Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnio tworzonych jest wiele tematów z pytaniami, dlaczego Ravia.eu nie działa na KamerModzie.

Odpowiedź jest jedna - ekipa Ravii zmieniła ustawienia połączenia z ich serwerem. Znalazłem na to odpowiedź!

1. Po pierwsze musimy pobrać najnowszego klienta Metin2.pl dostępnego tutaj:

www.metin2.pl/main/download

(po pobraniu klienta trzeba go zaktualizować patcherem!)

2. Następnie potrzebujemy aktualnego KamerModa SF2010, którego możemy ściągnąć stąd:

www.metin2mod.tk/ml2010sf.html

(gdy mamy już instalator moda na komputerze, musimy wrzucić jego zawartość do wcześniej wypakowanego klienta Metin2.pl)

3. Mamy już KamerModa, jednak co z serwerem Ravia? Został zmieniony adres IP serwera, dlatego musimy pobrać to:

www.speedy.sh/AmdSW/Metin2mod-Ravia.eu.zip

(zawartość tego archiwum trzeba wrzucić do folderu z KamerModem) --> SKAN

4. Teraz możemy grać na Ravia.eu poprzez moda, jednak jak uniknąć bana? Wgrajmy na koniec ten plik:

www.speedy.sh/dwSS9/mod-config.cfg

(to również musimy umieścić w folderze z KamerModem) --> SKAN

Takim sposobem możemy grać na serwerze Ravia.eu na KamerModzie bez obawy o bana, ponieważ tym ostatnimi plikiem dodaliśmy zmiany klientowe.

Dzięki temu administracja nie dowie się, że nie posiadasz prawdziwego klienta gry!

Miłego cheatowania oraz wysokich leveli! Jeżeli ten poradnik Ci się przydał to zostaw like'a.

• Odpowiedzi 153
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na dzień dzisiejszy to masz rację nie dostanie się bana za moda bo IsAmU i reszta sprawdza graczy za pomocą pisania szeptem "cześć" i jak poprzednio mieliśmy moda to nie było lvla i czasu co się kończyło banem :P

Osobiście aktualnie to nie gram na Ravii ale jakbym grał to pewnie bym się na Ciebie wkurzył bo pamiętam te przepełnione spoty psów przez typów z WH+mobber hackiem xD

photo261314.png

Opublikowano

Na dzień dzisiejszy to masz rację nie dostanie się bana za moda bo IsAmU i reszta sprawdza graczy za pomocą pisania szeptem "cześć" i jak poprzednio mieliśmy moda to nie było lvla i czasu co się kończyło banem :P

Osobiście aktualnie to nie gram na Ravii ale jakbym grał to pewnie bym się na Ciebie wkurzył bo pamiętam te przepełnione spoty psów przez typów z WH+mobber hackiem xD

Co do pierwszego zdania to właśnie problem bana naprawia ten drugi pliczek mod_config. ;-)

Co do drugiego to... musisz się z tym pogodzić - żyjemy na MPCforum!

Opublikowano

zmienili login packet

Wziąłem to pod uwagę. Pobierz serverinfo, wgraj do KamerModa i zobaczysz, że zadziała. :-)

Opublikowano

Nadal nie działa ciągle pisze Błąd podczas logowania sie z serwerem zrobiłem wszystko tak jak kazałeś z wyjątkiem tego, że nie pobrałem najnowszego klienta Metin2 lecz pobierałem niedawno go jakies 2 tyg temu czy to może mieć różnicę ..? a co mam zrobic z tym serwer info po prostu dać go do folderu mod ..? czy odpalić ten plik ..?

Opublikowano

Co do pierwszego zdania to właśnie problem bana naprawia ten drugi pliczek mod_config. ;-)

Co do drugiego to... musisz się z tym pogodzić - żyjemy na MPCforum!

Wczoraj też stworzyłem tutorial na ten sam temat. ;) Jak ktoś nie wie jak zrobić żeby w kliencie PL była mapka Wyraj to zajrzyjcie, gdyż zamieściłem tam informacje jak zmienić mapę Chunjo na mapę Wyraj, gdyż w kliencie PL nie ma tej mapki.

Poza tym na jakiej zasadzie działa ten plik, bo wydaje mi się, że jest on tylko od konfigurowania hacka i jak coś w grze zmienimy to ten pliczek też się zmieni. Ogólnie to wgrałem i nadal po napisaniu do kogoś na PW nie ma daty ani godziny, więc wystarczy, że GM do nas napisze i wtedy i tak się dowie, chyba, że się wylogujemy i szybko wbijemy na zwykłego klienta Ravia.

Opublikowano

A wie ktos moze przez jakie exe loguje sie na ravie? :)

Aktualizujesz klienta, wgrywasz najnowszego KamerModa, wrzucasz do folderu pliki z tego tematu i odpalasz przez metin2mod_2011sf ;-)

Rekrut
Opublikowano

Ty, przecież ravia jest na KamerModzie, takimi tutkami się ośmieszasz nie dostaniesz niż 20 lajków.. Każdy noob za przeproszeniem umie zainstalować KamerModa do PL'a :faceplam: Forum spada na dno, przez takie tutki -.- Masakra temat nie potrzebny -.-

Opublikowano

Ty, przecież ravia jest na KamerModzie, takimi tutkami się ośmieszasz nie dostaniesz niż 20 lajków.. Każdy noob za przeproszeniem umie zainstalować KamerModa do PL'a :faceplam: Forum spada na dno, przez takie tutki -.- Masakra temat nie potrzebny -.-

Jesteś pewny, że jest i w 100% działa? ;-) Nie wydaje mi się, dlatego nie spamuj.

Opublikowano

Niestety jest to zbyt łatwe do wykrycia ;) Nick : (lv) [Godzina] : Jest tak na orginalnym
lecz na KamerModzie jest tak Nick : (lv) [Godzina] : a tak jest na KamerModzie co jest nie tak? Nick : tu są dwie Spacje !! :)

Opublikowano

nie działa błąd podczas łączenia :{

Działa. Dzisiaj były jakieś przerwy techniczne, więc wejdź w serverinfo.exe i sprawdź czy nie zmienił Ci się adres IP serwera na inny. Jeśli tak to tutaj masz wersję tekstową:

<<<  Ravia.eu  >>>
LOGIN: ravia.asig.pl  Port: 50000
CH1:   ravia.asig.pl  Port: 50001
CH2:   ravia.asig.pl  Port: 50002
CH3:   ravia.asig.pl  Port: 50003
CH4:   ravia.asig.pl  Port: 50004
Opublikowano

Niestety jest to zbyt łatwe do wykrycia ;) Nick : (lv) [Godzina] : Jest tak na orginalnym

lecz na KamerModzie jest tak Nick : (lv) [Godzina] : a tak jest na KamerModzie co jest nie tak? Nick : tu są dwie Spacje !! :)

Dziś sprawdzałem czy to wogóle działa, napisałem sobie z konta na modzie do konta gdzie grałem na kliencie Ravia. I na modzie na szepcie było widać godzinę, tak jak w cytowanym poście, a na koncie gdzie grałem na kliencie Ravia.eu nie było godziny wogle, więc to i tak nic nie daje:(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...