Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak grać na Ravia.eu przez klienta PL z modem od "kaMeR1337"?

ZoHaNxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z powodu iż wiele osób pewnie nie wie, jak można grać na serwerze Ravia.eu przez klienta PL z modem od "kaMeR1337". Pragnę napisać ten mini tutorial.

1.Wgrywamy sobie tego moda do klienta PL:

http://metin2mod.tk/ml2010sf.html

2.Otwieramy plik "ServerInfo.exe", wyszukujemy serwer Ravia i uzupełniamy jak na SS:

86292382.jpg

Server Name: Ravia
LOGIN  IP: ravia.asig.pl   Port:50000
CH1    IP: ravia.asig.pl   Port:50001
CH2    IP: ravia.asig.pl   Port:50002
CH3    IP: ravia.asig.pl   Port:50003
CH4    IP: ravia.asig.pl   Port:50004

Webstite:http://ravia.eu/?page=rejestracja  

Pong: 0D 0A 00 00 00 00 00 72 34 76 31 34 00 00 00 00
HexPong: true
Report:1215955205
Login Packet: 6F
Item_Proto:mod/item_ravia
Item_List:mod/item_ravia.txt

3.Następnie klikamy na ikonkę, którą widzimy na obrazku na dole i potwierdzamy zapis plików:

ssik.jpg

4.(PODMIANA MAPY CHUNJO NA WYRAJ) -> Pobieramy z linku poniżej pliki "OutdoorB1.epk" i "OutdoorB1.eix" :

Link:

http://www.sendspace.pl/file/2485e8dd640453d690380df/wyraj

Skan do w/w pliku:

https://www.virustotal.com/file/96e148f963260241a122c26142132ff2b13eadc5d8fe191be0ef86beaff8c92e/analysis/1360498042/

5.Pliki wrzucamy do folderu "pack" w naszym kliencie metina PL:

ssseo.jpg

6.Grę odpalamy przez plik "metin2mod_2011sf.exe" :

plikr.jpg

7.Wybieramy serwer "Ravia", logujemy się i gramy. B)

logowaniez.jpg

8.Na koniec pragnąłbym zamieścić niektóre funkcje tego moda (w grze wystarczy wpisać /help, aby się wszystkiego dowiedzieć):

98088031.jpg

UWAGA: Podczas grania na modzie unikajcie pisania PW, gdyż na Ravia.eu gdy używamy szeptu obok wysłanej wiadomości jest data z godziną, a z modem wiadomość po wysłaniu nie ma ani godziny, ani daty, więc wystarczy, że ta osoba zrobi SS i mamy bana. Bądźcie ostrożni. :ninja: :P

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę wysokich lvl. :)

Opublikowano

OK, a więc wytłumacz jakim programem wyciągnąłeś IP i porty? Zobacz ten temat:

[TUT] Ravia.eu na KamerModzie! - Metin2 - Tutoriale i Download - MPCforum - Cheaty, Boty, Bugi, Hacki do gier online

Poza tym chyba każdy umie grać na Kamerze.

Nie wiem czy masz do mnie pretensje, że stworzyłem tuta podobnego do Ciebie? Uwierz mi, że nie każdy umie grać na Kamerze, gdyż ja przykładowo tydzień temu jeszcze nie wiedziałem nic o hackach do metina, a pewnie nie jestem jedyny.

W twoim tutorialu brakuje instrukcji jak podmienić mapkę Wyraj na Chunjo co jest bardzo ważne, bo większość ludzi pobiera tego cheata na Ravie, żeby dropić sobie szkaty w m1 Wyraj. Poza tym po co tobie wiedzieć jakim programem wyciągnąłem porty i IP, zrobiłem to już za tych którzy będą pobierali cheata, aby nie musieli tego robić. A gdy IP etc. się zmienią będę wszystko aktualizował.

Opublikowano

Przy próbie logowania się na jakieś CH wyskakuje mi błąd z połączeniem, znasz na to radę? c:

Dasz radę wysłać swoje serverinfo.txt? : s

Edit: oks nvm, nie klikałam zapisz w edycji serverinfo xD

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wszystko fajnie, tylko jak się zaloguje to dzieje się dziwna rzecz, a mianowicie nie widzę postaci (nick i inne statystyki są widoczne) , lecz sama postać nie.
Gdy kliknę "Start" mam czarny ekran.
Jakieś propozycje? :D

Opublikowano

Eloszka Panowie nie którzy się czepiają że, nie ma spacji po ,, : " na szepcie po prostu trzeba coś na to poradzić ! :D a więc..

AttackSpeed=300
WalkSpeed=200
ExpDonatePercent=50
RedPotion=80
BluePotion=70
WhisperLevel=(Lv%s) %s : <-- Tutaj zaraz po dwukropku dajcie pustą spacje i zapiszcie ! (nalezy edytowac mod_config najlepiej notatnikiem)
HorseHack=On
FastExit=On
InGamePongChanger=Off
Opublikowano

Prosze o pomoc , gdy chce sie zalogowac wyskkuje mi blad poleczenia jakby server byl nie aktywny , moze ktos mi pomoc ?

Prosze o pomoc , gdy chce sie zalogowac wyskkuje mi blad poleczenia jakby server byl nie aktywny , moze ktos mi pomoc ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam problem kiedy włączam metin2mod i loguje się na obojętnie jaki serwer po wybraniu i załadowaniu się paska z grą wyskakuje mi LOG i jest tam napisane failed to load kamer Module. Some functions are now disabled co moze być przyczyną tego problemu proszę o pomoc ;/

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...