Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedz] TurbiX

TurbiX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja Ci proponuje następujące czynności

1. Stwórz stronę główną i zabezpiecz cmsa aby nikt Ci się nie wrąbał przez luki na konta GMowskie, żeby nie zrobił Ci syfu .

2. Stwórz forum, najlepiej IPB (mafia) - na pewno wiesz o co chodzi. Zadbaj o wygląd, żeby to miało ręce i nogi, moderatorzy, regulaminy , stwórz system FAQ, jaki krafting itd

3. W grze sprawdź sobie wszystko na spokojnie, przetestuj to sam na osobności ze swoim teamem . Wyłapcie potencjalne proste bugi .

4. Zabezpiecz serwer gdy wszystko skończysz aby nikt się nie wdarł . Kup mocną maszynę, minimum te 10-16 GB RAM i dość solidne łącze, dlaczego ? Bo na duża ilość ram podczas dosu powoduje, że serwer nie będzie tak padał a dobre łącze nie będzie powodowało lagów podczas dosów a będziecie dosowani, gwarantuje Ci to, bo takiego chłamu jest na pęczki, będą Cię dosować dopóki nie będziesz miał 100 graczy online ...

5. Zadbaj o grafikę do prezentacji i daj prezentację do PUBLIKACJE SERWERÓW . Tam zagląda najwięcej ludzi .

6. Stwórz fanpage na facebook'u, zlokalizuj kogoś kto zrobi Ci game play i wrzuci to w HD na youtube, dodaj film do prezentacji .

7. W publikacjach w prezentacji napisz, że zapraszasz na WERSJĘ BETA i po proś grzecznie graczy o pomoc przy wyłapaniu bugów .

8. Prezentacja niech będzie obfita w screeny, nie musza być ozdobione, wytnij je estetycznie w paincie to będzie + dla Ciebie .

9, Jak już zgarniesz ludzi na wersję beta i skończą się testy, zapiszesz wszystkie poprawki zamknij serwer na 2 dni, sprawdź je sam, daj info na stronie głównej kiedy oficjalny start i ponownie daj prezentację OFICJALNĄ do publikacji serwerów .

Nie generuj automatycznego przypisywania haseł i innych pierdół .

Jedna sprawa, jeśli to serwer hamachi to inna sprawa, ale jeśli to dedyk zrób tak jak Ci wypisałem wyżej .

I najwazniejsza sprawa, NIE ŚPIESZ SIĘ, daj sobie jeszcze czas na poprawę serwera, nie spieprz tego , pośpiech szkodzi, nie nakręcaj się, zachowaj się dorośle i zadbaj o graczy, kultura i zainteresowanie grą i graczami to droga do sukcesu .

Pozdrawiam ;)

Wielke dzieki za rady napewno z nich skorzystamy. I wezmiemy je sobie do serca.

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Legionista bardzo dobre podpowiedzi, grafiką już się zajmują i mam nadzieję, że nie będzie żadnych opóźnień ani nie potrzebnych Ddosów ze strony gimbazy.

Opublikowano

Dosów nie unikniesz, jeśli serwer okaże się dobry i przyciągnie zbyt wielkie grono graczy to na 100% będą leciały dosy , jak najbardziej życzę powodzenia w rozwoju serwera i jeszcze raz powtarzam , nie śpieszcie się , lepiej później i konkretnie niż zbyt wcześnie , bo zbyt wczesny start z problemami spowoduje odepchnięcie nawet kilkuset graczy a tego nikt nie chce. Opinia zepsuta raz powtarzać się będzie cały czas .
Powodzenia .

35785129218583102351.png

UPDATE KWIECIEŃ PRZYGOTOWANY
ZAPRASZAM !

Opublikowano

ja na pewno gdy wejdę na betę nagram GP, powiem szczerze że jeszcze nigdy czegoś takiego nie nagrywałem, no ale chciałbym spróbować, a zawsze to jakaś taka mała reklama będzie :)

PS: Rusza dziś beta? bo pisaliście że o 19 wyślecie emaile z linkiem do clienta.

Opublikowano

Na razie mamy małe problemy ale myślimy ze damy rade jak na raie możliwe bedzie cos czego nie chcemy czyli niepotrzebny poślizg. Mianowicie po odpaleniu serwa roblemy z dosami(gimbusy nie spia:P) ale mamy nadzieje ze sie uporamy. Nie ma na razie zadnych info ze wzglegu na to ze zale nam na komforcie gry dla Was czyli 0lagow a jak na razie sa masakryczne

Pozdrawiamy Team TurbiX

Opublikowano

Na razie mamy małe problemy ale myślimy ze damy rade jak na raie możliwe bedzie cos czego nie chcemy czyli niepotrzebny poślizg. Mianowicie po odpaleniu serwa roblemy z dosami(gimbusy nie spia:P) ale mamy nadzieje ze sie uporamy. Nie ma na razie zadnych info ze wzglegu na to ze zale nam na komforcie gry dla Was czyli 0lagow a jak na razie sa masakryczne

Pozdrawiamy Team TurbiX

bardzo mądra decyzja . Otóż to . Profesjonalnie podejście, dacie radę ;)

35785129218583102351.png

UPDATE KWIECIEŃ PRZYGOTOWANY
ZAPRASZAM !

Opublikowano

Życzę powodzenia w Prowadzeniu serwera i 0 lagów na start ;) Pozdrawiam, nie zagoszczę gdyż wybralem już serwer dla siebie ale ten zapowiada się calkiem zacnie ;)

pLykmAn.jpg.b918ff0177c9a4548be06757b656

Opublikowano

Nom bety raczej nie będzie, ale już lepiej jakby wystartowała jutro bez lagów i problemów niż teraz zlagowana i z masą bugów

Opublikowano

Razem z kumplem doszlismy do wniosku, ze im lepsza prezentacja tym wieksza szansa ze serwer bedzie zajebany od noobow, ze padnie po paru dniach. Ta prezentacja jest beznadziejna więc serwer na pewno wytrzymie długo. ;) Polecom.

Opublikowano

Firebane, żeś mnie zabił kurwa tym postem hahah xD wolisz grać sam na serwerze tylko by noobów nie było? hahah masz widać z kumplem dobry tok myślenia prezka i tak będzie zmieniona bo każdy chce by grało na nim sporo osób.

Opublikowano

Razem z kumplem doszlismy do wniosku, ze im lepsza prezentacja tym wieksza szansa ze serwer bedzie zajebany od noobow, ze padnie po paru dniach. Ta prezentacja jest beznadziejna więc serwer na pewno wytrzymie długo. ;) Polecom.

buahahahaha no i musiał :D

Dojdziecie do ładu to wszystko się okaże : )

Opublikowano

Ciekawa sprawa.

Osobiście - zagram, bo czemu nie? Warto popróbować. Na PL daję radę, ale i tu chciałbym spróbować.

Dobrze by było, ażeby nie wszystko było jednak jak na globalu, np. ulepszanie - niech będzie prostsze, do +6 luźno lub w ogóle bez ulepszaczy, a od +6 większe schody. I na +9 coś wyjątkowego, nic za darmo. To by mi się bardzo podobało. Ja uważam, że taki "prywatny global" przyciągnie graczy, ale trzeba dobrze się o ten serwer zatroszczyć, rozreklamować go i przekonać ludzi, że jest to długoplanowa sprawa, nie na miesiąc. Musi być w pełni profesjonalnie - wierzę, że Team-owi wszystko się powiedzie i zrobią furorę.

Jinno - 4 ever.

Opublikowano

Jest beta od 17 lutego dla 50 osób ? Czy wogóle takie coś jeszcze nie miało miejsca ? Proszę o odpowiedź ponieważ nikt nic nie wie...

Opublikowano

Prezentacja powinna zachęcac do gry a nie do zrezygnowania do wejścia nawet w bete. wątpie że zagram mało co opisane nie wiem czy opłaca się marnować czas na wejscie.

Jak już Ci pomogłem to weź nacisnij tego like to mnie motywuje ;] 

Opublikowano

Wiesz prezka miała być nowa przed oficjalem bo gadałem z turbixem ale od niedzieli 0 info od niego nic nie wiadomo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...