Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Odległościna mapach - snajper

kaju0019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Piszę ten temat dlawszystkich nowych snajpów i dla siebie:-)

Otóż prosiłbym o podanie Odległości np z A na D na Omanie itp.

Nie będę się rozpisywał to zacznę:-)

Na omanie:

z C - najwyzszy budynek na A = 220 - 230 m

z C - tez ten budynek na D - budynek z wyrzutnia 200-210m

Za nic nie moge trafić z A na D oraz z Z na B

Będę wdzięczny za odp i oczywiście "lajki" tez polecą :-)

while($success!=true) {

try();

}

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Człowieku to nie jest BF3 że z końca mapy jebniesz komuś w oko :P Gra tak jest skonstruowana że jeżeli widzisz ziomka tzn widzisz go przez lupkę to masz prawdopodobieństwo że go zabijesz ale jak strzelasz na pałę bo coś tam jest tylko tego nie widzisz to ni chuja.

Opublikowano

Ale zeby to sie dalo strzelac srodkiem celownika a tutaj trza mieć dystans dosc dokladny

while($success!=true) {

try();

}

Opublikowano

To to wiem ale bardziej chodzi mi o porady snajperów co bfp4f przegryźli pod kątem Odległości i nie mowie za @up takim nie jest ale mi bardziej chodzi o konkrety ale i porady tez mile paczane :-)

while($success!=true) {

try();

}

Opublikowano

Pamiętaj, że pocisk leci jakiś ułamek sekundy, im dalej tym dłużej. Celuj zawsze przed biegnącą osobą i nie zdziw się, jeśli ktoś zdąży się schować po tym jak strzeliłeś idealnie w heda.

Czasem na dużych odległościach widać sylwetkę gracza, ale nie można w niego trafić, bo przed nim znajduje się przeszkoda, która u Ciebie "generuje" się na bliższej odległości. Chodzi o to, że przy mgle gracza widać z daleka, a przeszkodę niekoniecznie.

O takie chodziło?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Nareszcie dobra rada ale jednak chodzi o odległgłości np jak wysoko podnieść celownik żeby trafić a pkt A do pkt B jest Xm (metrów)

Wiem że takie rzeczy sie wypracowywuje z czasem ale ja edytuje sobie teksture celownika i potrzebuje mieć małe konkrety.

(dla gorliwych- wiem że trzeba filtr UV też edytować bo to zabezpieczenie)

while($success!=true) {

try();

}

Opublikowano

Ojtam,

Posiedzisz trochę na mpc to będziesz miał jeszcze okazji sporo:D

A tak na serio to jak masz lvl to odblokuj sobie moździerz i nim możesz sprawdzać odległości na bieżąco.

To ta lornetka na samym dole lewego drzewka.

Aha, i jeszcze odkopałem mój stary post dotyczący wskazówek dla graczy.

Nwm czy Ci się przyda, ale masz:

1.Jeśli chcesz zeskakiwać z budynku to nie warto, bo nie zawsze spadochron się otwiera, wejdź na drabinkę i wciśnij shift + S, wtedy się ześlizgniesz po niej.

2.SKS to broń idealna do każdego dystansu, wszystko zależy od ulepszeń i w głównej mierze od optyki i kolby, można nim nawalać zarówno na 50m,150, jak i na 400m.

3.Jeśli jesteś mechanikiem, to tym pistoletem/wiertarką (nie znam nazwy) możesz rozmontowywać claymory i miny.

4.Nigdy nie stawiaj Claymore obok siebie, jeden strzał i po Tobie.

5.Jeśli zabiłeś kogoś np z noża to nie skacz po nim, żeby go upokorzyć, tylko spieprzaj najdalej jak się da, zawsze może mieć pośmiertną detonację.

6.Uczysz się latać? Ucz się na transportowcu bez ludzi, a nie zajmuj doświadczonym pilotom apc.

7. jeśli nie trafiłeś miną idealnie pod czołg, żeby mógł na nią najechać strzel do niej. Mina wybuchnie i zniszczy czołg, nawet jeśli i Ty byś miał zginąć, to lepiej uratować flagę, niż siebie. To samo się tyczy sniperów, jeśli widzicie C4, mine, claymora obok wroga, to nie krępujcie się do nich strzelić ;)

8.Jeśli jesteś w czołgu, samolocie whatever... a macie czerwoną ikonkę, że ktoś was oznaczył, to kliknijcie x, zasłona dymna zdejmuje z czołgu nadajniki.

9.NIGDY, ale to NIGDY nie zasłaniaj sniperowi pola widzenia, nikomu nie zasłaniaj, a jeśli nie wiesz dlaczego, to nie graj.

10.Staraj się nie obierać najprostszych, oczywistych dróg, biegnij pomiędzy budynkami krzakami etc. lecenie prosto na wroga nie ma sensu, zawsze może mieć lepszą broń od twojej, albo więcej doświadczenia.

11.Jeśli ktoś Cię zauważył to nie chowaj się po kątach. Doświadczeni gracze zawsze zaczynają od wjazdu z nożem w takie narożniki.

12.Jak grasz sniperem to rozejrzyj się od czasu do czasu co się dzieje wokół Ciebie, nieraz warto;)

436951440626370320491.png

Opublikowano

Surasmen nawet nie wiesz jak Ci dziękuję!

Czy opłaca się pójść w zwiad satelitarny rezygnując z pilotażu odrzutowców i z tym związanych i min claymore?

while($success!=true) {

try();

}

Opublikowano

Powiem Ci, że najlepiej jest przyjąć taką taktykę
albo latasz, albo piechota.
Opłaca się dać w moździerz chociażby na 10 rundek Omana, żeby ogarnąć mniej więcej
odległości (znajdź sobie kilka camp, skąd będziesz strzelał) i zapamiętaj na jakiej kresce/kropce w celowniku musisz celować, żeby trafić.
Potem możesz wrócić sobie do claymorów etc.
Przydatna jest też ta stronka

http://bfp4f.alchemical.ch/pl/compare/result?&versions=build_1.51.244247.0;

Na niej możesz sprawdzić każdą broń z dodatkami, jakie masz do dyspozycji i sprawdź sobie zasięg jaki mają te bronie.

Najlepsza lufa to precyzyjna, ponieważ zwiększa zasięg i zmniejsza bulletdrop (nie kupuj zasięgowej), średnio zwiększa zasięg o 100m w każdej pukawce.

Kup sobie jeszcze m95 najlepiej, jeśli lubisz sobie spokojnie przycampić, a jeśli wolisz bardziej agresywnie, to kup pakiet Jtiger albo samą l96 albo m24, nie będziesz zawiedziony.

Co do celowników to jest najlepszy pustynny, ale żeby go trafić musisz mieć mega farta, więc ten z pakietu Jtiger będzie najlepszy.

Standardowy celownik też jest dobry, ale tag do 250m, bo potem to już trzeba się nieźle namęczyć.

Kup sobie do tego kolbę thunderbolt- zmniejsza odrzut i poprawia bulletdrop.

Jak nie chcesz wydawać kasy to napisz co masz/ew ile możesz wydać.

Pzdr :D

Opublikowano

Z Claymore'ów nie radzę rezygnować, zwiad wydaje mi się niezbyt niezbędny, a co do pilotażu - to zostaw na mechanika. NIGDY, ale to NIGDY nie łącz umiejętności typowo szturmowych, jak sprint, claymore"y i czujniki ruchu, z umiejętnościami od pojazdów. Albo latasz i jeździsz, albo grasz tylko piechotą. Takie moje zdanie.

@UP

Nie zdążyłem przeczytać :)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

No to masz wszystko czego potrzebujesz do gry na wysokim poziomie :) A jaki masz lvl? Z ciekawości pytam :D

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

No to teraz w najbliższej przyszłości zainwestuj w lufę precyzyjną i m95 albo SKS jeśli chcesz walić prawdziwe range kille, ale jeśli wolisz walić po 40 fragów na 2 życiach to możesz zostać z l96, tylko zmieniłbym lunetę na standardową, bo mi się osobiście nią łatwiej celuje jeśli chodzi o headshooty, niż z rangeAce (chodzi mi o to, że takie długie linie z przedziałkami co 2cm są do dupy-.-) a taką sniperką jaką jest l96 nie opłaca się walić po korpusie.

L96 z predatorką ma tylko 297m zasięgu, więc nie ma na co liczyć, że ubijesz kogoś z A na D, a z precyzyjną jest to już 353m, więc spokojnie ogarniesz.

Opublikowano

Ma ktoś jeszcze jakieś pytania?

Bo nudzi mi się troszeczkę.

Ogólnie fajnie też się gra SKSem, mój rekord z niego to 406m headshoot:D

Warto też kupić boosty na wzmocnienie claymorów, wtedy masz pewność, że 1 załatwi sprawę^^

Czekam na jakąś nową mapkę typowo dla sniperów, bo trochę się nudzę z moim skilem, tak jak większość na mpc, co gra sniperami pewnie.

Jak chcesz ponabijać sobie fragi to idź na karkand rush, najwięcej kasy się dostaje z karkanda i sharqui w obydwu trybach gry.

Jak będą Cię wkurzać aimboty, to nie graj na serwerach EA Official, tylko innych.

Opublikowano

Ma ktoś jeszcze jakieś pytania?

Bo nudzi mi się troszeczkę.

Ogólnie fajnie też się gra SKSem, mój rekord z niego to 406m headshoot:D

Warto też kupić boosty na wzmocnienie claymorów, wtedy masz pewność, że 1 załatwi sprawę^^

Czekam na jakąś nową mapkę typowo dla sniperów, bo trochę się nudzę z moim skilem, tak jak większość na mpc, co gra sniperami pewnie.

Jak chcesz ponabijać sobie fragi to idź na karkand rush, najwięcej kasy się dostaje z karkanda i sharqui w obydwu trybach gry.

Jak będą Cię wkurzać aimboty, to nie graj na serwerach EA Official, tylko innych.

niezłego masz skilla normalnie można się od ciebie uczyć a po za tym przydała by się mapka dla snajperów

Opublikowano

@Up.

A ty masz niezłe staty:D

Ja takich nie mam, bo najczęściej gram z kolegami i gram zespołowo, a nie na własną rękę, tak to już dawno bym miał k/d powyżej 5 ^^

Co nie znaczy, że nie potrafię grać sniperem, wiem trochę się przechwalałem tam, ale napisałem, że podobnie jak reszta sniperów na MPC, więc czuj się pochwalony^^

@Edit.

Teraz się patrzę, że grasz na średnich dystansach, a tak najłatwiej się zabija^^.

Ja najczęściej mam takiego farta, że jestem w looser teamie i żeby kogoś zabić, muszę naparzać przez całą mapkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...