nie spadło...

Więc podziękuję za gre na tym serverze...

Podobno licznik działa na ostatnie 40 minut heheh dobre sobie ;] ...

Faktycznie graczy jest mało w godzinach popoludniowych i wieczornych gdzie powinno być ich najwięcej w shinsoo 0-1 osoba chunjo 1-2 jinno ok 5 w porywach do 10 ;]

To jest tylko i wyłącznie wina tego, że server miał być odświeżony i ulepszony względem 1 czy tam 2 odsłony, bo ta jest 2 albo 3. Nie wiem dokładnie więc mnie poprawcie.

Do tego dropiąc ulepszacze zauważyłem, że wcale nie jest ich mniej bo inne są na bronie/ zbroje 85 do tego dochodzi inne ulepki na zbroje/ bronie 85lv +7/8/9 tak samo zbroje/bronie aby wbic na 100 i później ulepszacze rózne na +7/8/9. Zaznacze, że tych ulepszaczy potrzeba po 4 lub więcej ponieważ aktualnie tyle udało mi się zebrać różnych ulepek na 1 item ;].

Slaby Ripek oraz 9 ogonów, reszta kosa ubijając 9 ogonów nie ogarniam zabicia ognistego króla, jednego ze słabszych bossów metin2, Lodowa Wiedźma hmmm bita w 4 osoby nie dała sie powalić bijac krytyki po 14k, Mooby w av biją po 2-3k z hita podobno poprawili, ale nie wiem bo skończyłem przygodę na tym serverze. Przy okazji ktoś wyżej napisał, że podoba mu się jak team dba o server ... otóż nie dba, 3/4 userów lata odpalonych, team na forum siedzi codziennie to bardzo fajnie, ale siedzą na telefonach jak to napisali na SB ponieważ studiują a na server wchodza raz na kilka dni. Ogólnie rzecz biorąc nowośco, które dodajecie nie uchronią Was od katastrofy.

Dziękuje za uwagę i prosze nie odbierać mojego posta jako hejt, ponieważ od samego poczatku servera trzymalem się w top7 i to nie jest tylko moje zdanie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Podobno licznik działa na ostatnie 40 minut heheh dobre sobie ;] ...

Faktycznie graczy jest mało w godzinach popoludniowych i wieczornych gdzie powinno być ich najwięcej w shinsoo 0-1 osoba chunjo 1-2 jinno ok 5 w porywach do 10 ;]

To jest tylko i wyłącznie wina tego, że server miał być odświeżony i ulepszony względem 1 czy tam 2 odsłony, bo ta jest 2 albo 3. Nie wiem dokładnie więc mnie poprawcie.

Do tego dropiąc ulepszacze zauważyłem, że wcale nie jest ich mniej bo inne są na bronie/ zbroje 85 do tego dochodzi inne ulepki na zbroje/ bronie 85lv +7/8/9 tak samo zbroje/bronie aby wbic na 100 i później ulepszacze rózne na +7/8/9. Zaznacze, że tych ulepszaczy potrzeba po 4 lub więcej ponieważ aktualnie tyle udało mi się zebrać różnych ulepek na 1 item ;].

Slaby Ripek oraz 9 ogonów, reszta kosa ubijając 9 ogonów nie ogarniam zabicia ognistego króla, jednego ze słabszych bossów metin2, Lodowa Wiedźma hmmm bita w 4 osoby nie dała sie powalić bijac krytyki po 14k, Mooby w av biją po 2-3k z hita podobno poprawili, ale nie wiem bo skończyłem przygodę na tym serverze. Przy okazji ktoś wyżej napisał, że podoba mu się jak team dba o server ... otóż nie dba, 3/4 userów lata odpalonych, team na forum siedzi codziennie to bardzo fajnie, ale siedzą na telefonach jak to napisali na SB ponieważ studiują a na server wchodza raz na kilka dni. Ogólnie rzecz biorąc nowośco, które dodajecie nie uchronią Was od katastrofy.

Dziękuje za uwagę i prosze nie odbierać mojego posta jako hejt, ponieważ od samego poczatku servera trzymalem się w top7 i to nie jest tylko moje zdanie.

Pozdrawiam.

W tym momencie kolego aż chce mi się napisać: "Pier*olisz totalne głupoty." Na prawdę. Licznik tak działa jak napisałeś, nie możliwe jest dodanie aktualnego stanu bo się po prostu buguje i nie działa poprawnie (czasami wyświetlał po kilka tysięcy osó B), więc postanowiliśmy go przerobić, żeby działał.

Kolejną sprawą jest "odsłona" serwera.. 3? Może od razu 5? Ulepszaczy jest mniej, serio było ich więcej. Ich liczba to przede wszystkim pomysł na zlikwidowanie nudy. Zamiast siedzieć non stop na 1 bossie masz co chwilę do zdobycia coś nowego.

Gdzie jest powiedziane, że na KAŻDYM serwerze, wszystkie bossy muszą być identyczne? Tutaj jest tak, a nie inaczej a to tylko ze względu na to, że serwer ma się wyróżniać, a nie być jak w tym momencie 30 innych, mających to samo (i 216356735 bugów).

Paciula, Arek studiują - ale ja, puki co, jeszcze nie i pilnuję serwera kiedy tylko się da. Zapytaj któregoś z graczy czy napisali do mnie na PW i nie odpisałem. I na koniec: Pisząc "ja" - mówisz za siebie. Tylko za siebie.

Ściągnęłem

tego śmiesznego Klienta i mi nie działa Serwer kur**!! Jak go włanczam

To CH1-4 pisze offline kur.. a na stronie, że 72 Graczy Online .. .

Bezsensu

Na stronie w dziale download jest łatka, pobierz ją i wklej do clienta. Zadziała Ci wtedy wszystko.

0RMbv6e.png

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

!!!!!!!!!!!!!! KLIKNIJ !!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

W tym momencie kolego aż chce mi się napisać: "Pier*olisz totalne głupoty." Na prawdę. Licznik tak działa jak napisałeś, nie możliwe jest dodanie aktualnego stanu bo się po prostu buguje i nie działa poprawnie (czasami wyświetlał po kilka tysięcy osó B), więc postanowiliśmy go przerobić, żeby działał.

Kolejną sprawą jest "odsłona" serwera.. 3? Może od razu 5? Ulepszaczy jest mniej, serio było ich więcej. Ich liczba to przede wszystkim pomysł na zlikwidowanie nudy. Zamiast siedzieć non stop na 1 bossie masz co chwilę do zdobycia coś nowego.

Gdzie jest powiedziane, że na KAŻDYM serwerze, wszystkie bossy muszą być identyczne? Tutaj jest tak, a nie inaczej a to tylko ze względu na to, że serwer ma się wyróżniać, a nie być jak w tym momencie 30 innych, mających to samo (i 216356735 bugów).

Paciula, Arek studiują - ale ja, puki co, jeszcze nie i pilnuję serwera kiedy tylko się da. Zapytaj któregoś z graczy czy napisali do mnie na PW i nie odpisałem. I na koniec: Pisząc "ja" - mówisz za siebie. Tylko za siebie.

Na stronie w dziale download jest łatka, pobierz ją i wklej do clienta. Zadziała Ci wtedy wszystko.

Twoje pierwsze zdanie przemilcze bo napisałem, że nie chce spiny ;]. Drugie też przemilcze :D.

Napisałem 2 -3 odsłona i żebyście mnie poprawili jeżeli się mylę, więc czemu nie odpowiedziałeś która to? :P Może i 5 jak to napisałes :).

Jak mam zlikwidować nude skoro nie ubijam innych bossów i jak widać nawet w 4 osoby jest ciężko gdzie ripera robi w 1 osobę + buff ;]

Nie napisałem też ,, KAŻDYM ", tylko metin2 i miałem na myśli server globalny. Powiększanie i utrudnianie gry nazywasz wyróżnieniem spośród innych 30 zwykłych zbugowanych serverów a oto ss servera Moria nie zbugowanego, które przesłał mi znajomy ponieważ nie było mnie wtedy na grze

0302163942.jpg

0302162020.jpg

Dobrze studiują a Ty tak właśnie się składa na Waszym forum jest temat złote noobki 1 post autora jak stoisz i chowasz sie później na duchu gdzie te 2 postacie Cię wyzywają, zbanowałeś ich wkońcu? Bo słyszałem, że się tak pojawiałeś i znikałeś, jakbyś nie potrafił ich zbanowac za to co piszą.

I na koniec: przejżałem swój post i nie widziałem ,, ja " i pisałem to w oparciu o własne doświadczenia na serverze oraz rozmów na ts z innymi graczami, postów jak i tematów z Waszego forum, czy ilości graczy.

Pozdrawiam Cię i nie spinaj :)

sory za 2x taki sam obrazek już poprawiam ;p

Opublikowano

Tak, widziałem te ss'y dostałem je od Calypson'a (widoczny na zdjęciu) na supporcie 2 minuty po tym jak zobaczył, że dzwonek ma za duże dmg, niestety ale Ci się nie udało, bo 5 minut później tego dzwonka w grze nie było i nikt nie zdążył się nawet o nim dowiedzieć :) Szybkie reagowanie - min to miałem na myśli pisząc o 30 innych serwerach. Te postacie już dawno zostały zbanowane, nie wiem po co nawet wywlekasz temat kilku nazwijmy ich pieszczotliwie kretynów (na pewno się nie obrażą)

0RMbv6e.png

Opublikowano

Tak, widziałem te ss'y dostałem je od Calypson'a (widoczny na zdjęciu) na supporcie 2 minuty po tym jak zobaczył, że dzwonek ma za duże dmg, niestety ale Ci się nie udało, bo 5 minut później tego dzwonka w grze nie było i nikt nie zdążył się nawet o nim dowiedzieć :) Szybkie reagowanie - min to miałem na myśli pisząc o 30 innych serwerach. Te postacie już dawno zostały zbanowane, nie wiem po co nawet wywlekasz temat kilku nazwijmy ich pieszczotliwie kretynów (na pewno się nie obrażą)

Spinacz w team :) w dodatku obraża własnych graczy ;]

P.S. uwierz mi, że dzwonek był używany od 1 dnia servera ;]

Opublikowano

Ale to nie są moi gracze. Nie grają na serwerze, poza tym skoro im wolno obrażać mnie to tym bardziej ja mogę im się odpłacić. Co nie? 1 dnia to nikt dzwonka na +8 nie miał ;)

0RMbv6e.png

Opublikowano

Ale to nie są moi gracze. Nie grają na serwerze, poza tym skoro im wolno obrażać mnie to tym bardziej ja mogę im się odpłacić. Co nie? 1 dnia to nikt dzwonka na +8 nie miał ;)

z metinów 85/90 ten dzwonek leciał już +8, nikt go nie ulepszał ;]

uciekam na zapowiedź tuora patki ;]

Opublikowano

Po pierwsze nie mógł nikt mieć dzwonka w pierwszy dzień bo drop tego typu itemów został wprowadzony dopiero później do metinów.

Po drugie bug został zgłoszony od razu i w przeciągu 30 sekund został naprawiony. A wyświetlanie dmg w dzwonku to jest po prostu brak najnowszej łatki./

Wracając do serwer ma się on bardzo dobrze, chodzi bez najmniejszych problemów, jest bardzo stabilny a my staramy się wprowadzać jak najbardziej dopracowane rzeczy i w jak najlepszym stylu.
Jeżeli Ci to nie odpowiada po prostu nawet nie zaglądaj do tej prezentacji. Dbamy o każdego gracza i staramy się odpowiadać na każde zgłoszenia jak najszybciej jest to tylko możliwe.
Już niedługo szykuje się kolejny większy update i kolejne pozytywne zmiany, więc ZAPRASZAM WSZYSTKICH NA SERWER i do WSPÓLNEJ ZABAWY!

Pozdrawiam
Team Moria.

Opublikowano

Przepraszam, że post pod postem ale niestety jestem zmuszony ogłosić, że za chwilę zostaną zwiększone raty serwera ;)

0RMbv6e.png

Opublikowano

Serwer rozwija się z dnia na dzień co raz szybciej i lepiej. Już niedługo ujrzycie u nas sporo nowych, wydaje mi się interesujących rzeczy. Między innymi: nowe sety zbroi, broni, sporo nowych przedmiotów oraz ulepszaczy oraz ciekawy duży update serwera, a teraz ZAPRASZAM WAS SERDECZNIE DO GRY bo NAPRAWDĘ WARTO, a liczba graczy z dnia na dzień rośnie.

Opublikowano

Fajny serwer. Szkoda że wszyscy praktycznie graja w Jinno, no ale cóż. Paciula dosyć dobrze go ogarnia, a Vibray... no cóż ^^ każdemu może pomylić się komenda. Ogólnie cena zmianek i drop yang w miarę ograniczają możliwość używania wspomagaczy typu BS przez co polecam serwer :)

@janusz2940 handel kamieniami jest, tylko nie u handlarki :) przez to serwer to konkretne medium :)

aaaaab.jpg

"Osiągnąć sto zwycięstw w stu bitwach nie jest szczytem umiejętności. Szczytem umiejętności jest pokonanie przeciwnika bez walki."

"Bądź nadzwyczaj drobiazgowy, aż do sztywnej formalności. Bądź niezwykle tajemniczy, aż staniesz się niezgłębiony. W taki sposób możesz stać się panem losu swego przeciwnika".

Sun zi

Opublikowano

Jak zrobicie handel kamolami to zagram:)

Kamieniami da się handlować i było to już wałkowane miliony razy. Idziesz do Jadźki, wymieniasz na kamień duchowy handlu i przekładasz do woli.

0RMbv6e.png

Opublikowano

Po pierwsze nie mógł nikt mieć dzwonka w pierwszy dzień bo drop tego typu itemów został wprowadzony dopiero później do metinów.

Po drugie bug został zgłoszony od razu i w przeciągu 30 sekund został naprawiony. A wyświetlanie dmg w dzwonku to jest po prostu brak najnowszej łatki./

Wracając do serwer ma się on bardzo dobrze, chodzi bez najmniejszych problemów, jest bardzo stabilny a my staramy się wprowadzać jak najbardziej dopracowane rzeczy i w jak najlepszym stylu.

Jeżeli Ci to nie odpowiada po prostu nawet nie zaglądaj do tej prezentacji. Dbamy o każdego gracza i staramy się odpowiadać na każde zgłoszenia jak najszybciej jest to tylko możliwe.

Już niedługo szykuje się kolejny większy update i kolejne pozytywne zmiany, więc ZAPRASZAM WSZYSTKICH NA SERWER i do WSPÓLNEJ ZABAWY!

Pozdrawiam

Team Moria.

skoro został dodany później to bardzo dziwne, że go wydropiłem ;] i biłem kazdego metka i kazdego bossa na 1 skill ;]

ale to tylko moje fantazje prawda ? Przecież tego dzwonka nie było <śmiech>

Jeszcze jedna sprawa widzę, że pytają Was o liczbe graczy i wiem czemu nie odpowiadacie... bo ich nie macie ;] z ciekawosci wszedlem dzis kolo 15, nie było do kogo napisać ;]

Opublikowano

skoro został dodany później to bardzo dziwne, że go wydropiłem ;] i biłem kazdego metka i kazdego bossa na 1 skill ;]

ale to tylko moje fantazje prawda ? Przecież tego dzwonka nie było <śmiech>

Jeszcze jedna sprawa widzę, że pytają Was o liczbe graczy i wiem czemu nie odpowiadacie... bo ich nie macie ;] z ciekawosci wszedlem dzis kolo 15, nie było do kogo napisać ;]

Widzę, że Ty wiesz więcej niż wszyscy inni. Życzę powodzenia.

Co do liczby online czemu nie podajemy? Bo jest na stronie głównej i nie mam nic do ukrycia. Może nasz serwer nie ma miliony osób online ale przede wszystikm jest bardzo dopracowany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...