Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwsza strona własnego wykonania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

słuszna uwaga, kaś szukając znaczki w wordzie, znalazłem i skojarzył mi się z prawami autorskimi... niewiele myśląc wkleiłem go również

Firankowy, nie wiem gdzie ty widzisz sklejanie szablonu? wszystko pisałem sam, grafika nie posiadam więc owszem grafikę albo wypożyczam max 2 elementy innej strony albo wyciągam go z minecrafta...

burned... hmm nie wiem o co chodzi z tą grafiką, jedyne co przychodzi mi do głowy to to żeby te cienie na czarne zmienic, po najechaniu na ew. szare, i pasek informacji. o to ci głównie chodzi?

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

No żebyś zmienił tą grafikę.. łączysz ciemnie z ciemnym.. jasne z jasnym.. i gdzie tu porządek?

czcionki wogóle nie zmieniasz, tylko idziesz tą samą.. Nie patrz na swoje prace w taki sposób, że: "O moja praca! Ładnie w sumie wygląda! Będzie cool.." tylko patrz w taki sposób jakby ktoś dla Ciebie ja robił..

Opublikowano

co to ma być menu i kolorystyka?! wszystko na odwalsię nawet jak jest to pierwsza twoja strona to w 6klasie podstawówki uczyliśmy się czegoś więcej nie wiem do której klasy chodzisz ale nie wnikam w to 0/10

Odezwał się ten co skopiował stronę i tylko pozmieniał napisy buttonów nazywając to swoją stroną "pisaną od 0"

// Item shop nawet dobrze wygląda.

Opublikowano

pod szablon itemshopu właśnie jest dopisywany sklep.

szablon 2 dziś pod wieczór poprawię graficznie, mam już wizję :P jak miałby wyglądać.
co do s1 czuję ze zostanie taki jaki jest ;/

/// hahahahha 666 post :D

Opublikowano

Jeśli to pierwsza strona to nie jest źle, ale jeszcze dużo pracy przed Tobą.

Udoskonalaj ją może w końcu dojdziesz do czegoś w miarę sensownego.

img_ref1525_01-800x200.jpg

Opublikowano

Dziękuję za opinie, dziś/zaraz usunę te podświetlenia z zbędnych divów. nw czy warto ale może by dać tylko białe podświetlenia nie zważając na najechanie? by było widać okno od okna

Opublikowano

Po pierwsze, moim skromnym zdaniem zrobiłbym jednolite tło nie dzielące się na jakieś części tylko w miejscu przycisków zrobić jakieś inne ale też kolorystycznie wiążące się tło. Usunął bym tą stopkę osobiście nie pasuje mi ona do tego w żaden sposób, prostym rozwiązaniem byłoby zrobienie zwykłego napisu na tle "tu kiedyś się zalogujesz" nie pasuje tu wcale na twoim miejscu nie pisałbym po prostu nic, a gdy w końcu zrobiłbyś rejestrację i logowanie to po prostu byś to wstawil. Na stronę główną zarzucił byś newsa na temat strony, jej przeznaczenia etc... I to wszystko by wyglądało w miarę okej. W ostateczności mógłbyś znaleźć gotowy szalbon i przerabiać go według własnych upodobań od zmian graficznych typu zmiana kolory stopki czy też którejś tabeli, aż do zmian w kodzie przemieszczenie nawigacji bądź innego panelu. Osobiście uważam tą drugą opcję za stosowną, sam zaczynałem w ten sposób.

img_ref1525_01-800x200.jpg

Opublikowano

Matko-Boska.
Przeczytaj, bo warto:
Wypowiem się najpierw o stronie serwera.
Słuchaj. Widać, że wiele osób robi strony pod Minecraft'a, wiele osób w nią gra itp. itd., ale gdy gracz wchodzi na serwer i mówi "No, wszystko fajnie itd.", chcę wejść na stronę, myśląc że będzie podobnie, fajnie, co zauważa? Jakieś coś, tekstu nie poczyta, no bo te cegły + czarna czcionka w ogóle nie wchodzą w grę. Menu powiem krótko - kiepskie, zbytnio estetyczne to ono nie jest.

Gracz myśli: "Dobra... Może sprawdzę jak tam item-shop". A tam co? Kolejna wpadka. Zrób jednolite tło, najlepiej z przyciemnionym kamieniem (stone), zamiast wełny możesz dać po prostu białe pole z jakimś obrysem. Kolejna sprawa - te panele boczne... Wiem że chciałeś, aby to jakoś wyglądało Minecraft'owo, ale to już przesada. Odczytać się nie da, bardziej pasowałoby po prostu jakieś pole białe czy coś, z pewnymi efektami, niż to co teraz jest. Już nie mówię o tym tekście...

Reasumując: Widać, że chciałeś zrobić stronę typowo Minecraft'ową, ale co za dużo to nie zdrowo. Lepiej idź w stronę estetyki, łatwości poruszania się po stronie, przejrzystością, niż pakować wszystko na siebie. Zapewne ta strona miała przyciągać gracza, ale tak nie jest - ona odpycha.
Przyjmij te słowa krytyki jako motywację do dalszej pracy, aby było lepiej!

Kilka prostych jak i być może motywujących prac:
http://th00.deviantart.net/fs70/PRE/f/2011/059/4/b/simply_minecraft_website_by_charlot2-d3amwdq.png
http://th04.deviantart.net/fs71/PRE/f/2011/001/e/6/minecraft_web__unofficial__by_crazyclouds-d365e63.jpg
Pamiętaj - co za dużo, to nie za dobrze.

Opublikowano

up@

Tak.Jeden z najlepszych darmowych hostingów jaki znam ;)

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

•  carbonx zmienił(a) tytuł na Pierwsza strona własnego wykonania
Opublikowano

Archiwum. 

Powód: Strona jest nieaktywna.

Jeżeli zdecydujesz się na powrót do projektu, użyj opcji raportu aby poinformować o potrzebie przywrócenia tematu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...